Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές για τρία σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τρία παιχνίδια που πληρούν την... ισορροπία, αφού μία εντός έδρας, μία εκτός έδρας νίκη και μία ισοπαλία έφτιαξαν ένα ισοσκελές τρίγωνο. 

Η Τσέλσι βασάνισε την Έβερτον από την αρχή ως το τέλος και τη συνέτριψε 6-0 για την 32η αγωνιστική της Premier League, κατά την οποία η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε στην κορυφή. Οι Λονδρέζοι είχαν σε σπουδαία μέρα τον Κόουλ Πάλμερ, ο οποίος εξελίσσεται στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα. Μετά τα δύο γκολ του απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγγλος διεθνής πέτυχε τέσσερα με τα "ζαχαρωτά", τα οποία έμειναν στη 16η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς, έναν πάνω από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και δύο από τη Λούτον, που αυτήν τη στιγμή υποβιβάζεται. 

Ο Πάλμερ έκανε χατ τρικ σε 17 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, από το 13' έως το 27'. Ο Νίκολας Τζάκσον πέτυχε το τέταρτο γκολ των "μπλε" στο 44', με τον Πάλμερ να σκοράρει το τέταρτό του στο 64'. 

Ο δείκτης του σκορ έκλεισε με τον Άλφι Γκίλκριστ στο 90'. Η Τσέλσι έφτασε τους 47 βαθμούς, αλλά βέβαια πόρρω απέχει των 60 της πέμπτης Τότεναμ. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Συνεπαρμένη, δεν είδε την ανατροπή

Από την πλευρά της, η Αταλάντα στραβοπάτησε μέσα στο Μπέργκαμο, 2-2 με τη Βερόνα, σε παιχνίδι που έκλεισε την 32η αγωνιστική της Serie A. Ενδεχομένως από χαλάρωση, ύστερα και από τη σπουδαία νίκη με τη Λίβερπουλ στο "'Ανφιλντ", με σκορ 3-0, οι "μπεργκαμάσκι προηγήθηκαν 2-0 επί της Βερόνα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μέσα σε πέντε λεπτά, από το 56' έως το 60', ισοφάρισαν και πήραν πολύτιμο βαθμό, τον 28ο φετινό τους, ο οποίος τους φέρνει με έναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Η Αταλάντα, από την άλλη, έφτασε τους 51, είναι έκτη, αλλά νιώθει βαριά την ανάσα της Λάτσιο, που έχει 49. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Συνεχίζει τη μάχη για την Ευρώπη η Βαλένθια


Με το "διπλό" της Βαλένθια, 1-0, στο Σαδάρ επί της Οσασούνα έκλεισε η 32η αγωνιστική της Primera Division. Οι Βαλενθιάνοι έφτασαν στη νίκη με το γκολ του Αντρέ Αλμέιδα στο 18', παρ' όλα αυτά ο VAR "στέρησε" από τον Άντε Μπουντιμίρ την ισοφάριση στο 90+8'. 

Η Βαλένθια είναι έβδομη, με 57 βαθμούς, και στο κατόπι της Σοσιεδάδ, που βρίσκεται στην έκτη θέση και παραλαμβάνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, που έχει 53. Η Οσασούνα έχει 39 βαθμούς και είναι 11η.