Ο Ολυμπιακός έπρεπε να περιμένει ως και μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό του Youth League που θα γίνει στις 19:00 της Δευτέρας 22 Απριλίου. Η Μίλαν απέκλεισε σε ένα απίστευτο παιχνίδι την Πόρτο, στη Νιόν, και θα είναι εκείνη που θα διεκδικήσει το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό. Οι μικροί "ροσονέρι" αντιγράφουν τους... μεγάλους σε ό,τι αφορά τη φάρσα, αφού έμοιαζαν χαμένοι από χέρι μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Ολυμπιακός: Ανατροπή στην ανατροπή


Η Πόρτο ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 με το οποίο η Μίλαν προηγείτο από το 12' και είχαν κραυγαλέες ευκαιρίες για να κάνουν το 3-1 και να τελειώσουν τον ημιτελικό. Αυτό δεν έγινε και στις καθυστερήσεις έδωσαν στη Μίλαν το δικαίωμα να μπει στην εστία τους στις καθυστερήσεις. Ο Σίμελχακ, που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 67', ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Οι Πορτογάλοι αστόχησαν σε δύο πέναλτι, με τους Ιταλούς, με τη σειρά τους, να χάνουν ένα. Το παιχνίδι, που είχε τον... ατέλειωτο, έληξε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσερόλι.