Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ζει το παραμύθι της! Ζει αυτό που από την ίδρυση της είχαν ονειρευτεί όλοι όμως έμελλε να είναι η σεζόν 2023/24 η χρονιά που θα γραφτεί με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία. Η χρονιά που κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της Bundesliga. Ένα πρωτάθλημα το οποίο περίμεναν όλη τους τη ζωή οι φίλαθλοι της ομάδας. 120 ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι μπορεί να ανησυχούσαν ότι δεν θα έρθει ποτέ. Για καλή τους τύχη βρέθηκε στον δρόμο τους ο Τσάμπι Αλόνσο. Πήρε από το... χέρι την Μπάγερ και την οδήγησε στην "στέψη"! Και όλα αυτά χωρίς ούτε μια ήττα. Απίστευτο κι όμως αληθινό. "Έσπασε" την κατάρα και παράλληλα το σερί 11 κατακτήσεων της Μπάγερν Μονάχου.



Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε με εμφατικό τρόπο. Σε μια... παράσταση, σε μια ατμόσφαιρα που... μύριζε φιέστα από το πρώτο κιόλας λεπτό, Η Μπάγερ "κατάπιε" με 5-0 την Βέρντερ Βρέμης και στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας! Η συγκινητική προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς στο τέλος δικαιώθηκε, η ανωτερότητα της παραδέχτηκε απ' όλους. Οι απαντήσεις της στο γήπεδο κάθε αγωνιστική αυτής της ονειρικής χρονιάς που την βρίσκει αγκαλιά με την κούπα!

Mάλιστα, πριν ολοκληρωθεί καν ο αγώνας οι φίλαθλοι της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μην μπορώντας να συγκρατήσουν τη χαρά και τα δάκρυα τους για το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας τους. Ο αγωνιστικός χώρος μετράπηκε σε πάρτι το οποίο θα συνεχίστεί και θα... συνεχιστεί μέχρι τι πρωινές ώρες! Μάλιστα δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει τη σεζόν με νταμπλ αφού βρίσκεται και στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας ενώ στο... τραπέζι πέφτει και το τρεμπλ αφού είναι πολύ κοντά και στα ημιτελικά του Europa League.


Για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάγερ Λεβερκούζεν, σε πάρτι με... τεσσάρα!

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, οι παίκτες του Αλόνσο δεν έβλεπαν την ώρα να βρουν δίχτυα και να "κλειδώσουν" και με τη... βούλα τον τίτλο! Η "στέψη" απέκτησε σάρκα και οστά. Αρχής γενομένης από το 25ο λεπτό όταν ο Μπόνιφεϊς ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0 μέσα σε... πανδαιμόνιο. Η ανωτερότητα της Μπάγερ στον αγωνιστικό χώρο αποτυπωνόταν σε κάθε λεπτό.  Στο 60ο λεπτό ο Τζάκα έδωσε... αέρα δυο τερμάτων στους γηπεδούχους υπό το βλέμμα των φιλάθλων τους που αδημονούσαν για το τελευταίο σφύριγμα και τα πανηγύρια!


Φυσικά, η Μπάγερ δεν σταμάτησε στα δυο γκολ. Πως να γίνει αυτό άλλωστε αφού η επίθεση της πετά "φωτιές" και είναι ικανή να... ισοπεδώσει τον αντίπαλο της; 8 λεπτά αργότερα (68'), ο Βιρτς σκόραρε για το 3-0 ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο 83ο λεπτό για το 4-0. Ο Βιρτς δεν σταμα΄τησε εκεί. Ήθελε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο σημειώνοντας χατ-τρικ για το... κερασάκι στην τούρτα και το τελικό 5-0 μέσα σε τρελή ατμόσφαιρα, με καπνογόνα, αποθεωτικά συνθήματα και δάκρυα.



Ανεπανάληπτη υποδοχή... ηρώων στην αποστολή της Λεβερκούζεν από πλήθος κόσμου πριν το ματς

Οι φίλαθλοι της Μπάγερ Λεβερκούζεν που ζουν τη φετινή σεζόν το δικό τους... παραμύθι έκαναν πρόωρη φιέστα τίτλου πριν την αναμέτρηση όπου και συνόδευσαν το πούλμαν που συνόδευε την αποστολή στην "Μπαϊαρένα" μέσα σε αποθέωση και... πανδαιμόνιο με συνθήματα, φωνές και βεγγαλικά. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως υποδοχή... ηρώων αφού έτσι βλέπουν τους παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο μετά την εκπληκτική αυτή χρονιά που θα γραφτεί για πάντα στην ιστορία.

Η ανυπομονησία τους να δουν την ομάδα τους να κατακτά για πρώτη φορά το πρωτάθλημα στην ιστορία της τους οδήγησε σε ανεπανάληπτη... τρέλα, κατέκλυσαν τους δρόμους δημιουργώντας μια απίστευτη και μοναδική ατμόσφαιρα, ικανή για να δώσει "φτερά" στα ποδοσφαιρικά παπούτσια των παικτών λίγο πριν τη σέντρα.