Δεν γίνεται συχνά αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ναι, υπάρχουν ντέρμπι που η μια ομάδα θα είναι... ταβάνια καλύτερη της άλλης, θα κυριαρχεί και θα έχει τα ηνία έναντι του αντιπάλου της, όμως αυτό που κατάφερε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι μοναδικό. "Εξαφάνισε" τον αντίπαλό της. Έμοιαζε παράσταση για έναν... ρόλο. Φυσικά, σε αυτό βοήθησε η εικόνα των παικτών του Ματίας Αλμέιδα που "μάσαγαν" σίδερα και από το πρώτο λεπτό έδειξαν πως για τους ίδιους είναι το ματς της χρονιάς.

Η πλάστιγγα έγερνε από τα πρώτα λεπτά υπέρ των "κιτρινόμαυρων" που σφυροκοπούσαν αδιάκοπα τα καρέ των "πράσινων" και έδειξαν αποφασισμένοι να στεφθούν για ακόμη μια χρονιά πρωταθλητές. Από τον τερματοφύλακα, τους αμυντικούς, τους μέσους μέχρι τους επιθετικούς δεν μπορεί να βρει κανείς κάποιο λάθος. Όλα λειτούργησαν άψογα για την "Ένωση". Αδιαμφισβήτητα όμως κάποιοι παίρνουν τον τίτλο των MVP. Το λεγόμενο όπως θα ονομάσουμε... τρίγωνο των Βερμούδων!

Ο Ελίασον παίρνει από το... χέρι την ΑΕΚ και την οδηγεί στο πρωτάθλημα στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του

Ο Νίκλας Ελίασον βγάζει... μάτια με τη φανέλα της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν. Στην καλύτερη και πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πορεία της ομάδας του που.... προβάρει το στέμμα. Δεν είναι μόνο αυτά που έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά αυτά που έχει πετύχει όλη τη χρονιά. Σε πολλές αγωνιστικές είναι το... πρόσωπο των αγώνων και ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ. "Μιλά" εκεί που πρέπει και απλός δημιουργός και asist-man όπως... συστήθηκε στον Δικέφαλο πλέον έχει εξελιχθεί σε σκόρερ πετυχαίνοντας πολλά από τα πιο κρίσιμα γκολ της ΑΕΚ τη σεζόν 2023/24, ενώ οι ασίστ του είναι όλες μία-μία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sjph896q69)
8 γκολ και 9 ασίστ. Αυτός είναι ο απολογισμός του μέχρι στιγμής. Ένα από τα καλύτερα εξτρέμ του πρωταθλήματος που πρωταγωνιστούν και έχουν πολυδιάστατη συνεισφορά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ελίασον έχει πετύχει κάτι μοναδικό για τον ίδιο. Με τα δυο γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου έκανε ό,τι ήθελε στην πτέρυγα και δεν μπορούσε κανείς να τον σταματήσει. Σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τα 8 γκολ που έφτασε αφού περισσότερα και συγκεκριμένα επτά-είχε μόνο με τη φανέλα της Νιμ στη Ligue 2 το 2021/22. Μάλιστα, "έσπασε" ένα ακόμη ατομικό του ρεκόρ αφού αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που πετυχαίνει δυο γκολ σε έναν αγώνα. Και σε τι αγώνα... στο ντέρμπι της χρονιάς που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sld7f7yvr5)

Ο... σεληνιασμένος Πόνσε που "υπογράφει" τον τίτλο και ο κυρίαρχος Κάλενς στη "μάχη" με τον Ιωαννίδη

