Τα playoffs της Euroleague βρίσκονται προ των πυλών και η διοργανώτρια αρχή ξεκινά τη διαδικασία μέσω της οποίας οι φίλαθλοι έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν τους κορυφαίους για αυτούς παίκτες της κανονικής περιόδου οι οποίοι θα συνθέσουν την πρώτη και τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς. Η ψηφοφορία θα παραμείνει "ανοιχτή" μέχρι τις 9 Μαΐου όπου και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των playoffs και θα έχουν προκύψει οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στο Βερολίνο για το Final Four. Φυσικά, η εν λόγω ψηφοφορία έχει και ελληνικό... χρώμα με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού οι οποίοι εντυπωσιάζουν και έχουν πολλά όνειρα και βλέψεις για την πορεία.

Η ψηφοφορία των καλύτερων παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Euroleague

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από την Euroleague όπου λίγο πριν την εκκίνηση των playoffs έκανε γνωστό πως υπάρχει η δυνατότητα ψηφοφορίας του κόσμου για τους κορυφαίους παίκτες της κανονικής περιόδου οι οποίοι θα πλαισιώσουν την πρώτη και δεύτερη καλύτερη πεντάδα. Η διαδικασία θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι τις 9 Μαΐου όταν και θα ολοκληρωθούν τα playoffs. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μπορούν να ψηφίσουν τους καλύτερους παίκτες των ομάδων τους που θα αντιμετωπίσουν τις Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα με φόντο τον μεγάλο τελικό.


Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις του κόσμου
 θα επηρεάσουν κατά 25% και τις ατομικές βραβεύσεις της διοργάνωσης, ενώ το υπόλοιπο 75% θα προκύψει από ψηφοφορία των προπονητών, των αρχηγών των ομάδων και των δημοσιογράφων που συμμετέχουν και αυτοί από την πλευρά τους στη διαδικασία. Όταν συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα δεδομένα, ο κορυφαίος της ψηφοφορίας θα πάρει τον τίτλο του MVP της EuroLeague 2023-24, οι πέντε πρώτοι θα πάρουν θέση στην πρώτη ομάδα της All-EuroLeague και οι επόμενοι πέντε θα αποτελούν τη δεύτερη ομάδα της All-EuroLeague.