Ο Πανιώνιος επέστρεψε ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες! Μετά από το 2020 που υποβιβάστηκε από την Super League στην Γ' Εθνική, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Φώναξε ξανά "παρών". Μεγάλος στόχος η επιστροφή στα... μεγάλα σαλόνια. Εκεί όπου ανήκει. Εκεί όπου έχει γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο "μαέστρος" της φετινής επιτυχίας, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης ανοίγει την καρδιά του στα parapolitika.gr σε μια υπέροχη αναδρομή της φετινής χρονιάς όπου μάλιστα συγκλονίζει με μια μόνο φράση. "Όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στο γήπεδο του Πανιωνίου, οραματίστηκα το γήπεδο γεμάτο να πανηγυρίζει την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες".

Ποιος να του το έλεγε ότι στην πρώτη του χρονιά στο "τιμόνι" του "Ιστορικού" όλο αυτό που ονειρεύτηκε θα γίνει πραγματικότητα. Το στοίχημα μεγάλο. Και δεν είναι άλλο από την άνοδο στην Super League. Η διάρκεια όπως ο ίδιος τονίζει θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ποιο ήταν το συστατικό της επιτυχίας; Ήταν πολλά όμως αυτό που στην ουσία κυριαρχεί όλων ήταν το οικογενειακό κλίμα μεταξύ άλλων και η έμπρακτη υποστήριξη του κόσμου. Εξάλλου πάντα οι παρέες γράφουν τις πιο όμορφες ιστορίες...

Γεωργιάδης: "Την κάθε μας μέρα στον Πανιώνιο την ζούμε έντονα - Υπάρχει αγάπη και πολύ καλή συνεργασία"

Ποια ήταν τα συστατικά της επιτυχίας της ανόδου; Η ομάδα δείχνει οικογένεια και πάντα τα καλά αποδυτήρια είναι το άλφα και το ωμέγα στις επιτυχίες.

"Είναι πολλά τα στοιχεία σε μια επιτυχυμένη χρονιά σε μια ομάδα, σ' έναν τόσο μεγάλο οργανισμό όμως αυτό το οποίο θεωρώ ότι κράτησε την ομάδα με αγωνιστική σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι αυτό ακριβώς. Η αγάπη μεταξύ των στελεχών και η πολύ καλή συνεργασία διοίκησης, προπονητών, ποδοσφαιριστών και σίγουρα σε όλο αυτό οφείλω να βάλω την συμβολή του κόσμου που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία".

Ποια ήταν για εσάς η πιο δυνατή στιγμή της φετινής σεζόν; 

"Όλα ήταν έντονα στο μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι ο πρωταθλητισμός επιβάλλει να το ζεις έντονα αλλά είναι και η ιδιοσυγκρασία  και η δική μου και της ομάδας του Πανιωνίου ότι την κάθε μας μέρα τη ζούμε πολύ έντονα. Υπάρχουν πολλές στιγμές οι οποίες μου έρχονται στο μυαλό τις οποίες τις έζησα πολύ έντονα. Κυρίως αγωνιστικά αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές στιγμές μέσα στα αποδυτήρια με τα παιδιά, προσωπικές στιγμές οι οποίες πραγματικά ξεπερνάνε και το αγωνιστικό, ξεπερνάνε και το ανθρώπινο ή μάλλον τα ενώνουν όλα αυτά και ήταν πραγματικά πολύ δυνατές. Είναι όλη η χρονιά πολύ δυνατή για εμένα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e2f33vjvlt)
Τι πιστεύετε ότι έλειπε από τον Πανιώνιο τα προηγούμενα χρόνια και δεν ερχόταν η άνοδος;

"Δεν ήμουν παρών για να γνωρίζω το τι συνέβαινε. Θα πω ότι εντόπισα εγώ από τους αγώνες που έβλεπα από το υλικό το οποίο πήρα όταν έγινε η πρόταση από την διοίκηση της ομάδας για να αναλάβω τα ηνία. Νομίζω ότι το να χτίσουμε ένα μέταλλο νικητή το οποίο ουσιαστικά θα έπρεπε να συνδυαστεί με την προσαρμοστικότητα στους δύσκολους αγωνιστικούς χώρους και στις δύσκολες έδρες που έχει η Γ' εθνική ιδιαίτερα σε αυτόν τον όμιλο. Και για αυτό παρατηρώντας τα αποτελέσματα της ομάδας μας θα δούμε ότι ξεπέρασε ομάδες ακόμα και εκτός έδρας με νικηφόρα αποτελέσματα τα οποία τις προηγούμενες χρονιές δεν τα κατάφερνε".

"Iστορικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος πρέπει να βρίσκονται στην μεγάλη κατηγορία"

Πόσο λείπουν τόσο ιστορικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Απόλλων Σμύρνης, η ΑΕΛ από την πρώτη κατηγορία;

"Πάρα πολύ και το αισθάνομαι τώρα που ουσιαστικά η ομάδα επανέρχεται ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες που δεν είναι η θέση της η Super League 2. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι θέσεις των ομάδων που προανέφερες είναι για την Super League. Ομάδες με ιστορία, με δυναμική, με κόσμο, με ποσότητα παρουσιών και ποιότητα. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όλες αυτές οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία. Όμως από το όνομα και μόνο δεν μπορούμε να πούμε ότι επιβάλλεται να συμβεί. Χρειάζεται οργάνωση, συσπείρωση, δουλειά, γνώση και ικανότητα για να μπορέσουμε και εμείς από τη δική μας την πλευρά να δώσουμε κάτι για να ανεβούν όλες αυτές οι ομάδες στην Super League".

paniwnios-panhgurismoi


Το μεγάλο στοίχημα όταν ανεβαίνει μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο κατηγορία είναι πέρα από το να είναι ανταγωνιστική, να διεκδικήσει και την επιστροφή στην φυσική της θέση που είναι η Super League. Η διάρκεια που πρέπει να έχει η ομάδα είναι στο τέλος της μέρας το ζητούμενο;

"Σίγουρα. Η διάρκεια είναι αυτή που ουσιαστικά ξεχωρίζει τις καλές και οργανωμένες ομάδες από ομάδες που είναι... πυροτεχνήματα στο ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσω μια φράση την οποία πολύ ωραία εξέφρασε ο Δημήτρης Γροντής (αρχηγός Πανιωνίου). Είπε ότι φέτος δεν είμαστε τόσο χαρούμενοι ουσιαστικά που ανεβαίνουμε από την Β' στην Γ' Εθνική. Είμαστε χαρούμενοι που βάζουμε τον Πανιώνιο μια ανάσα από την Α' Εθνική όπου εκεί ανήκει. Για να έχει συνέχεια η φετινή επιτυχία θα πρέπει η ομάδα να βελτιώσει πολλά στοιχεία στην οργάνωση και τη δομή της και βέβαια μετέπειτα να ενισχυθεί αγωνιστικά ώστε έστω και μακροχρόνια να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για την επόμενη κατηγορία όπως προανέφερες σωστά που είναι η φυσική της θέση".


"Ο κόσμος του Πανιωνίου έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία της ανόδου"

Τι έχετε να πείτε για τον κόσμο του Πανιωνίου που... αγκάλιασε την ομάδα και έπαιξε σιγουρα τον δικό του ρόλο με την υποστήριξη του και πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να γεμίσει του χρόνου το γήπεδο;

"Ο κόσμος έχει ένα τεράστιο μερίδιο και μια τεράστια πίστωση στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο κόσμος ακολούθησε την ομάδα τα τρία χρόνια αυτά στα οποία ουσιαστικά βρέθηκε ο Πανιώνιος σε αυτή την πολύ δύσκολη κατηγορία, στην μικρή κατηγορία για τον Πανιώνιο. Έτσι και φέτος μας στήριξε και στα καλά αλλά και στα δύσκολα έστω λιγοστά αποτελέσματα τα οποία δεν ήταν ικανοποιητικά. Ήταν εκεί, μας στήριξε και αυτή η αγάπη του είναι το μεγαλύτερο κίνητρο του αγωνιστικού τμήματος διότι από την πρώτη στιγμή θέσαμε με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές έναν σπουδαίο στόχο. Να μπορέσουμε να μοιραστούμε με αυτόν τον υπέροχο κόσμο τη χαρά δίνοντας την άνοδο στην ομάδα μας". 

gewrgiadhs-paniwnios

 
Ζείτε και... αναπνέετε όλοι για τη φιέστα;

