Ο πρόεδρος της Χαλ, Mr. Survivor και ισχυρός Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό τονίζοντας πως ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος που όπως αποκάλυψε είναι και στενός του φίλος, του ζήτησε την συμβουλή του καθώς ήταν απελπισμένος με το τι να κάνει με την ομάδα του και έτσι του έβαλε στο... τραπέζι το όνομα του Φατίχ Τερίμ το οποίο όταν το άκουσε ο ισχυρός άνδρας του "τριφυλλιού" τον ρώτηση έκπληκτος αν θα μπορούσε να τον... πείσει, κάτι που τελικά συνέβη κα του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας τον Δεκέμβριο του 2023.

Ατζούν: "Ο Αλαφούζος ήταν απελπισμένος όταν πρότεινα τον Τερίμ"

Τη λύση του Φατίχ Τερίμ για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έδωσε όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο Ατζούν Ιλιτζαλί και όχι όπου κι όπου αλλά στον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο ο οποίος όπως αποκάλυψε του ζήτησε τη συμβουλή του όντας απελπισμένος για το τι να κάνει με το "τριφύλλι" και ο ίδιος του πρότεινε τον Τούρκο τεχνικό. Μάλιστα, στο άκουσμα του ο κ.Αλαφούζος αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να τον πείσει να πάει στο "τριφύλλι" κάτι που στο τέλος έγινε και πραγματικότητα όμως οι "πράσινοι" με τον Τερίμ στον πάγκο τους έχουν απομακρυνθεί από την από την κορυφή.

"Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος είναι στενός μου φίλος. Ήταν πολύ δυσαρεστημένος και απελπισμένος. Παρά τη σοβαρή επένδυση, η ομάδα κατά κάποιο τρόπο δεν μπορούσε να δώσει αυτό που ήθελε. Πέρυσι είχαν μια σοβαρή διαφορά βαθμών, αλλά πάλεψαν για το πρωτάθλημα. Όσο κουβεντιάζαμε, ζήτησε τη συμβουλή μου. Ο Φατίχ Τερίμ ήρθε στο μυαλό μου επειδή ήταν νικητής. Ο πρόεδρος στην αρχή έμεινε έκπληκτος. Είπε: "Μπορείς να πείσεις τον Τερίμ να έρθει;" "Είπα, "Το έργο σου είναι καλό, στον δάσκαλο του Φατίχ αρέσουν οι δύσκολες δοκιμασίες". Αυτό συνέβη όταν και τα δύο μέρη ήταν θετικά. Δημιουργήθηκε μια χημεία. Αρκούσε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού να συνομιλήσει με τον Φατίχ Τερίμ για τρία λεπτά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ατζούν.