Η επιτροπή εφέσεων ανακοίνωσε την απόφαση της να απορρίψει την έφεση που είχε καταθέσει η Νότιγχαμ Φόρεστ για την αφαίρεση 4 βαθμών λόγω της παραβίασης κανονισμών για κερδοφορία και βιωσιμότητας (PSR) του πρωταθλήματος με επίκεντρο την μεταγραφή του Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ. Έτσι, η αγγλική ομάδα θα πορευτεί με -4 βαθμούς έως το φινάλε της Premier League. Ποια τα δεδομένα για να παραμείνει στα... μεγάλα σαλόνια.

Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ - Τα δεδομένα της παραμονής

Δεν βρήκε... αντίκρισμα η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ! Η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε να απορρίψει την έφεση των "κόκκινων" oι θα πορευτούν με -4 βαθμούς στην "μάχη" της παραμονής στην Premier League. Η Νότιγχαμ παραμένει στην 17η θέση με 29 βαθμούς και απέχει 3 βαθμούς από την 18η Λούτον, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Αυτό που χρειάζεται η Νότιγχαμ είναι μία νίκη στα δύο τελευταία της παιχνίδια με Τσέλσι στο Σίτι Γκράουντ και την υποβιβασμένη Μπέρνλι εκτός τελευταία αγωνιστική. Με 3 βαθμούς σώζεται ό,τι κι αν κάνει η Λούτον γιατί έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων (-18 η Φόρεστ, -29 η Λούτον) Η Λούτον έχει να παίξει με Γουεστ Χαμ εκτός και τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα εντός. 

Το χρονικό της πώλησης του Μπρέναν Τζόνσον

Για τον Τζόνσον πλήρωσε 47,5 εκατομμύρια λίρες η Τότεναμ, αλλά αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο, με τη Νότιγχαμ να τονίζει ότι, για να βελτιώσει τη βιωσιμότητά της, έπρεπε να περιμένει για μεγαλύτερη προσφορά μετά τον Ιούνιο. Τότε έληγε, άλλωστε, η η προθεσμία PSR (profitability and sustainability rules). Δεν έγινε αποδεκτή από την ανεξάρτητη Αρχή που εξέταζε το ζήτημά της η συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή.

 Υποστηρίχθηκε, όπως αναφέρει ο "Guardian", επιπλέον πως ως νεοφώτιστη, η Νότιγχαμ Φόρεστ έπρεπε να κάνει επενδύσεις. Είναι και ο λόγος, τονίστηκε, που οι απώλειες της υπερέβησαν το όριο των 61 εκατομμυρίων λιρών, που προβλέπεται για μία ομάδα που είναι μία διετία στην Premier.