Από τη στιγμή που ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν γνωστό πως δεν θα είναι έτοιμος για τη σειρά των Μπόστον Σέλτικς με τους Μαϊάμι Χιτ για τα Playoffs του NBA, τότε ακόμη και οι πιο... αισιόδοξοι φίλοι της ομάδας του Σπόελστρα δεν πίστευαν ότι μπορούσε να γίνει η έκπληξη. Έτσι και έγινε στο Game 1, με τους "Κέλτες" να βρίσκουν μέχρι και διαφορά +34 πόντων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και να παίρνουν διά περιπάτου τη νίκη.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις (18π.) ξεκίνησε αρκετά ζεστός το παιχνίδι, ο Ντέρικ Γουάιτ (20π.) ακολούθησε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως και πάλι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Τζο Ματσούλα ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Μόνο ψεγάδι του Τέιτουμ ήταν τα 1/9 τρίποντα, σε μια βραδιά που η ομάδα του μέτρησε συνολικά 22/39 πίσω από την γραμμή των 7.25μ.

Οι Μαϊάμι Χιτ δεν κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί, εκτός της πρώτης περιόδου. Μόνο στο φινάλε κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε λίγο πιο ανθρώπινα επίπεδα. Ο Αντεμπάγιο τελείωσε με 24 πόντους μαζί με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζάκιεζ με 16 πόντους 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο πιο αξιόπιστος όλων ήταν ο Ντελόν Ράιτ με 17 πόντους από 5/5 τρίποντα. 

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων έχει οριστεί για ξημερώματα Πέμπτης (25/4, 2:00). Όμως το πιο ορατό σενάριο της σειράς είναι μια ωραιότατη και ξεκούραστη σκούπα για την πρωτοπόρο της φετινής Regular Season.

Τα δωδεκάλεπτα: 21-26, 60-45, 91-59, 114-94