Κατά πολύ άμβλυνε το δράμα της τελευταίας αγωνιστικής για τα play-in της Euroleague η Αναντολού Εφές, μετά την επικράτησή της με σκορ 82-80 εκτός έδρας στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, για την 33η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς έφτασε το ρεκόρ της στο 16-17 και τρεις ομάδες που είχαν έστω και ελάχιστες πιθανότητες πριν από το παιχνίδι της, οριστικά δεν μπορούν να διεκδικήσουν τη δέκατη θέση που οδηγεί στα play-in. 

Η Εφές "πέταξε" εκτός τις Βαλένθια, Ζάλγκιρις Κάουνας, που έχουν ρεκόρ 14-19 και δεν την προλαβαίνουν, αλλά και την Μπάγερν Μονάχου, που έπαιζε με τον Παναθηναϊκό και έψαχνε συγκερασμό αποτελεσμάτων προκειμένου να διεκδικήσει τη δέκατη θέση. 

Euroleague: Η... άσχημη μοίρα της Παρτίζαν 

Από τη μεριά της, η Παρτίζαν Βελιγραδίου, που βρίσκεται στο 15-18, πρέπει να νικήσει τη Βαλένθια και συγχρόνως -αυτό είναι το πολύ κακό- να περιμένει να νικήσει ο Ερυθρός Αστέρας την Εφές μέσα στην Κωνσταντινούπολη, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής. 

Η Αρμάνι Μιλάνο, που ήταν αρκετά μπροστά στο σκορ στο παιχνίδι των 21:30 την Παρασκευή με τη Βίρτους Μπολόνια, θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, επίσης στο κόλπο.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, η Φενέρμπαχτσε έφτασε σε ρεκόρ 20-13 με αυτήν την ήττα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 21-12 και δεν πρέπει να υπερκαλύψουν τη διαφορά των οκτώ πόντων που έχασαν στην Κωνσταντινούπολη για να βρίσκονται τουλάχιστον στην πέμπτη θέση. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, πάντως, δεν κινδυνεύει για τα play-in, μια και υπερέχει της Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία δυνητικά θα μπορούσε να πιάσει, στη διπλή παρουσία.