Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, ΣΤΑΪΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ, μίλησε στον  «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο για την εξαιρετική πορεία του Αστέρα, τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, τις διαμαρτυρίες του «δικέφαλου» για τη διαιτησία, τη μάχη του τίτλου, καθώς και για τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Σαββατιάτικης αναμέτρησης, Γιάννη Γιαννιώτα, για τον οποίο ο Αστέρας διατηρεί οψιόν αγοράς του απ’ τη Φορτούνα ύψους 200.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε η εκπομπή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόδοση του Αστέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Χαίρομαι που θεωρείτε ότι «νίκησε ο Αστέρας» και «δεν έχασε ο ΠΑΟΚ», διότι υποβιβάζεται έτσι το σκέλος της επικράτησής μας… Προσωπικά μου αρέσει να βλέπω κατά τη διάρκεια του αγώνα να υλοποιείται το αρχικό μας πλάνο, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Εμείς θέλαμε το Σάββατο να έχουμε αμυντική συνοχή και οργάνωση. Το καταφέραμε, μη δεχόμενοι ούτε μία κλασική ευκαιρία απ’ τον αντίπαλο. Επίσης, θέλαμε ταχύτητα στην επίθεση, καθώς γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την ταχύτητα και την ενέργεια που διαθέτουμε εμείς. Το κάναμε, τηρώντας το αρχικό μας σχέδιο…».

Για τη ροή του αγώνα: «Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα είχε συμβεί αν δεν σκοράραμε νωρίς. Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα που χάθηκε το πέναλτι, επειδή προήλθε από μαρκάρισμα εκτός περιοχής. Ευτυχώς που δεν το βάλαμε, για να μην κατηγορηθούμε ότι προηγηθήκαμε με άδικο τρόπο. Δεν θα το ήθελα».

Για τις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία: «Πρώτον, το πέναλτι είναι εκτός περιοχής, χαίρομαι που δεν προηγηθήκαμε έτσι και ως εκ τούτου, στην εξέλιξη του ματς δεν έπαιξε ρόλο. Δεύτερον, για το κοντρόλ του Γιαννιώτα, όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο καταλαβαίνει ότι είναι ένα κλασικό κοντρόλ με κολλημένο το χέρι στο σώμα, τη στιγμή που η μπάλα κατεβαίνει στη μεσαία ζώνη του σώματος. Όλοι όσοι έχουμε παίξει μπάλα, έχουμε κάνει τέτοιο κοντρόλ. Το εννοώ και το πιστεύω, δεν υπήρχε παράβαση. Όμως, ακόμα και να δεχθούμε το αντίθετο, η φάση καταγράφηκε στο 9ο λεπτό. Αν δεχόμασταν εμείς αυτό το γκολ, το ζητούμενο είναι τι θα κάναμε στα υπόλοιπα 80 λεπτά. Νομίζω ότι υπήρχε μία κακή διαιτησία γενικότερα, που άφησε και τις δύο ομάδες με παράπονα. Δεν νομίζω, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να μικραίνει, με το να κρύβεται πίσω από κάποια διαιτητικά λάθη. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω ποτέ αυτό για τον Αστέρα, που δεν είναι αντίστοιχου μεγέθους ομάδα…».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Μετά τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό δείχνει κορεσμένος, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είναι κιόλας. Αυτό, όμως, δείχνει. Έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές…».

Για τη συνολική πορεία του Αστέρα: «Η ομάδα έχει μία σταθερότητα, αλλά δεν έχουν λείψει τα κακά ματς, για να είμαστε ειλικρινείς, όπως το πρόσφατο κόντρα στην Κέρκυρα. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς δύο αγώνες μέσα στην ίδια εβδομάδα και αυτό το νιώσαμε έντονα στο πετσί μας, όσο διήρκεσε η πρώτη φάση του Europa League. Παρ’ όλα αυτά, το διαχειριστήκαμε με ωριμότητα και σοβαρότητα. Οι παίκτες ήταν άψογοι στον τρόπο που δούλεψαν σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, τόσο για τον Αστέρα ως σύλλογο όσο και για εμένα, ως πρώτο προπονητή… Αρχίσαμε πολύ νωρίς προετοιμασία και αν σας πω τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, δεν θα μας φτάσει ο χρόνος της εκπομπής σας! Κάθε φορά που χτυπάει η πόρτα του γραφείου μου και είναι ο γιατρός της ομάδας, τρέμω για το τι θ’ ακούσω. Μετά τη λέξη πρόβλημα, όμως, για μένα έρχεται η λύση και αυτό έχει σημασία… Ο Αστέρας έχει πολύ καλό ρόστερ, διότι είναι πολύ καλά τσεκαρισμένο. Για κάθε παίκτη βγαίνει «ακτινογραφία», για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λάθους»

Για τους στόχους της ομάδας: «Ο Αστέρας είναι ένας σύλλογος που διαρκώς μεγαλώνει και αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη συνέπεια των μεγαλομετόχων του, των κ. Μπάκου και Καϋμενάκη. Είναι δύο άνθρωποι που δίνουν το πάθος και τα χρήματά τους για να μεγαλουργήσει αυτός ο σύλλογος. Ανεξαρτήτως προσώπων, σε πάγκο ή αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας μεγαλώνει διαρκώς και ανεβαίνει σκαλιά, χάρη στο πάθος, το μεράκι και την οικονομική ευμάρεια αυτών των δύο ανθρώπων… Έχω ξεκαθαρίσει απ’ την αρχή ότι στόχος μας είναι να τερματίσουμε ψηλότερα απ’ ό,τι πέρσι. Δεν μας φτάνει απλά η παρουσία μας στα play-offs, ούτε να πάρουμε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Πάμε για κάτι καλύτερο. Κανείς δεν ξέρει πού μπορούμε να φτάσουμε. Σίγουρα, όμως, δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι αν πετύχουμε όσα τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν θα παραμείνει ο Γιαννιώτας μετά το καλοκαίρι: «Αυτό εξαρτάται απ’ τον παίκτη, αν συνεχίσει κι έχει αυτή την ανοδική πορεία και φυσικά απ’ την ομάδα. Αν δούμε ότι το παιδί μας ικανοποιεί, όπως συμβαίνει τώρα, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μείνει μαζί μας. Τον αγαπάμε, δουλεύουμε μαζί του κι ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά».

Για τον κατακτητή του τίτλου: «Ο Αστέρας Τρίπολης θα το πάρει! Για να απαντήσω σοβαρά, απομένει ένας ολόκληρος γύρος, είναι πολύ νωρίς να κάνουμε πρόβλεψη. Φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο αμφίρροπο απ’ τα προηγούμενα χρόνια, οπότε όποιος επιχειρήσει προβλέψεις μπορεί να εκτεθεί».