"Νομίζω ότι και από τη δική σου παρουσία εδώ καταλαβαίνεις ότι το ζούμε πολύ δυνατά και έντονα και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό γιατί ακόμα και τώρα, τέσσερις στροφές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα υπάρχει σοβαρότητα πρώτα απ' όλα στη δουλειά μας γιατί σεβόμαστε πρώτα απ' όλα την ομάδα μας, τους εαυτούς μας κυρίως αλλά και τους αντιπάλους με τους οποίους θα παίξουμε που κάποιοι ενδιαφέρονται πάρα πολύ για βαθμούς. Νομίζω ότι περιμένουμε πως και πως σε λίγες μέρες να ολοκληρωθούν και τυπικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ώστε να πανηγυρίσουμε την άνοδο μας και νομίζω ότι το αξίζουμε".


"Όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στο γήπεδο του Πανιωνίου το οραματίστηκα γεμάτο και να πανηγυρίζουμε την άνοδο"


Πως ξεκίνησε η δική σας ιστορία με τον Πανιώνιο;


"Έγινε ένα κάλεσμα από τη διοικούσα επιτροπή. Από τον Λευτέρη Κίκερη και η πρώτη συνάντηση έγινε εδώ στην Αθήνα. Βρέθηκα από τη Θεσσαλονίκη που ήταν η μόνιμη μου κατοικία στην Αθήνα οδικώς. Την ίδια μέρα βρέθηκα με τον Λευτέρη Κίκερη και τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, δυο άνθρωποι οι οποίοι έχουν δώσει πάρα πολλά ως διοικούσα επιτροπή. Έγινε μ' ένα πολύ ωραίο γεύμα και μάλιστα μου ζήτησαν να συνεχίσουμε το βράδυ μας, γνωρίζοντας και τον Μάριο Μπίλιο, τον τρίτο της διοικούσας επιτροπής σε κάποιο άλλο μαγαζί. Τους είπα ότι δεν θέλω να πάμε σε άλλο μαγαζί και ότι αυτό που επιθυμώ είναι να βρεθούμε στις 10 το βράδυ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Στο "σπίτι" μας. Έτσι βρέθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στα επίσημα όπου αισθάνθηκα πραγματικά πολύ συγκινημένος και μάλιστα η πρώτη και μοναδική μου σκέψη ήταν το πως θα καταφέρουμε αυτές τις κερκίδες να τις γεμίσουμε με νέο κόσμο, με κόσμο που θα είναι διψασμένος και οραματίστηκα ουσιαστικά το γήπεδο γεμάτο να πανηγυρίζει την άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες".


Στο Πανιώνιο γίνεται ουσιαστική προσπάθεια, μπήκε νέος επενδυτής και όλα τα τμήματα παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Μπορούμε να πούμε ότι ο Πανιώνιος βρίσκεται σε... αναγέννηση;

"Ναι. Πραγματικά είναι μια μαγική και ευλογημένη χρονιά για τον Πανιώνιο. Το τμήμα βόλεϊ των γυναικών πέτυχε την άνοδο, το μπάσκετ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά, το ποδόσφαιρο ουσιαστικά ολοκλήρωσε τον αγωνιστικό στόχο και περιμένουμε και το βόλεϊ ανδρών πρώτα ο Θεός αν θα τα καταφέρει να βρεθεί στην επόμενη κατηγορία. Το πόλο είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και όλα τα ομαδικά αθλήματα βρίσκονται στο peak τους τη φετινή χρονιά και για τους στόχους που έχουν θέσει. Άρα και εμείς ως κομμάτι αυτού του οργανισμού νιώθουμε χαρούμενοι και ευλογημένοι που ζούμε αυτή τη χρονιά στον Πανιώνιο. Σίγουρα τα αποτελέσματα της ποδοσφαιρικής ομάδας δώσανε περισσότερη αισιοδοξία και ενδιαφέρον για έναν καινούργιο επενδυτή για τη νέα χρονιά και χαίρομαι πάρα πολύ που συμβάλαμε στο να υπάρχει ενδιαφέρον και νομίζω ότι πετύχαμε διπλό στόχο. Και την άνοδο και να προσελκύσουμε υγιής ανθρώπους και επιχειρηματίες οι οποίοι θα δώσουν ένα νέο όνειρο και όραμα στην ομάδα του Πανιωνίου για την άνοδο στην Super League".

