Τα τραγικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα της Τραμπζονσπόρ με τη Φενέρμπαχτσεόπου οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες των φιλοξενούμενων ανταπέδωσαν με ξύλο, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και συγκλόνισαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ενώ η Φενέρ έφτασε σε σημείο να εξετάσει μέχρι και το ενδεχόμενο αποχώρησης από το τουρικό πρωτάθλημα σε περίπτωση που θα υπήρχε βαριά τιμωρία σε παίκτες της. Οι αποφάσεις της Tουρκικής Oμοσπονδίας έγιναν γνωστές και μπορούν να χαρακτηριστούν και ως... χάδι για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, που είναι και αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Φενέρμπαχτσε: Ποινή... χάδι για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα

Η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τις αποφάσεις της σχετικά με τις ποινές στην Τραμπζονσπόρ και τη Φενέρμπαχτσε μετά τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι παίκτες που ενεπλάκησαν σε άγριες συμπλοκές και ξύλο με τους οπαδούς των γηπεδούχων, οι Όστερβόουλντε και Ιρφάν Τσαν Εγκριμπαγιάτ, τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική, ενώ ο Οσαγί Σάμουελ δεν (!) τιμωρήθηκε.

Στην αντίπερα όχθη, η Τραμπζονσπόρ τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την είσοδο των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και με χρηματικό πρόστιμο, ενώ ο βοηθός προπονητή Εγκεμέν Κορκμάζ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και θα απουσίασει από ένα ματς.