Για την ηθική σήψη που ανέδειξε το κορεό των οπαδών του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Super League, οι 30.000 ευρώ με τις οποίες τιμωρήθηκε η ΠΑΕ μοιάζουν λίγες. Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, όμως, τιμώρησε το σύλλογο για το πανό που αφορούσε στη συμπρωτεύουσα και το κορεό που έδειχνε τον Λευκό Πύργο στις φλόγες. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, το υβριστικό πανό τιμωρείται με 20.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, τιμώρησε με 10.000 ευρώ πρόστιμο για το κορεό. 

Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση, επίσης, ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρδου. Ο Χαράλαμπος Ταγκάεφ θα τιμωρηθεί αυστηρά. Κλώτσησε με εναέρια καρατιά τον Μανώλη Νασόπουλο του Ποσειδώνα Καρπάθου. Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο, 6 Απριλίου, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Α΄ Τοπικό ΕΠΣ Δωδεκανήσου. 



Παναθηναϊκός: Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ


Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) με σημερινές αποφάσεις της:

1) Επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους τριάντα (30.000) χιλιάδων ευρώ σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για ανάρτηση πανό με υβριστικό περιεχόμενο και κορεό που παροτρύνει σε άσκηση βίας, στη θύρα 13-14 του γηπέδου "Απόστολος Νικολαΐδης" κατά τον αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ που διεξήχθη στις 31-03-2024 για τη φάση των play-off της SUPERLEAGUE 1. Εφαρμογή του άρθρο 9 του ν. 5085/2024.

2) Κάλεσε σε ακρόαση τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΔΟΥ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ για σοβαρά επεισόδια μεταξύ παικτών και παραγόντων τους καθώς και ποδοσφαιριστή του "Ηρακλή Λάρδου", ο οποίος προέβη σε επικίνδυνη βιαιοπραγία σε βάρος ποδοσφαιριστή του "Ποσειδώνα Καρπάθου", κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ανωτέρω ομάδων για το πρωτάθλημα Α΄ Τοπικό ΕΠΣ Δωδεκανήσου που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Λάρδου στις 6-4-2024. Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024".