Ο Παναθηναϊκός έχασε από το πρώτο ματς το πλεονέκτημα έδρας καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε 91-87 μέσα στο ΟΑΚΑ κι έδειξε πως θα αποτελέσει σκληρό καρύδι. Ο Εργκίν Αταμάν, αφού έριξε βολές για τη διαιτησία , τόνισε πως θα πάρουν την πρόκριοη για το Final 4 της Euroleague.

"Είναι γελοία τα φάουλ που δόθηκαν υπέρ του Μπάλντγουϊν, δεν καταλαβαίνω, δεν είναι δίκαιο για το μπάσκετ να δίνεις έξι πόντους για τον Μπάλντγουϊν σε αυτή τη θέση.

Δεν είναι δίκαιο. Δεν παίξαμε καλά, είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, χάσαμε πολλά σουτ. Κάναμε λάθος στην τελευταία επίθεση Είναι απλά το 1-0, θα νικήσουμε αυτή τη σειρά", είπε ο Αταμάν, στο πρώτο σχόλιο στην κάμερα της NOVA.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αταμάν το προχώρησε κια λίγο παραπάνω... "Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τις χαμένες βολές. Έχουμε μιλήσει για τα λάθη. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ πολύ καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι και το 0-1 δεν είναι τόσο σημαντικό για μας.

Πρέπει να ξαναβρούμε τη φόρμα μας και το παιχνίδι μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υποχσέθηκα σε όλους τους ανθρώπους εδώ ότι θα πάμε στο Final Four. 
Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου".

Πλέον ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται στο Game 2 της σειράς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά έκανε λάθος στην κρίσιμη φάση του αγώνα 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ένα σπουδαίο ματς και το γεγονός πως "έσπασε" την έδρα του Παναθηναϊκού ήταν κάτι το εξαιρετικό. Βέβαια η ίδια δεν δίνει τα παιχνίδια στο Τελ Αβίβ, λόγω του πολέμου στη Γάζα και χρησιμοποιεί το Βελιγράδι για να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της.

Αναφορικά με το αποψινό ματς ο Μπόνζι Κόλσον το ολοκλήρωσε έχοντας συνολικά 18 πόντους και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στο τι έπαιξε ρόλο στο να αλλάξει η εικόνα των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μισό.

"Παλέψαμε στο παιχνίδι και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε βελτίωση. Στο δεύτερο ημίχρονο απλά κάναμε αυτά που κάνουμε συνήθως. Παίξαμε καλή άμυνα, ακολουθήσαμε το πλάνο μας, βάλαμε μεγάλα σουτ σε σημαντικά σημεία και μείναμε ενωμένοι. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε", είπε σχετικά.