Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη Σαμπαντέλ όταν βρήκε ρυθμό, να κόψει τις κόντρες και να κάνει δυνατά μπλοκ στην περιφέρεια και έχασε τον τελικό του Champions League πόλο Γυναικών, που έγινε στη Βαρκελώνη. Η διαφορά στο σκορ, 16-10, ήταν μεγάλη και δεν δείχνει ότι τουλάχιστον τα πρώτα 20 λεπτά του τελικού οι "ερυθρόλευκες" ήταν ανταγωνιστικές. Η Σαμπαντέλ κατέκτησε το έβδομο Κύπελλο Πρωταθλητριών της και υπολείπεται ένα της πολυνίκη Οριζόντε Κατάνια. 

Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός: Αρχή με άγχος


Υπερκέρασμα άγχους και νεύρων ήταν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, αλλά και τη Σαμπαντέλ, στο λυκαυγές του τελικού του Champions League στη Βαρκελώνη, για το πόλο Γυναικών. Η Ιωάννα Σταματοπούλου είχε δουλειές με... φούντες, στις οποίες αντεπεξήλθε ιδανικά: μία απόκρουση σε λόμπα της Τζούντιθ Φόρκα ενώ η Σαμπαντέλ προσπαθούσε να βάλει το δεύτερο γκολ της στο 1-0, αλλά και στο πέναλτι της Μπέα Ορτίθ, λίγο πριν η Χριστίνα Σιούτη ισοφαρίσει. 

Εν αμφιβόλω τίθεται ένα σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου που δεν ελέγχθηκε για το αν η μπάλα είχε περάσει καθ' ολοκληρία τη γραμμή, πάντως ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι είχε τα όπλα για να αντιπαρέλθει τις αρετές της Σαμπαντέλ, ακόμα κι αν επιθετικά, παρά τις ευκαιρίες που δίνονταν να περάσει η μπάλα στη φουνταριστή είτε από τον άξονα είτε από πλάγια, οι πάσες είχαν περισσότερη δύναμη από ό,τι έπρεπε. 

Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός: Το κακό 1,5 λεπτό

Οι "ερυθρόλευκες", πάντως, βρήκαν λύση για να προηγηθούν. Ένα ωραίο σουτ της Βάσως Πλευρίτου ισοφάρισε το παιχνίδι, ενώ αφού η μπάλα πέρασε στρωτά στη Μυριοκεφαλιτάκη, στην τελευταία ζώνη, εκείνη με γυριστό έκανε το 3-2 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Κραβαρίτη.

Το αμυντικό πλάνο λειτουργούσε, με τη Σταματοπούλου να καλύπτει σωστά όλα τα σημεία που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τα μπλοκ, όμως η Σαμπαντέλ έκανε ένα ξέσπασμα σε σχεδόν 1,5 λεπτό και βρέθηκε να προηγείται με 3: πρώτα η Τζουστίνι ισοφάρισε σε φάση 6-5, αφού η Μυριοκεφαλιτάκη δεν πρόλαβε να γυρίσει, έπειτα η Μάικα Γκαρσία πήρε για σχεδόν πρώτη φορά την μπάλα στα δύο μέτρα και την μετουσίωσε σε γκολ, ενώ αμέσως μετά η Τζούντιθ Φόρκα σκόραρε ξανά στην κόντρα, για το 5-3. 

Οι "ερυθρόλευκες" έχασαν τις παίκτριές τους, έκαναν λάθος στις αποστάσεις και με τις αργές επιστροφές έβαλαν βούτυρο στο ψωμί της Σαμπαντέλ. Μάλιστα, η Φόρκα σκόραρε αμέσως μετά σε παίκτρια παραπάνω. Μέσα σε σκάρτα δύο λεπτά, η Σαμπαντέλ ενεργοποίησε όλα τα όπλα της. 


Astralpool CN Sabadell vs Olympiacos SFP | LEN Champions League Women 23/24 Final Four Gold-medal


Η "ερυθρόλευκη" απάντηση και το τελικό ξέσπασμα


Ο Κραβαρίτης καθοδήγησε με ψυχραιμία και ηρεμία τις παίκτριές του σε εκείνο το φουρτουνιασμένο σημείο. Αυτό που έπρεπε να γίνει, αρχικά, ήταν να μην ξαναβγάλει κόντρα η Σαμπαντέλ. Η αυτοπεποίθηση της Βάσως Πλευρίτου από την περιφέρεια και μία εκπληκτική αθλητική προσπάθεια της Ιωάννας Χυδηριώτη στο δοκάρι, όταν τεντώθηκε για να φτάσει την μπάλα και να σουτάρει ενώ έπεφτε, έφεραν γκολ σε διαδοχικές επιθέσεις και τη διαφορά στο ένα, 7-6. 

Λίγο αργότερα, αφού η Σαμπαντέλ σκόραρε ύστερα από 3'25'' στο τρίτο οκτάλεπτο, η Βάσω Πλευρίτου σκόραρε με ακόμα ένα υπέροχο σουτ στην περιφέρεια. Οι φίλαθλοι με τα ερυθρόλευκα αναθάρρησαν, αλλά η Σαμπαντέλ είχε οίστρο, αυτήν τη φορά από την περιφέρεια. Σε λιγότερα από τέσσερα λεπτά, οι "βομβαρδισμοί των Τζουστίνι και Ιρίνα Γκονζάλες, μαζί με ένα πέναλτι που κέρδισε η Κασάδο και μετουσίωσε σε γκολ η Φαν ντερ Σλοτ, μεγάλωσαν τη διαφορά σε σημείο που παρεισέφρυε η βεβαιότητα πως ο τελικός είχε κριθεί. 

Όπως φάνηκε και από το γκολ της Μάικα από μακριά, γεννούσαν και τα... κοκόρια της Σαμπαντέλ. 

Αξιοπρέπεια ως τη λήξη

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ακόμα δύο γκολ στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με τον Κραβαρίτη να βάζει στο παιχνίδι και τη Δέσποινα Δρακωτού, η οποία σκόραρε σε έναν τελικό Champions League. Οι "ερυθρόλευκες" φάνηκε ότι παράτησαν το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν έτσι: σκόραραν τρία διαδοχικά γκολ και είχαν την ευκαιρία να φέρουν τη διαφορά στα τέσσερα και να δώσουν την ψευδαίσθηση του ενδιαφέροντος στα εναπομείναντα τρία λεπτά. Αυτό δεν έγινε και ήταν το τελευταίο υστερόγραφο του τελικού, με το τέρμα της Μπέα Ορτίθ αμέσως μετά να ανεβάζει ξανά το δείκτη, 16-10. 


Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3

Σαμπαντέλ (Ντ. Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρσία 2, Φόρκα 2, Μπεατρίς Ορτίθ 1, Χουράδο, Γκονζάλες 3, Καράσκο.

Ολυμπιακός (Δ. Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 2, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 4, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Νίγκρο.