paniwnios-paiktes


"Το καλοκαίρι υπήρχε δυσκολία προσέγγισης πολλών παικτών λόγω της κατηγορίας, ο Πανιώνιος θα είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Super League 2"


Με το όνομα και την ιστορία που... κουβαλά στις πλάτες του ο Πανιώνιος θα αποτελεί και πόλο έλξης και θα είναι επί της ουσίας μια μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες που θα αποκτηθούν;


"Σίγουρα. Θα κάνω ένα flashback από την περυσινή χρονιά και συγκεκριμένα το καλοκαίρι που παρ' όλο που το όνομα του Πανιωνίου είναι τεράστιο, υπήρχε δυσκολία προσέγγισης πολλών ποδοσφαιριστών λόγω της κατηγορίας. Τώρα υπάρχει ο συνδυασμός του μεγάλου ονόματος του Πανιωνίου, αυτής της μεγάλης οικογένειας και ταυτόχρονα μιας ουσιαστικά καλύτερης επιπέδου κατηγορία που είναι η Super League 2. Σίγουρα για κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και για κάθε προπονητή και στέλεχος είναι τεράστιο κίνητρο ο Πανιώνιος και για το όνομα του του αλλά κυρίως για τον τρόπου που λειτουργήσαμε τη φετινή χρονιά που δίνει και προοπετική στους νέους ποδοσφαιριστές αλλά και ταυτόχρονα αναγνώριση σε κάθε έναν που πετυχαίνει κάτι στο γήπεδο".

Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει δυναμώσει και έχει γίνει αρκετά ανταγωνιστικό ενώ υπάρχουν ομάδες- ονόματα με ιστορία. Έχει ανέβει επίπεδο. Αυτόματα η πρόκληση είναι μεγαλύτερη για τον Πανιώνιο και κάθε ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο;

"Έτσι είναι. Φέτος ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Super League 2 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και περιμένουμε να αλλάξει και η δομή του. Περιμένουμε έναν όμιλο, κάτι το οποίο θα το κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό συν το γεγονός αυτό που ανέφερες ότι υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν υψηλούς στόχους την επόμενη στην Super League 2. Μέσα σε αυτό το γκρουπ των ομάδων είναι και ο Πανιώνιος που παρ' όλο που λείπει αρκετά χρόνια θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Super League 2, με μεγάλο brand name το οποίο ουσιαστικά θα πρέπει να το αποδεικνύουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό πραγματικά μας δημιουργεί ένα τεράστιο, όλες αυτές οι ομάδες οι τόσο ιστορικές και ανταγωνιστικές αλλά και ταυτόχρονα μας δημιουργεί και μια ευθύνη να προετοιμαστεί η ομάδα ανάλογα για να μπορεί να είναι όπως την θέλουμε απέναντι σε όλες αυτές τις ομάδες".

paniwnios-kosmos

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι; Ο πρώτος επιτεύχθηκε που ήταν η άνοδος και ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας.

"Σίγουρα πάντα ο προσωπικός στόχος για τον προπονητή και ο δικός μου συνδυάζεται με τον στόχο της ομάδας. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ θέσαμε τον υψηλό στόχο της ανόδου γνωρίζοντας τις δυσκολίες και είμαι πολύ χαρούμενος που το πετύχαμε με τους συνεργάτες μου. Δεν σταματάμε εδώ. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις για τη νέα χρονιά και αυτό θα γίνει ίσως τις επόμενες μέρες. Αναμένουμε και ανάλογα το που θα βρισκόμαστε βάζουμε τους νέους στόχους γιατί νομίζω ότι ζωή χωρίς στόχους δεν είναι ζωή. Το μήνυμα για τον κόσμο του Πανιωνίου, το πρώτο πράγμα που αισθάνομαι είναι πηγαίο και οφείλω να το πω, είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ προσωπικά για την αγάπη που μου δείξανε από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στη Νέα Σμύρνη αλλά και ταυτόχρονα τη στήριξη σε όλο το αγωνιστικό τμήμα παρ' όλο που τα τρία αυτά χρόνια ήταν ουσιαστικά απογοητευμένοι, δείξανε παλμό, αγάπη και πολύ έντονα συναισθήματα. Για όλο αυτό για μένα προσωπικά και για όλη την ομάδα θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και να συνεχίσουν να το κάνουν γιατί είναι το πραγματικό και αληθινό δικό μας κίνητρο".