Τον Πόνσε λίγο πολύ από την πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ τον ήξεραν. Τον περίμεναν. Ήταν όμως ερωτηματικό αν μετά από χρόνια θα μπορούσε να είναι ξανά ο ίδιος και... καλύτερος! Και τελικά είναι. Μπορεί μέσα στη σεζόν να είχε σκαμπανεβάσματα και σε αρκετά παιχνίδια να ήταν μακριά από τονν καλό του εαυτό όμως πήρε... μπρος για την "Ένωση" στο σωστό σημείο, σκοράρει κατά ριπάς και είναι ο "killer" της μπροστά από την αντίπαλη εστία. Όπως και ο Λιβάι Γκαρσία φυσικά. Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο για να έρθει χρειάστηκε να γίνει κάτι όχι απλό όμως για τον Αργεντινό φορ ίσως είναι μια ακόμη... μέρα στη δουλειά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0skiq4nfdc9)
Το έντονο πρέσινγκ. Δείγμα του πόσο θέλει ο Ματίας Αλμέιδα να πιέζουν οι επιθετικοί του ψηλά. Το 2-0 που... έγραψε τον "εκτόξευσε" στα 15 γκολ με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα τη φετινή χρονιά και όχι μόνο αυτό. Με το γκολ που πανηγύρισε έφτασε συνολικά τα 31 με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, σε μόλις 53 συμμετοχές με αποτέλεσμα να "πιάσει" την 31η θέση των σκόρερ του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία. Το πείσμα του, η ικανότητα του, το ότι κυνηγά κάθε φάση και πιέζει πάντα ψηλά τις γραμμές του δίνουν μια... θέση στην ιστορία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0slbo25h1s1)
Φυσικά, ένας από τους παίκτες που όχι απλά ξεχώρισαν αλλά κυριάρχησαν πλήρως στον ρόλο που είχαν μέσα στο γήπεδο κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Αλεξάντερ Κάλενς. Ο Περουβιανός σέντερ μπακ ανέλαβε το δύσκολο έργο να μαρκάρει έναν από τους καλύτερους και πιο φορμαρισμένους Έλληνες επιθετικούς, τον Φώτη Ιωαννίδη και όχι απλά ανταπεξήλθε αλλά "εξαφάνισε" τον αντίπαλο του, δεν του επέτρεψε να κάνει τίποτα μπροστά από την εστία της ομάδας του και έμοιαζε απροσπέραστος. Τέτοια κυριαρχία στόπερ έναντι επιθετικού δεν είναι συχνή. Κι όμως ο Κάλενς έκανε τη... δουλειά και έστω και αθόρυβα πήρε και αυτός ένα κομμάτι από την... τούρτα των MVP.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sl72f2qc55)

Ο περσινός Αραούχο που θύμισε την περσινή ΑΕΚ

Τι είναι ο Σέρχιο Αραούχο για την ΑΕΚ; Τι είναι η ΑΕΚ για τον Σέρχιο Αραούχο. Μια σχέση αγάπης. Το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και ο παίκτης που χαίρει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των φιλάθλων. Κάτι που είναι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Αργεντινός φορ είχε μεγάλη συνεισφορά στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνέβαλλε στα μέγιστα κυρίως για την πίεση του σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Φέτος, δεν έχει αγωνιστεί πολύ, σε αρκετά παιχνίδια ήταν μακριά από τον κλασσικό Αραούχο που όλοι ήξεραν στην ΑΕΚ, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς.

aek-sergio_araujo


Στο ματς της χρονιάς, ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να του δώσει φανέλα βασικού. Αν δικαιώθηκε; Σε απόλυτο βαθμό. Τι συνέβη λοιπόν και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να θυμίζει η ΑΕΚ την περσινή ομάδα και τον Αραούχο να θυμίζει τον περσινό εαυτό του. Κάτι που λίγο πολύ έγραψε και τον... επίλογο στο ντέρμπι αφού ο Αραούχο ήταν τόσο επιδραστικός στο ματς που αυτόματα μεταμόρφωσε και την ίδια την ομάδα του. Μπορεί να μην σκόραρε όμως έκανε όλη την αθόρυβη δουλειά. Έκανε όλα τα περσινά του θαύματα. Πίεζε σε όλο το γήπεδο, έδινε φρεσκάδα, ήταν κυριολεκτικά παντού και όλο αυτό αποτυπωνόταν και στην εικόνα της ΑΕΚ. Που θύμισε σε μεγάλο βαθμό αν όχι στον απόλυτο την περσινή ομάδα που για αυτούς τους λόγους πήρε και τον τίτλο.

"Μαχήτρια", φρέσκια, με έντονο πρέσινγκ που "πνίγει" τον αντίπαλο, κυρίαρχος σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και ασταμάτητη. Αυτός ο Αραούχο είχε λείψει πολύ από την ΑΕΚ. Και για τον ίδιο είχε λείψει πολύ αυτή η απόδοση στο χορτάρι. Το όνομα του από τα χείλη των οπαδών που τον αποθέωσαν στις εξέδρες με το χειροκρότημα τους, η μεγαλύτερη για αυτόν επιβράβευση που βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο έβλεπε και ένιωθε το τι είχε προσφέρει...