Η Ρεάλ έβαλε εννιά, αλλά η Μπαρτσελόνα ένα… και καλό!

Την ώρα που οι Καταλανοί τα ‘χαν βρει «σκούρα» στο Βίγκο, ήρθε ο Ζερεμί Ματιέ να βάλει το κεφάλι του και να χαρίσει μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0 απέναντι στη Θέλτα, βρίσκοντας δίχτυα ξανά μετά το clasico.

Ένα αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα του Λουίς Ενρίκε εκ νέου στο +4 απ' τη βασίλισσα και την διατήρησε σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία.

Το πρώτο μέρος δεν κύλησε καλά για τους μπλαουγκράνα. Τα βαριά χαρτιά ήταν όλα σε κακό βράδυ και ουσιαστικά είχαν μόνο μια φάση για γκολ, όταν ο Μέσι βρήκε… εμπόδιο στον Άλβαρεθ και στην επαναφορά ο Νεϊμάρ σημάδεψε άουτ. Κι όλα αυτά με τους γηπεδούχους να είναι… ορεξάτοι και να φτάνουν κοντά στο γκολ, αλλά ο αφύλαχτος Λαριβέι σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση!

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να καθαρίσουν το ματς. Και θα μπορούσαν με το… καλημέρα (48’) να το πετύχουν, αν δεν είχε κοπεί ως οφσάιντ ο Νεϊμάρ που πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ. Δύσκολη φάση πραγματικά που κανείς δεν μπορεί να… κατηγορήσει τον επόπτη. Και έξι λεπτά μετά, ο Μέσι «άγγιξε» το γκολ, αλλά το πλασέ του έφυγε… οριακά άουτ!

Με… τούτα και με ‘κεινα, η Μπάρτσα ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και εν τέλει δικαιώθηκε. Ο Ματιέ στο 73’ ξεχάστηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δύσκολη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-1), αφού στα εναπομείναντα λεπτά η Θέλτα δεν απείλησε καθόλου. Κι όταν έμεινε με δέκα (λόγω σωστής αποβολής του Ορεγιάνα στο 88’) η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

sport-fm.gr