Ένα 24ωρό μετά το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Νεανίδων στο πόλο, η αντίστοιχη των Εφήβων ανέβηκε και αυτή στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας της δυνατής Κροατίας με 11-10!

Ο μικρός τελικός των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού ήταν συγκλονιστικός! Το σύνολο του Δημήτρη Κραβαρίτη είχε διαφορά +2 γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η κακή άμυνα στο τρίτο οκτάλεπτο όμως έφερε τους Κροάτες στο -1 (6-7). Οι διεθνείς μας αντέδρασαν σωστά στο επιθετικό κρεσέντο των αντιπάλων, χωρίς να καταφέρουν να περιορίσουν τους Κροάτες, οι οποίοι ισοφάρισαν σε 9-9, λίγο πριν το τέλος της περιόδου. 

Σ' εκείνο το σημείο της αναμέτρησης που όλα ήταν ρευστά, ο κορυφαίο της αναμέτρησης, Αδαμάντιος Μάντης, με καθοριστικές επεμβάσεις, ειδικά σε απόκρουση τετ-α-τετ με το σκορ στο 9-9 και τον ίδιο να πραγματοποιεί έξοδο μέχρι τη μέση πάνω από το νερό, έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση! 

Γιαννόπουλος και Παπασηφάκης πέτυχαν τα δύο τελευταία γκολ της "γαλανόλευκης" και η καλή άμυνα που βγήκε στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, αφού οι αντίπαλοι μείωσαν σε 11-10, χάρησε στους πολίστες μας το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-1,3-5, 2-1
Ελλάδα (Κραβαρίτης): Μάντης, Χονδροκούκης, Γαρδίκας 1, Κάλης Καλαργυρός , Παπαναστασίου 3, Γιαννόπουλος 2, Δελαγραμμάτικας 1, Αλεξίου 1, Παπασηφάκης 2, Νικολαϊδης , Σκουμπάκης 1, Σιορδίλης.
Κροατία (Κρέκοβιτς): Μπράτιμ, Κρέκοβιτς Κάρλο 3, Πεϊκοβιτς 1, Μπλάζιτς, Μπούτιτς 2, Ντάσιτς 1, Σάφτιτς 1, Λάζιτς, Μέρτσεπ 1, Μπιλιάκα, Κρόλο , Πάπαριτς 1, Πόντρουγκ.

Γιάννης Κούζηλος