Η μεγάλη εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στην Euroleague, ξεκινάει από σήμερα. Γιατί οι δύο «αιώνιοι» έχουν να δώσουν τις νέες «μάχες» με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Την αρχή, χρονικά, κάνει ο Παναθηναϊκός που φιλοξενείται (20:00/Novasports 4) από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Βελιγράδι και το «Aleksandar Nikolic Hall», που αποτελεί την έδρα της, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Οι νίκες είναι στο 1-1 και ειδικά μετά το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε ο Παναθηναϊκός για να ισοφαρίσει την σειρά, οι τόνοι ανέβηκαν.

Ο Παναθηναϊκός και η κόντρα του Αταμάν με την Μακάμπι

Υπήρξε δήλωση του Εργκίν Αταμάν, πως τον απείλησε άνθρωπος της Μακάμπι. Στην συνέχεια η ομάδα από το Ισραήλ, με διαρροές πως τα ΜΜΕ της χώρας, ανέφεραν πως είπε ψέματα, ενώ γενικά υπήρξαν παράπονα για την φιλοξενία.

Επίσης σε δηλώσεις τους οι παίκτες της Μάκάμπι είπαν πως ο Αταμάν προσπάθησε να επηρεάσει τους διαιτητές. Το θέμα πήγε να πάρει πολιτικές διαστάσεις σε επίπεδο Τουρκίας – Ισραήλ, αλλά γρήγορα οι τόνοι έπεσαν. Οπότε το αποψινό τρίτο παιχνίδι για τα playoffs της Euroleague είναι όλα τα λεφτά.

Ο Εργκίν Αταμάν, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ λέγοντας πως θα χάσει και τα δύο παιχνίδια που έχουν να δώσουν στο Βελιγράδι.

Δεν είναι μόνο ο Μπόλντγουϊν

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, υπογράμμισε: "Είναι τα playoffs και η σειρά είναι στο 1-1. Αξίζουμε να πάμε στο Final 4 και θέλουμε ακόμα δύο νίκες. Φυσικά θα είναι δύσκολο μια για τις δύο ομάδες".

Ο Τούρκος προπονητής ρωτήθηκε και για τον πρώτο σκόρερ της Μακάμπι, τον Γουέιντ Μπόλντγουϊν, που είναι αμφίβολος, για να απαντήσει: "Ο Μπόλντγουιν είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Euroleague. Θα δούμε αν παίξει ή όχι. Όμως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες όπως ο Ντιμπαρτολομέο, ο Κλίβελαντ, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο ματς".

Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί το ΣΕΦ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός είναι επίσης στο 1-1, στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, αλλά έχει δύο σερί ματς στο ΣΕΦ. Το πρώτο το δίνει απόψε (21:30 Novasports Prime) και θέλει να κάνει το δεύτερο, από τα τρία βήματα, που χρειάζονται για να βρεθεί στο Final 4.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να αποφύγουν οι «ερυθρόλευκοι» για να πάρουν τη νίκη, είπε: "Τα λάθη έχουν σχέση με την επιθετική εκτέλεση, είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι θέμα ετοιμότητας, διάθεσης, θέλησης και πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση φυσικά και πνευματικά για να πάρουμε εμείς αυτές τις μπάλες".

Ο Κώστας Παπανικολάου απουσίασε από τα δύο πρώτα ματς, αλλά τώρα είναι διαθέσιμος. Καλύτερα είναι και ο Φίλιπ Πετρούσεφ, με τον Μπαρτζώκα να ξεκαθαρίζει: "Ο Πετρούσεφ είναι καλά, ο Παπανικολάου έκανε προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων. Προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά, αλλά θα δώσει το ‘παρών’ και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει".