Με 14 παίκτες, αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση αλλά... χωρίς Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αναχώρησε ο Παναθηναϊκός το πρωί της Δευτέρας από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό το Βελιγράδι, για τα δύο παιχνίδια κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα Playoffs της Euroleague. Τα πνεύματα ήταν πολύ πιο ήρεμα σε σχέση με το άκρως τεταμένο κλίμα που υπήρχε στις αναμετρήσεις του ΟΑΚΑ με τον Εργκίν Αταμάν να είναι αρκετά πιο συνεσταλμένος στις δηλώσεις του εν αντιθέσει με τα στάνταρ του.

Ο Τούρκος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κάτι που σημαίνει πως Ντίνος Μήτογλου και Ιωάννης Παπαπέτρου θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος στις θέσεις των φόργουορντ ενώ και ο Γκριγκόνις αναμένεται να παίξει ρόλο κυρίως μέσω των περιφερειακών του σουτ αφού στην άμυνα υστερεί σε σχέση με τον Κόλσον.

Ο Αταμάν χαρακτήρισε δύσκολο και για τις δύο ομάδες το να κάνουν ακόμη δύο νίκες. Ανέφερε πως στόχος είναι η νίκη στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν έρθει θα χαθεί η πρόκριση καθώς στο τέλος χρειάζεσαι απλώς τρεις νίκες για να πας στο Final-Four, όπως είπε χαρακτηριστικά. Από πλευράς παικτών μίλησε ο Λούκα Βιλντόσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν

"Είμαστε στα playoffs, η σειρά είναι στο 1-1. Για να πάμε στο Final Four πρέπει να κερδίσουμε ακόμη δύο αγώνες. Φυσικά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα, το έδειξε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Από την πλευρά μας πρέπει να δείξουμε μαχητικότητα και καλή εικόνα".

Για τις προσαρμογές που μπορεί να υπάρξουν: "Μετά από το Game 1 είδαμε τα λάθη μας, τα αναλύσαμε. Παίξαμε με περισσότερη προσοχή, ειδικά στην επίθεση. Η Μακάμπι έπαιξε πολύ στο transition και τον αιφνιδιασμό.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επίσης κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, κάτι που βελτιώσαμε στο Game 2. Φυσικά, τα ριμπάουντ είναι ένα θέμα. Η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης ως τώρα στο επιθετικό ριμπάουντ. Πιέζουμε κι εμείς όμως στο ίδιο.

Θα πάμε βήμα - βήμα. Πρώτο μέλημα είναι να κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα, την Τρίτη. Δεν έχει σημασία αν θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε. Στο τέλος χρειάζεσαι τρεις νίκες για να πας στο Final Four.

Πιστεύω πως έχουμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, με σπουδαία ποιότητα και εμπειρία. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το ίδιο ισχύει επίσης για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως ο Λορέντζο Μπράουν, ο Γουέιντ Μπάλντουιν, ο Τζος Νίμπο".


Για τον Χουάντσο: "Δεν θα παίξει σε αυτούς τους δύο αγώνες".

Για τον Μπάλντουιν: "Ο Μπάλντουιν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας από τους καλύτερους σκόρερ της διοργάνωσης. Θα δούμε πώς θα είναι, αν θα παίξει ή όχι. Αν απουσιάζει, υπάρχουν άλλοι για να βγουν μπροστά όπως ο Ταμίρ Μπλατ και ο Τζον Ντιμπαρτολομέο ή ο Αντόνιους Κλίβελαντ. Φυσικά αν παίξει ο Γουέιντ Μπάλντουιν θα προσαρμόσουμε ανάλογα την στρατηγική μας".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λούκα Βιλντόσα

"Πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο το έργο μας, γιατί η Μακάμπι παίζει πολύ καλά. Κερδίσαμε τον προηγούμενο αγώνα και έχουμε την αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε κι εκτός έδρας.

Θα είναι πολύ διαφορετικά τα παιχνίδια που ακολουθούν. Στο ΟΑΚΑ είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας, τώρα θα παίξουμε σε ένα γήπεδο με ελάχιστο κόσμο. Οπότε δεν θα είναι το ίδιο. Πρέπει να δώσουμε κίνητρο στον εαυτό μας, γιατί είμαστε στα playoffs της EuroLeague κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας".

Για το γεγονός πως θα παίξει σε ένα γήπεδο που το ξέρει καλά, από την περίοδο που αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα: "Είμαι χαρούμενος που θα είμαι εκεί. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο. Θα έχω μαζί την οικογένεια της κοπέλας μου, ανθρώπους που γνωρίζω καλά. Στο τέλος όμως, εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό AKTOR κι είμαι χαρούμενος γι αυτό".