Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ! Μέσα σε 90 λεπτά ο "δικέφαλος" διεκδικεί, για πρώτη φορά, την πρόκρισή του στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Απόψε, στις 22.00, η Τούμπα θα βάλει τα γιορτινά της, για τη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ στους "8" του Europa Conference League. Με προοπτική, ωστόσο, να μετατραπεί σε κόλαση, οι φλόγες της οποίας θα κάψουν τη βελγική ομάδα, θα ανατρέψουν το προβάδισμά της από το 1-0 του πρώτου αγώνα και θα στείλουν τον Ρασβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του πιο μακριά από οποιαδήποτε άλλη εμπειρία τους σε συλλογικό επίπεδο. "Θα μας δώσει ενέργεια ο κόσμος. Αυτό θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς. Τις δύσκολες στιγμές που θα πιέσουμε την Μπριζ, η ατμόσφαιρα της Τούμπας θα δημιουργήσει προβλήματα στην Μπριζ" υπογράμμισε ο Ρουμάνος κόουτς.


Ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου και ο... ψυχοθεραπευτής

"Ο ψυχοθεραπευτής μου με συμβουλεύει να μην κοιτάω το παρελθόν, αλλά να βλέπω μόνο το παρόν και το μέλλον" αποκάλυψε ο Λουτσέσκου και αναφέρθηκε στο κίνητρο του ΠΑΟΚ. "Θα είναι μία καλή εμπειρία για εμάς και αυτό το παιχνίδι στην Ευρώπη. Θέλουμε να προκριθούμε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτός είναι ο στόχος μας. Είχαμε καλή απόδοση με τη Μαρσέιγ, στα προημιτελικά της διοργάνωσης πριν από δύο χρόνια, όταν βρεθήκαμε ξανά. Τότε, αποκλειστήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στα ημιτελικά της διοργάνωσης" είπε.

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι "στόχος μας είναι να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Παίζουμε με μία δυνατή ομάδα. Με λιγότερη πίεση, οπότε δεν εί ναι κάτι το ακατόρθωτο".


Οι ιώσεις και τα προβλήματα του ΠΑΟΚ

Τα προβλήματα δεν λείπουν από τον Λουτσέσκου. Οι ιώσεις ταλαιπώρησαν αρκετούς παίκτες του στη διάρκεια της εβδομάδας που μεσολάβησε από τον πρώτο αγώνα. Τα ερωτήματα είναι 3+1. Το πρώτο αφορά στο δεξί άκρο της άμυνας, με Αντρέ Βιεϊρίνια και Γιόνι Ότο να διεκδικούν τη θέση με τις ίδιες πιθανότητες.

Το ίδιο ισχύει και για τη μεσαία γραμμή, με τους Οζντόεφ, Σβαμπ να αποτελούν τους εν δυνάμει παρτενέρ του Μεϊτέ. Στην κορυφή της επίθεσης, οι Σαμάτα και Τόμας μπαίνουν από την ίδια αφετηρία. Από κει και πέρα, η μεγαλύτερη απορία αφορά στην τριάδα πίσω από το φορ, με Αντρίγια Ζίφκοβιτς και Ντεσπόντοφ να διεκδικούν το δεξί φτερό, ενώ οι Κωνσταντέλιας και Μουργκ παλεύουν για το "10"! Μόνο ο Τάισον φαντάζει σίγουρος στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

"Εμείς θέλουμε να γράψουμε ιστορία με αυτή την ομάδα. Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς δεν ήταν το καλύτερο, έχουμε ακόμη μία ευκαιρία και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με αυτή την ομάδα" τόνισε ο Βιεϊρίνια.

"Έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα είμαστε παρών. Είναι διαφορετικές ομάδες, το γκρουπ που έχουμε είναι διαφορετικό, έχουμε έμπειρους παίκτες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι, ξέροντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο και η Μπριζ θα είναι προετοιμασμένη" πρόσθεσε ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Με προβλήματα στη Θεσσαλονίκη η Μπριζ

Με προβλήματα έφτασε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Μπριζ. Ο Νίκι Χάγιεν πήρε μαζί του και τους τιμωρημένους Τιάγκο, Μέχελε και Ντε Κάιπερ για ψυχολογικούς λόγους. Επίσης, συμπεριέλαβε τους Σιμόν Μινιολέ, Αντρέα Σκοβ Όλσεν, παρά τις λιγοστές πιθανότητες να αγωνιστούν απόψε. Νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Γιόρνε Σπίλερ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στο κέντρο της άμυνας θα χρησιμοποιηθεί ο 19χρονος Ζοέλ Ορντόνεζ από το Εκουαδόρ και διπλά του ένας εκ των Μπογιάτα ή Μπαλάντα. Αν δεν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής, η Μπριζ θα παραταχθεί με τους Τζάκερς, Ορντό νεζ, Μπογιάτα, Μπαλάντα, Σόμπε, Ομιε ντίκα, Βανάκεν, Βέτλεσεν, Σκόρας, Νούσα, Ζούτγκλα.