Οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών της Ρόμα και της Λάτσιο για το Derby della Capitale της 31ης αγωνιστικής της Serie A, έγιναν εκτός γηπέδου και αρκετές ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Στο "Ολίμπικο" και οι δύο ομάδες είχαν τους φίλους τους, οπότε δεν υπάρχει γενικώς δικαιολογία -αφού υπάρχουν υποστηρικτές και των δύο ομάδων σε αυτό το παιχνίδι- να μη γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, προηγμένες και μη, το ίδιο. 

Η Ρόμα έφτασε στην 68η νίκη της επί της Λάτσιο στο 183ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Έφτασε τους 55 βαθμούς, δύο πίσω από την τέταρτη Μπολόνια, η οποία παίζει το μεσημέρι της Κυριακής 7 Απριλίου στην έδρα της Φροζινόνε, και πλέον έχει τους συντοπίτες της εννιά πόντους μακριά, με την Αταλάντα να παρεισφρέει ανάμεσά τους, με 50. 

Ρόμα-Λάτσιο: Από τους καλύτερους ο Μανδάς 

Ο Χρήστος Μανδάς ξεκίνησε ξανά στο τέρμα της Λάτσιο και ήταν ιδιαιτέρως θετικός. Απέκρουσε σουτ του Πελεγκρίνι στο 23' και παρ' ότι προσπάθησε να το μπλοκάρει, δεν έχασε την αυτοπεποίθησή του. Εμπόδισε τον Σαραουί να σκοράρει σε τετ α τετ των δύο, στο 55'. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0d6pqyce8sh)

Το σκορ ήταν ήδη στο 1-0 υπέρ της Ρόμα, αφού ο Μαντσίνι έμεινε μόνος του σε εκτέλεση κόρνερ κοντά στη μικρή περιοχή. Ο Μανδάς αντέδρασε, αλλά παρ' ότι βρήκε την μπάλα δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0d748cwvac9)

Η Λάτσιο προσπάθησε να πιέσει, αλλά ο Κάμαντα στο 64' ήταν καθαρά οφσάιντ, όταν σκόραρε. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία που έκανε, με τους τσακωμούς, όπως ανάμεσα σε αυτόν του Γκεντουζί και του Ντιμπάλα, να... ρεφάρουν τη δημιουργικότητα της ομάδας του Ίγκορ Τούντορ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0d8i4kj6si9)


Οι φίλοι της Ρόμα την υποδέχθηκε με ένα μοναδικής ομορφιάς κορεό και ένα πανό στο οποίο αναφερόταν "είσαι η μοναδική μου νύφη, ο μοναδικός μου έρωτας". Ήταν η πρώτη νίκη του Ντανιέλε ντε Ρόσι σε ντέρμπι ως προπονητή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0d6bznstarl)


Ρόμα (Ντ. ντε Ρόσι): Σβίλαρ, Τσέλικ, Γιορέντε, Μαντσίνι, Ανχελίνιο (79' Σμόλινγκ), Κριστάντε, Παρέδες, Πελεγκρίνι, Ντιμπάλα (79' Έιμπραχαμ), Λουκάκου, Ελ Σαράουι (71' Σπινατσόλα). 

Λάτσιο (Ιγκ. Τούντορ): Μανδάς, Τσαζάλε, Ρομανιόλι (46' Πατρίκ), Φουέντες, Μάρουσιτς (79' Λ. Πελεγκρίνι), Γκουεντουζί, Βεσίνο (70' Λουίς Αλμπέρτο), Άντερσον, Ίσακσεν (46' Πέδρο), Καμάντα, Ιμόμπιλε (46' Καστεγιάνος).