Δεν χρειάστηκε παρά... 300 δευτερόλεπτα ο Άρης για να πάρει τη νίκη επί της Λαμίας, 3-1, στο "Κλ. Βικελίδης" και να "σφραγίσει" την πέμπτη θέση στη Super League έπειτα από δύο παιχνίδια στα playoffs. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε τους 48 βαθμούς και οι Φθιωτοί έμειναν στους 34. 


Άρης-Λαμία: Τα κουτάβια και οι ένδοξοι παλαίμαχοι


Τόσο ο Άρης όσο και η Λαμία βρίσκονται σε θέσεις, στη βαθμολογία της Super League, που δεν έχουν βλέψεις για ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω αυτής, αλλά πάντως μπορεί να γίνουν ζημιάρηδες, όπως οι "κίτρινοι" έκαναν την πρώτη αγωνιστική των playoffs με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι δυο τους, πάντως, αντάμωσαν για να παίξουν στο "Κλ. Βικελίδης" ένα από τα δύο πιο αδιάφορα ματς της τελικής φάσης (με το άλλο να είναι το... Λαμία-Άρης), χωρίς, πάντως, απαραιτήτως να είναι τέτοιο μέσα στο γήπεδο. 


aris_lamia_super_league_koutavia


Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου μπήκαν στο γήπεδο με... κουτάβια, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Θοδωρής Καρυπίδης, είχε καλεσμένους στη σουΐτα τους, με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 110α γενέθλια της ομάδας να μην έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, τους παίκτες του Άρη που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος το 1970, αλλά και εκείνους που βρισκόταν στην ομάδα που απέκλεισε την Περούτζια με το περήφανο 3-0 στην Ιταλία το 1979. 

Άρης-Λαμία: Κατοχή χωρίς νόημα


Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και έκανε νωρίς την πιο σημαντική ευκαιρία του σε όλο το πρώτο ημίχρονο, στο 7' με τον Μορόν, ο οποίος νικήθηκε από τον Τσιλούλη. 

Η Λαμία, που έδωσε με τις... ευχές της την μπάλα στους "κίτρινους", ήθελε να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση, κάτι που παραλίγο να κάνει στο 41', όταν ο Τσιλούλης είχε όλο το χώρο του κόσμου για να κάνει την ακριβή μεταβίβαση στον Μάλτσι, ο οποίος αστόχησε από θέση που του έδινε εξ ορισμού προνόμια. Στο 14' ήταν ο Μαρτίνεθ που δεν μπόρεσε, σε φάση σχεδόν παρόμοια, να αξιοποιήσει την πάσα του συμπαίκτη του.

Η Λαμία είχε νωρίτερα δύο φάσεις σε ένα δίλεπτο, με τον Κουέστα να διώχνει το σουτ του Σλίβκα στο 23', ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Φεράρι έβαλε καίριο τάκλιν στον Τσιλούλη. 

Ο Σουλεϊμάνοφ, από τη μεριά του, δημιούργησε εκνευρισμό στους συμπαίκτες του είτε με κοντρόλ που του έφευγαν είτε με απρόσεκτες πάσες, που στερούσαν τη δυνατότητα ευκαιρίας. Θα έπαιρνε, όμως, την εκδίκησή του. 


Χάθηκαν η μπάλα και το... σκορ


Οι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που φέρεται να χάρισε ο διαιτητής Περράκης στον Σιμόν, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ενώ είχε τιμωρηθεί στο 43' για φάουλ στον Νταρίντα. 

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Άρης ευτύχησε να βρει γκολ, το οποίο... ξεκλείδωσε τα πάντα. Ο Μορόν στο 53' σούταρε λίγο άουτ, αλλά ο Σουλεϊμάνοφ, δύο λεπτά αργότερα, δεν λάθεψε. Με το αριστερό, έκανε ένα ακριβές πλασέ που "γέννησε" την "κίτρινη καταιγίδα". 

Δεν πέρασε ένα λεπτό και ο Άρης βρήκε δεύτερο γκολ. Έκλεψε την μπάλα από τη Λαμία ελάχιστα αφού έγινε η σέντρα, ο Μορόν βρήκε τον Μανού Γκαρθία και εκείνος σκόραρε με το δεξί. 

Στο 59' ήρθε το βουλοκέρι, με τον Φαμπιάνο να παίρνει την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, τον Μπράμπετς να νικιέται από τον Κοσέλεφ στην πρώτη προσπάθεια, αλλά να μην αστοχεί στη δεύτερη. 

Οι παίκτες του Μάντζιου... άραξαν από εκεί και ύστερα. Στο 69' ο Τσιλούλης προσπάθησε να μειώσει, αλλά το σουτ του με το αριστερό πέρασε λίγο άουτ. Ο Βόκολος έβαλε στο τερέν το 18χρονο Κοντονίκο στο 84' και ο έφηβος της Λαμίας πέτυχε το πρώτο γκολ του στη Super League με πλασέ στο 89'. 


Άρης
(Ακ. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Εμβοντό (64' Βερστράτε), Νταρίντα, Γκαρθία (74' Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (64' Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46' Σαβέριο), Μορόν. 

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (67' Τζανδάρης), Σλίβκα (67' Τόνσιτς), Στάνκο (67' Λέικ), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (67' Σαντάνα), Μάλτσι (84' Κοντονίκος).