Ο Ολυμπιακός μπροστά στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα Κ19 των «ερυθρόλευκων» αντιμετωπίζει στις 19:00 τη Μίλαν, στον τελικό του UEFA Youth League. Ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Κολοβρέ της Νιόν, στην έδρα της UEFA, παρουσία όλης της διοικητικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας. Μια τρομερή πρόκληση για τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, τα “χρυσά παιδιά του Θρύλου”, αλλά και ολόκληρο τον σύλλογο. 

Όλα τα μάτια της Ευρώπης θα είναι στραμμένα στο μικρό γήπεδο της UEFA. Ολη η Ευρώπη θα παρακολουθεί. Στις εξέδρες, δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που θα ταξιδέψουν για να στηρίξουν την προσπάθεια των “μικρών”, θα καθίσει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και όλα τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.  

O Ολυμπιακός δικαιώνεται με... θόρυβο 

Ολοι εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες έχουν στην καθημερινή ατζέντα τους τον Ολυμπιακό. Για τους... σωστούς λόγους. Επειδή είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται στον τελικό του UEFA Youth League και παράλληλα συνεχίζει στα ημιτελικά του Europa Conference League, στους “μεγάλους”.  

Είναι η ομάδα που επιβεβαιώνει πως όταν δουλεύεις σκληρά, με πλάνο και με πίστη, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθείς. Και όταν αυτή η δικαίωση έρχεται, το κάνει με θόρυβο. Όπως ο εκκωφαντικός θόρυβος που έχει προκαλέσει ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τις δύο ομάδες του. Προκαλώντας τον θαυμασμό της UEFA και όχι μόνο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o6lmqfc81d)

Το απόγευμα (19:00) της Δευτέρας, ο Ολυμπιακός των θαυματουργών “μικρών”, θέλει να ρίξει στο καναβάτσο τη Μίλαν. Θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Εχει ήδη φτάσει εκεί που καμία άλλη ομάδα τμημάτων υποδομής το έχει καταφέρει. Αλλά σε αυτά τα παιδιά δεν φτάνει αυτό. Τα θέλουν όλα. Θέλουν τον τίτλο. Θέλουν να σηκώσουν το τρόπαιο. Να κατακτήσουν αυτό που με τόσο κόπο έχουν χτίσει φέτος. Διότι ο δρόμος για τον Συλαϊδόπουλο και τα παιδιά του, δεν τελειώνει αύριο.

Το αύριο και οι μεγάλες προκλήσεις των μικρών του Ολυμπιακού 

Ξέχωρα από το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς τους “μικρούς” θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα, υπάρχουν και σημαντικά πράγματα που ακολουθούν. Για παράδειγμα, υπάρχει το διηπειρωτικό. Ενας θεσμός που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί να είναι η ομάδα που θα βρεθεί αντίπαλος της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής Κ19, Φλαμένγκο. Σε ένα παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Αύγουστο, ίσως στο εμβληματικό γήπεδο του πλανήτη, το ιστορικό Μαρακανά! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o70w618prd)

Και υπάρχουν κι άλλα. Ο νικητής της διοργάνωσης εξασφαλίζει την παρουσία του στο UEFA Youth League της ερχόμενης χρονιάς, ασχέτως του τι θα κάνει στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και ασχέτως του πού θα βρίσκεται η πρώτη ομάδα. Επιπλέον, με κατάκτηση του τροπαίου, αυτομάτως ο Ολυμπιακός θα δει την ομάδα Κ17 να συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά του πλανήτη για ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, υπό την αιγίδα της UEFA, όπου θα λάβουν μέρος ομάδες από όλο τον πλανήτη και τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου. 

Το έργο των “μικρών” θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς η Μίλαν (σ.σ. 3η ιταλική ομάδα που αντιμετωπίζουν φέτος, μετά την πρωταθλήτρια Λέτσε και την Ιντερ), διαθέτει μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ευρώπη. Με ανέσεις εκτός πραγματικότητας. Είναι ενδεικτικό ότι οι Ιταλοί πήγαν με πτήση τσάρτερ στη Νιόν, παρότι η απόσταση είναι το πολύ τρεις ώρες με το πούλμαν, ενώ έχουν μαζί τους έναν ολόκληρο “στρατό”, μεταξύ των οποίων και... σεφ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ob66sucghd)

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος. Και όπως είπε στους “μικρούς” και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, “...μπορείτε να κατακτήσετε το τρόπαιο. Σας πιστεύω, σας το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Ελπίζω η πρώτη ομάδα να πάρει παράδειγμα από εσάς και να φτάσει έως το τέλος. Είμαστε περήφανοι για εσάς”.