Μια χρονιά που πέρασε από… σαράντα κύματα για τον Ολυμπιακό σε πολλά επίπεδα, τείνει να εξελιχθεί – μπαίνοντας στον Απρίλιο - σε ένα “μαγικό κι ονειρεμένο” αθλητικό παραμύθι που όμοιό του δεν έχει υπάρξει όχι μόνο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αλλά ενδεχομένως και του ευρωπαϊκού. Πόσες φορές, αλήθεια, θυμάστε να βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου και ένας σύλλογος να διεκδικεί… έξι (!) ευρωπαϊκά τρόπαια και μάλιστα σε εξαιρετικά σημαντικές διοργανώσεις στα τέσσερα από τα πέντε λαοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα;

Ακόμη και η τεράστια Μπαρτσελόνα θα ζήλευε τα φετινά επιτεύγματα του “ερυθρόλευκου” αθλητικού οργανισμού που βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με μια αδιανόητη ιστορική πρόκληση.

Τα ιστορικά ευρωπαϊκά ραντεβού του Ολυμπιακού

Να δούμε ένα προς ένα τα “θρυλικά” ραντεβού που περιμένουν τους φίλους του Ολυμπιακού το επόμενο δίμηνο;
Απόψε, Πέμπτη 11 Απριλίου, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού εισέρχεται στην τελική ευθεία του φετινού
Europa Conference League και καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της τουρκικής Φενερμπαχτσέ για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztuhb2ay10p)

Οκτώ μέρες αργότερα (την Παρασκευή 18 Απριλίου) η ποδοσφαιρική ομάδα νέων του συλλόγου θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο final four του UEFA Youth League (του Champions League των μικρών ηλικιών) και θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό στέμμα των Ακαδημιών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κόντρα σε Ναντ, Μίλαν και Πόρτο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrxyyn4geu9)

Το Σάββατο 20 Απριλίου η ανδρική ομάδα χάντμπολ των “ερυθρόλευκων” ταξιδεύει στη Βουδαπέστη για να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Φερεντσβάρος στα ημιτελικά του EHF European Handball, διεκδικώντας το πρώτο της εισιτήριο σε μεγάλο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την ίδια μέρα η “αυτοκράτειρα” της πισίνας, ομάδα γυναικών πόλο του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Final Four του Champions League την ισπανική Ματαρό με στόχο να σηκώσει στον ουρανό της Βαρκελώνης το τέταρτο ευρωπαϊκό.

Το διήμερο 23-24 Απριλίου η ανδρική ομάδα μπάσκετ του συλλόγου θα εκκινήσει την προσπάθειά της στα playoffs της Euroleague, διεκδικώντας με μεγάλες αξιώσεις την πρόκρισή της για τρίτη διαδοχική σεζόν στο Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης του αθλήματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztqzlb3x1vt)

Στο χορό της συμμετοχής σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου, παραμένει και η ομάδα πόλο ανδρών με το Final Four του Champions League να διεξάγεται στη Μάλτα τον Ιούνιο και τους “ερυθρόλευκους” να συγκαταλέγονται στα φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aq7sezkq89)

Ο Ολυμπιακός και ο... πρόλογος του θρυλικού 2025

Κανείς δεν γνωρίζει αν το “ερυθρόλευκο” παραμύθι θα… σερβιριστεί μέχρι το τέλος της σεζόν μέσα σε ολόχρυσες ευρωπαϊκές κούπες. Όταν το ημερολόγιο των διεθνών διασυλλογικών διοργανώσεων φτάνει στα μέσα της Άνοιξης, καμιά επιτυχία και πολύ περισσότερο καμιά κατάκτηση τροπαίου δεν είναι δυνατόν να θεωρείται δεδομένη.

Ωστόσο η φετινή χρονιά μπορεί να εξελιχθεί εκτός από ιστορική και ιδανικός προάγγελος του πολυαναμενόμενου 2025, της χρονιάς που ο Θρύλος του Πειραιά θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ουσιαστικά με την παρουσία έξι ομάδων στις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση του εορτασμού μιας μοναδικής επετείου με τελικό προορισμό την 10η Μαρτίου 2025, τη μέρα των εκατοστών γενεθλίων του Ολυμπιακού.

Ενδεχομένως, όμως, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τον Ολυμπιακό του επόμενου αιώνα, σχετίζεται με την ολοένα μεγαλύτερη έμφαση που δίνει συνολικά ο σύλλογος στα τμήματα υποδομής του.

Ο “αιώνιος έφηβος” ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον δεύτερο αιώνα της ζωής του πιο δυνατός και πιο περήφανος από ποτέ. Νικώντας ενίοτε ακόμη και δικά του λάθη, αλλά διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα του νικητή που γαλούχησε γενιές και γενιές “ερυθρόλευκων” φιλάθλων.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".