Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού αφήνοντας πίσω την διεξαγωγή του Euro 2024. Είναι και το μαγευτικό Παρίσι που προκαλεί το ενδιαφέρον όσων θα βρεθεί εκεί για να δουν από κοντά τους αγώνες καθώς επίσης και οι αθλητές.

Η Ολυμπιακή φλόγα έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι της στην Ελλάδα. Το Παρίσι παρακολουθεί την διαδρομή της και τα έχει όλα έτοιμα για την υποδοχή της. Φιλοδοξεί να γίνουν αξέχαστοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, ωστόσο έχει και κάποιες φοβίες να αντιμετωπίσει.

Μια από τις μεγαλύτερες είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, την Δευτέρα αναφέρθηκε σε εναλλακτικά σχέδια για την τελετή έναρξης. Kι όλα αυτά ενώ ααπομένουν 100 ημέρες για την έναρξη τους.



Βέβαια η υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουεντά-Καστερά τόνισε στο ραδιόφωνο "Franceinfo" ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή για την τελετή της 26ης Ιουλίου και ότι η διοργάνωσή της στον Σηκουάνα παραμένει το κεντρικό σενάριο. Βέβαια επεσήμανε και αυτή πως η Γαλλία είχε ετοιμάσει εναλλακτικά σχέδια εάν το απαιτήσει η ασφάλεια.

Η τελετή έναρξης προγραμματίζεται και σχεδιάζεται να διεξαχθεί στον Σηκουάνα και θα γράψει ιστορία. Καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί εκτός σταδίου.

Η Γαλλία αναβάθμισε πρόσφατα το επίπεδο ασφαλείας σε... "Επίθεση Έκτακτης Ανάγκης" μετά την επίθεση στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Όσα ετοιμάζει το Παρίσι στον Σηκουάνα

Για να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια, το μέγεθος των θεατών στον Σηκουάνα μειώθηκε, από 500.000 σε 222.000. Με αυτούς που θα βρεθούν στο κάτω μέρος των εξεδρών, θα φτάσουν συνολικά τους 320.000 συνολικά.

Το έργο των αρχών επικεντρώνεται σε αυτήν την υποσχόμενη μεγαλειώδη "ναυτική παρέλαση" στους "πρόποδες" της Παναγίας των Παρισίων, του Λούβρου και του Πύργου του Άιφελ, με αθλητές πάνω σε σκάφη, περισσότεροι από 10.000 από τους οποίους θα αγωνιστούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα υποδεχθούν πάνω από 60.000 διαπιστευμένα άτομα στο Ολυμπιακό χωριό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ενώ προς το παρόν αυτό είναι ένα εμπόδιο που φαίνεται να ξεπερνιέται, τα ερωτήματα εξακολουθούν να υφίστανται σχετικά με την ικανότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς, να αντιμετωπίσουν την εισροή επτά εκατομμυρίων ταξιδιωτών που αναμένεται για δύο εβδομάδες. Το μετρό του Παρισιού δεν παρουσιάζει εμφανή σημάδια βελτίωση, ενώ υπάρχει φόβος που τροφοδοτείται επίσης από απειλές για απεργίες.