Το μεσημέρι της Δευτέρας (22/6) στα γραφεία της U.E.F.A. στη Νιόν της Ελβετίας, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League, όπου μετείχε ο Π.Α.Ο.Κ., έπειτα και από τη 4η θέση που κατέκτησε στα play offs της Super League. Η κληρωτίδα έβγαλε τη Μπρόουτον από την Ουαλία και τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ από τη Κροατία, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και ο νικητής του ζευγαριού θα βρεθεί στον δρόμο του "Δικεφάλου του Βορρά".

Οι "ασπρόμαυροι" ήταν στο γκρουπ των δυνατών και οι υποχρεώσεις τους για την Ευρώπη, αυτή την αγωνιστική περίοδο, ξεκινούν από τα μέσα Ιουλίου. Συγκεκριμένα, το πρώτο παιχνίδι των Θεσσαλονικέων θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 16 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στις 23 του ίδιου μήνα στη Τούμπα.

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, που ξεκινάει τη προετοιμασία της τη Παρασκευή, θα μάθει τον αντίπαλό της στις 9 Ιουλίου. Ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο υποψηφίων αντιπάλων της.

Φαβορί για να προκριθεί και να βρεθεί απέναντι από τον Π.Α.Ο.Κ. είναι η Λοκομοτίβα. Κάτι που θα φέρει, κατά πάσα πιθανότητα, αντιμέτωπο τον νέο τεχνικό του συλλόγου με τους συμπατριώτες του, όπως και με έναν παλιό μας γνώριμο από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα. Ο λόγος για τον Άντε Ρουκάβινα, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (2008-2010).

Γιάννης Κούζηλος