Ο Νίκος Οικονόμου πανηγύρισε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου την πρόκριση του Ερμή Σχηματαρίου, ομάδας στην οποία τελεί προπονητής, στο Final 4 της Elite League. Η ομάδα του νίκησε 88-80 εκτός έδρας την Ελευθερούπολη και θα διεκδικήσει να είναι εκείνη που θα διαδεχθεί τον Απόλλωνα Πατρών στην Basket League. Ο 51χρονος προπονητής έκλαψε μετά τη λήξη και έβαλε τους αντίχειρες στο εσωτερικό των ματιών του για να σταματήσει την υδρορροή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tc8a3ajdft)

Η βάση που δίνεται στη στιγμή δεν αφορά στη συναισθηματική αντίδραση, αλλά στο ον που την βιώνει ως μία εντελώς ξεχωριστή εμπειρία. Μοιάζει να αποτελεί την επανάληψη μιας κατάστασης, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για παρθενογένεση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tc3poym1ux)

Elite League: Τι έχει... ζήσει ο Νίκος Οικονόμου


Οι (όχι πολύ) παλιότεροι, άρτι μεσήλικες έστω, θυμούνται τον Νίκο Οικονόμου ως σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έναν μοντέρνο πάουερ φόργουορντ, με αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια και ελαστικές κινήσεις, της δεκαετίας του '90, που πήγε σε τρία διαδοχικά Final 4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό, από το 1994 έως το 1996, και ήταν στην ομάδα του Μπόζα Μάλκοβιτς που κατέκτησε το πρώτο τέτοιο τρόπαιο για την Ελλάδα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tcdp6ajvx5)

Τον θυμούνται επίσης ως θεματοφύλακα του κληροδοτήματος των τεσσάρων μεγάλων (Γιαννάκη, Γκάλη, Φασούλα, Χριστοδούλου) στην εθνική ομάδα. Τη σπουδαία εμφάνισή του στον προημιτελικό του Eurobasket 1995, που έστειλε την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996. Ο Οικονόμου, επίσης, έχει βάλει ένα μνημειώδες τρίποντο, στον πέμπτο τελικό του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό το 1999, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματός του. 


nikos_oikonomou_ermis_sximatariou_final_4_elite_league_6
nikos_oikonomou_ermis_sximatariou_final_4_elite_league_5
nikos_oikonomou_ermis_sximatariou_final_4_elite_league_4
nikos_oikonomou_ermis_sximatariou_final_4_elite_league_3
nikos_oikonomou_ermis_sximatariou_final_4_elite_league_2
nikos_oikonomou_ermis_sximatariou_final_4_elite_league_1



Έπαιξε αμέσως μετά με τον Ολυμπιακό, ενώ φόρεσε βαριές φανέλες, της Βίρτους Μπολόνια (το 2000 έχασε από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα) και της Μπαρτσελόνα. Έπαιξε στην Ντινάμο Μόσχας, αφού έκανε μια σεζόν με την Ολύμπια Λάρισας, ενώ επέστρεψε για να κλείσει την καριέρα του σε Πανιώνιο και Πανελλήνιο. 

Από το μπάσκετ δεν έλειψε μέρα, που λέει ο λόγος. Αμέσως έπιασε το πινακάκι του προπονητή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tammyme12h)

Ο Νίκος Οικονόμου έχει ζήσει ορισμένες σπουδαίες στιγμές στα παρκέ όλου του κόσμου. Ήταν τέταρτος με την Εθνική σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1994, 1998), δύο Eurobasket (1995, 1997), ενώ ήταν πέμπτος στους Ολυμπιακούς του 1996. 

Το βιογραφικό είναι απαραίτητο, όχι τόσο για τα αναμφίβολα ανδραγαθήματα, αλλά για το ότι ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να σου τσιγκλά το συναίσθημα σε διάφορες μορφές. Ο πενηντάρης, πια, Νίκος Οικονόμου δακρύζει στο κλειστό της Ελευθερούπολης μια άνοδο. Είναι σχετικό και αναδεικνύει την αρχέγονη χαρά των σπορ. Να σε κάνουν να κλαις ακόμα κι αν έχεις ζήσει χαρές που θεωρούνται απόλυτες.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tbxgr63fkx)