Ο Άρης πήρε μια μεγάλη νίκη στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" απέναντι στο Περιστέρι το οποίο με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο, είχε το μυαλό του στον "τελικό" της Τρίτης για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς του Basketball Champions League απέναντι στη Βόννη. Ο Άρης μπήκε με το πόδι στο γκάζι στην πρώτη περίοδο, έχασε το προβάδισμά του στη δεύτερη όμως ήταν η πιο ψύχραιμη ομάδα στο φινάλε. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έχασε ευκαιρία να σφραγίσει την τρίτη θέση της Basket League όμως τώρα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η πρόκριση κόντρα στη Βόννη! 

Ο Άρης κατάπιε το Περιστέρι στην πρώτη περίοδο με τον Σπανούλη να αλλάζει όλη την βασική πεντάδα του αλλά να μην υπάρχει βελτίωση

Το Περιστέρι όχι απλώς δεν μπήκε καλά στην επίθεσή του, αλλά έχανε σχεδόν όλες τις μάχες στα μετόπισθεν με τον Άρη να ξεκινά εντυπωσιακά και να φτάνει γρήγορα το σκορ στο 4-13. Τότε ο Σπανούλης πήρε τάιμ-άουτ και άλλαξε όλη τη βασική του πεντάδα, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστική την εμφάνιση των παικτών του. Παρ' όλα αυτά οι "κίτρινοι" συνέχισαν να εκμεταλλεύονται κάθε αμυντική αδυναμία των "πριγκίπων" και σκόραραν ακόμη περισσότερους πόντους απέναντι στη δεύτερη πεντάδα του Σπανούλη (14-27).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j2k42nqvb5)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης "τα έσπασε" και το Περιστέρι επέστρεψε εντυπωσιακά

Αυτός που άλλαξε το ρυθμό για τους γηπεδούχους ήταν ο Βαγγέλης Ζούγρης. Ο νεαρός σέντερ μπορεί να είδε τον Σταρκ να "σπάει τους αστραγάλους του" στην πρώτη του άμθνα αλλά στη συνέχεια κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες που έδωσε στο ζωγραφιστό. Οι παίκτες του Καστρίτη ξεκίνησαν να αστοχούν σε αρκετά ελεύθερα σουτ και τότε ο Ντάνγκουμπιτς βρήκε ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα του σε αναπάντητο 10-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Μήτρου-Λονγκ πήρε τη σκυτάλη και το Περιστέρι κυριάρχησε, κλείνοντας το δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους 26-10!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j2lveznjyp) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j2pq25sw09)

Ο Άρης έριξε το ρυθμό και βρήκε προβάδισμα το οποίο κράτησε μέχρι το φινάλε

Στο τρίτο δεκάλεπτο αν και οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στην επίθεση όμως γρήγορα ο Άρης έριξε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Με εξαίρεση κάποιες προσωπικές ενέργειες του Μήτρου-Λονγκ, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να περιορίσουν την δράση των ποιοτικών περιφερειακών του Σπανούλη ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Μπλούμπεργκς βρήκε μεγάλα σουτ για να ανεβάσει το προβάδισμα της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j4c23izh21)

Ο Άρης βρήκε ξανά την αυτοπεποίθησή του που ήταν πολύ χαμηλά στο δεύτερο κακό του δεκάλεπτο και μπήκε με περίσσεια ενέργεια στο τέταρτο δεκάλεπτο φτάνοντας τη διαφορά στα όρια των 10 πόντων. Το Περιστέρι προσπάθησε να επιστρέψει με τον Χουγκάζ (στην 100η του εμφάνιση) να βάζει τους πρώτους του πόντους στο τελευταίο δίλεπτο, όμως ένα τεράστιο τρίποντο και μια άμυνα του Δημήτρη Κατσίβελη χάρισαν μια πανάξια νίκη στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη!

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 40-37, 57-60, 75-82

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j550yl54wx) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j53k8krmu9)