Ο Αλεξί Ζαντάρ δεν είναι βέβαιο ότι θα διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα γίνουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου του 2024, παρ' όλα αυτά η Ιστορία της διοργάνωσης δεν θα είναι άδικη μαζί του, καθώς είναι ο πρώτος καταδύτης που έπεσε από τον βατήρα... πάνω του, στα εγκαίνια του ολυμπιακού κέντρου υγρού στίβου που έγιναν, παρουσία του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και του Τονί Εστάνγκ, προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας, την Πέμπτη 4 Απριλίου. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο... Ζιντάν και η νέα μέρα

Στο Σεν Ντενί ίσως μπορεί ακόμα να ακούσει κάποιος τις ιαχές από τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1998, όταν οι Αφρικανοί των προαστίων έγιναν για πάντα Γάλλοι, θέλουν δεν θέλουν οι Λε Πεν. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έβαλε δύο γκολ και ο Εμανουέλ Πετί ένα στο 3-0 επί της Βραζιλίας, ώρες μετά τη στιγμή των ερωτηματικών που αφορούσαν τον Ρονάλντο και τη λιποθυμία του στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η "σελεσάο" στο Παρίσι. Σε εκείνη την περιοχή του Παρισίου, με την ύπαρξη της Μονμάρτης, δίπλα, επιβλητική, βρίσκεται το "Σταντ ντε Φρανς", νεότευκτο τότε, όπου έγινε ο τελικός. 

Τώρα, το συγκρότημα Porte de la Chapelle, που θα φιλοξενήσει το μπάντμιντον και τη ρυθμική γυμναστική, απέκτησε αδελφάκι. Το ολυμπιακό κέντρο υγρού στίβου, που φτιάχτηκε για τους Ολυμπιακούς, είναι νεόδμητο, του κουτιού, που λέει ο λόγος. Εκεί θα γίνουν οι καταδύσεις, τα παιχνίδια των ομίλων στο πόλο και η καλλιτεχνική κολύμβηση, οπότε θα γίνει η έδρα της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Σοφίας Μαλκογεώργου, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να μπουν αρχικά στον τελικό του ντουέτου και στη συνέχεια να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί

Στα εγκαίνια, ο Εμανουέλ Μακρόν πάτησε το γαλάζιο κουμπί και η σημαία της Γαλλίας έπεσε μπροστά στους βατήρες. Έπειτα, καταδύτες και καταδύτριες παρατάχθηκαν για να κάνουν μια επίδειξη των δυνατοτήτων τους.




Η πλάκα είναι ότι την πάτησε ένας αθλητής που έχει κάνει περήφανη τη Γαλλία στις καταδύσεις. 

Ο Ζαντάρ είναι "ασημένιος" παγκόσμιος πρωταθλητής το 2022 στη Βουδαπέστη με το ομαδικό και "χάλκινος" στο βατήρα των τριών μέτρων, στην αντίστοιχη διοργάνωση της Φουουόκα, τον Ιανουάριο. Έγκειται στο πλαίσιο της γαλλικής αθλητικής παλιγγενεσίας, που ως είθισται συμβαίνει ραγδαία στις χώρες που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς την επταετία που μεσολαβεί από την ανάδειξή τους έως την τέλεση των Αγώνων. 


Ο 26χρονος καταδύτης έχασε το βηματισμό του και έπεσε πάνω στο βατήρα, λέγοντας "έπεσα μπροστά στον Πρόεδρο Μακρόν, έπεσα μπροστά στη Γαλλία. Ο Ζαντάρ έδειξε αμυχές στην πλάτη του, τονίζοντας ότι το απόγευμα θα πήγαινε για προπόνηση.