Όταν ο Τσικίνιο έστελνε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ντομινίκ Λιβάκοβιτς στο 57’ οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην ίδια ακριβώς θέση που είχαν βρεθεί πριν από μερικές εβδομάδες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" οι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι στο τέλος της πρώτης αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους» για τους "16" του Europa Conference League: Αισθάνονταν ότι κράταγαν τον κόσμο ολόκληρο στα χέρια τους!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hhyymqsmqh)

Στο ποδόσφαιρο όμως μια στιγμή, μια κακή απόφαση, ένα θόλωμα του μυαλού για δευτερόλεπτα αρκεί για να φέρει τα πάνω κάτω. Αυτό ακριβώς συνέβη στο αχρείαστο τάκλιν του Ρέτσου στα πόδια του Οσόγι, πάνω στη γραμμή του άουτ, που έδωσε την ευκαιρία στον Τάντιτς να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα και να βάλει ξανά για τα καλά τη Φενερμπαχτσέ στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Ρέτσος, η "ανθρωποφαγία" αλλά και η ευθύνη του αμυντικού του Ολυμπιακού

Είναι δεδομένο ότι ο διεθνής Έλληνας στόπερ θα βρεθεί ξανά στη δίνη της… ανθρωποφαγίας των social media. Θα του ασκηθεί κριτική που δεν αξίζει σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Καλείται να κλείσει μάτια και αφτιά όπως οφείλει να κάνει, καλώς ή κακώς, κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hi7f0p8f49)

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όμως, είναι υποχρεωμένοι να βελτιώνουν τα λάθη και τις αδυναμίες του. Και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Παναγιώτης Ρέτσος δεν έχει βρει ακόμη τρόπο να «καθαρίζει» το μυαλό του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παρασύρεται από το πάθος του, δεν έχει τον παραμικρό αυτοέλεγχο του κορμιού του και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται αυτοκαταστροφικός και για τον ίδιο και για την ομάδα του επειδή αφήνει το σώμα να δράσει προτού λάβει τη σωστή οδηγία από τον εγκέφαλό του. Και είναι κρίμα και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό να πάει στράφι μεγάλο μέρος της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν οι "ερυθρόλευκοι" στο Φάληρο.

Γιατί το προβάδισμα του ενός γκολ με το οποίο θα ταξιδέψουν οι Πειραιώτες την ερχόμενη εβδομάδα στην Πόλη, μοιάζει απίστευτα ισχνό για να επιβραβεύσει την καταπληκτική τους εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός στην "κόλαση" της Πόλης

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσίασε μια εξαιρετικά «διαβασμένη» ομάδα που όχι μόνο ήξερε τι θέλει να πετύχει, αλλά εφάρμοζε με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού τη συνταγή που έκρινε ο Βάσκος ότι θα οδηγούσε τον Ολυμπιακό σε σκορ πρόκρισης.

Η πίεση στα αφερέγγυα στόπερ της τουρκικής ομάδας έσφιγγε διαρκώς τη μέγγενη, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι να έχουν χάσει ολοκληρωτικά την αυτοκυριαρχία τους. Ο Τάντιτς έδινε μπροστά στον πάγκο… οδηγίες στον προπονητή του, ο Τζέκο έδειχνε επιδεικτικά την τουρκική σημαία της φανέλας του στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών.

To πέναλτι του Ρέτσου, όμως, καλώς ή κακώς άλλαξε ολοκληρωτικά το σενάριο. Σκληρή διαπίστωση για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, πλην όμως η στυγνή καταγραφή της εξέλιξης της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν έχει περιθώρια να μείνει ούτε στη μείωση του σκορ, ούτε στην απώλεια ενός θριάμβου που θα του εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Την προσεχή Πέμπτη οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πραγματοποιήσουν ένα απλό ταξίδι πρόκρισης στην Κωνσταντινούπολη. Σε μια εβδομάδα θα ταξιδέψουν προς την ποδοσφαιρική αθανασία.

Είναι το μόνο που πρέπει να τους απασχολεί. Ξέρουν ότι από τον «παράδεισο» του 3-0, θα κληθούν να επιβιώσουν σε μια "κόλαση" που θα δημιουργήσουν οι "πεινασμένοι" και "αγριεμένοι" οπαδοί της Φενέρ. Ποιος είπε όμως ότι τα ραντεβού με την ιστορία είναι στρωμένα με ροδοπέταλα;
Ο Ολυμπιακός θα περπατήσει πάνω σε… αναμμένα κάρβουνα για να τα καταφέρει. Απέδειξε, όμως, ότι μπορεί να το πράξει!

Ο Φορτούνης τζούνιορ έχει να δει ακόμη πολλά!

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της αναμέτρησης με τη Φενερμπαχτσέ, ο Κώστας Φορτούνης εξήγησε γιατί ο γιος του αποτελεί κινητήρια δύναμη της εικόνας που παρουσιάζει στο χορτάρι από το ξεκίνημα της σεζόν. "Του είχα υποσχεθεί ότι μετά τις επεμβάσεις μου θα με έβλεπε ακόμη καλύτερο".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hghdvy1fa9)

Πραγματικά το μεγαλύτερο "γαμώτο" της χθεσινής βραδιάς αφορά την καθηλωτική εμφάνιση του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ήταν απλά ο καλύτερος Φορτούνης που έχουμε δει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Όχι μόνο επιθετικά, αλλά κυρίως τακτικά. Ο ζήλος του φάνηκε από τα 45 δευτερόλεπτα όταν έπεσε με μανία στα πόδια του Σάμουελ για να μαρκάρει τον αντίπαλο στη γραμμή του πλαγίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hh18uw66pl)

Έτρεξε όσο δεν έχει τρέξει σε κανένα άλλο παιχνίδι του. Και απέδειξε ότι είναι σε θέση να ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού προς το όνειρο της πολυπόθητης ευρωπαϊκής υπέρβασης. Ο Φορτούνης τζούνιορ περιμένει με αγωνία τα επόμενα κεφάλαια της υπόσχεσης!

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".