Το 2024 είναι μια χρονιά όπου συμβαίνουν αρκετά... όμοργα πράγματα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Γερμανίας. Η Bundesliga έχει νέο πρωταθλητή μετά από 11 χρόνια, ενώ η γερμανική λίγκα θα βγάλει και πέμπτη ομάδα στο νεοσύστατο UEFA Champions League της νέας σεζόν, λόγω της εξαιρετικής πορείας των ομάδων της στις... φετινές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις όπου Μπάγερν και Ντόρτμουντ είναι στα ημιτελικά του Champions League και η Λεβερκούζεν είναι στα ημιτελικά του UEFA Europa League.

Αυτή η σεζόν, λοιπόν, τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο καθώς το Euro 2024 διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας. Οι "οικοδεσπότες" θέλουν να επανέλθουν στο δρόμο των επιτυχιών, δέκα χρόνια μετά την ιστορική κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Οι άνθρωποι της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εμπιστεύτηκαν τα ηνία της ομάδας στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν ο οποίος μοιάζει ο ιδανικός για να οδηγήσει τα "Πάντσερ" σε μια σπουδαία εντός έδρας επιτυχία.

Η προσωπική δίψα του Νάγκελσμαν για επιτυχίες μετά την άδικη απομάκρυνσή του από την Μπάγερν

Στη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπάρχει πάντα διορατικότητα και πλάνο. Μπορεί αυτό να μη λειτούργησε με τον Χάνσι Φλικ, αλλά από τη στιγμή που βγήκε στην αγορά ο πιο "ελπιδοφόρος" Γερμανός προπονητής, έσπευσαν να τον προσλάβουν. Είναι ακόμη απορίας άξιο το γιατί η Μπάγερν έδιωξε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν μόλις ενάμιση χρόνο μετά την πρόσληψή του, όμως πλέον ο 36χρονος προπονητής δεν δείχνει να είναι δυσαρεστημένος. Κάθε άλλο...

Στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας ο Νάγκελσμαν βρίσκει μια "χρυσή" ευκαιρία προκειμένου να γράψει ιστορία. Δεν είναι δα και λίγο να καθοδηγείς τη χώρα σου σε εντός έδρας μεγάλη διοργάνωση. Το 2006 ήταν ο Γιούργκεν Κλίνσμαν αυτός που καθοδήγησε τη Γερμανία, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του Μουντιάλ. Αυτή η τρίτη θέση μοιάζει ρεαλιστικός στόχος, όμως οι Γερμανοί σπάνια συμβιβάζονται με κάτι διαφορετικό από την κορυφή.

Το ρόστερ που συνδυάζει εμπειρία και νιάτα - Η "Αγία Τριάδα" στην επίθεση!

Στα αγωνιστικά, με τον Νάγκελσμαν στον πάγκο οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να παίξουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Βάσει ρόστερ, άλλωστε, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Οι "αλχημείες" του νεαρού τεχνικού μένουν στο... συρτάρι καθώς απέτυχαν παταγωδώς (π.χ. Χάβερτς αριστερό μπακ). Στα πρόσφατα φιλικά ο πρώην τεχνικός των Χόφενχαϊμ, Λειψίας και Μπάγερν εμπιστεύτηκε απλώς τους πιο ταιριαστούς στο σύστημά του και όχι έναν "όχλο" απλώς για να χωρέσουν όλοι.

Η Γερμανία μπορεί να παρουσιάσει μια πολύ γεμάτη ομάδα, με παίκτες που αγωνίζονται βασικοί και αναντικατάστατοι στις ομάδες τους. Ο Τερ Στέγκεν με τον Νόιερ θα δώσουν μάχη για τα γάντια του βασικού ενώ τα ονόματα των Κίμιχ και Ρούντιγκερ ξεχωρίζουν στην άμυνα με τον Τα της Λεβερκούζεν να είναι μια εξαιρετική λύση στο πλάι του ενώ στα αριστερά Μίτελσταντ (Στουτγκάρδη) και Ράουμ (Λειψία) δεν υστερούν καθόλου.

Germany's comeback win after 0-1 down! | Germany vs. Netherlands | Highlights - Friendly

Στα χαφ ξεχωρίζει ο Τόνι Κρόος. Ο παιχταράς της Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει το παρών στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του με την εθνική του ομάδα. Και με παίκτες όπως ο Γκουντογάν και ο Γκορέτσκα μπορεί να δημιουργήσει μια ικανότατη τριάδα, η οποία μπορεί να διαφοροποιηθεί μόνο από τον Άντριχ ο οποίος κλείνει εντυπωσιακά τη σεζόν με τη Λεβερκούζεν.

Εκεί που γίνεται ο... χαμός είναι στην επίθεση. Η τριάδα των Μουσιάλα, Βιρτς και Χάβερτς μοιάζει ικανή να οδηγήσει για... χρόνια τα "Πάντσερ". Μια τριάδα που συνδυάζει ταχύτητα, δημιουργία και εκτέλεση, και όλοι σε πολύ παραγωγική ηλικία. Και εναλλακτικές επιλογές ο Σανέ με τον Γκνάμπρι αλλά και τον Φούλκρουγκ που δίνει μια άλλη οντότητα στην μεγάλη περιοχή. Και μέσα σε όλα, ο "γερόλυκος" Τόμας Μίλερ, όπου και αυτός θα δώσει τον "τελευταίο χορό" με τη "Nationalmannschaft".

8 seconds!! FASTEST goal in DFB history! | France vs. Germany 0-2 | Highlights | Men Friendly

Αν μη τι άλλο η έκδοση που θα παρουσιάσουν οι Γερμανοί στο Euro 2024 με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στο τιμόνι αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Και όποιος υποτιμήσει την αξία αυτής της ομάδας, θα την πληρώσει ακριβά. Γίνεται όμως να υποτιμήσεις τους Γερμανούς και μάλιστα στην έδρα τους;