Ο Ζόρζε Πίντο Ντα Κόστα έβαλε «φωτιά» στην ειδησεογραφία του Ολυμπιακού. Ο ιστορικός πρόεδρος της Πόρτο, μιλώντας στα μέλη της ομάδας του, σε προεκλογική συνάντηση, ρωτήθηκε για την περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο. Υποστήριξε, λοιπόν, ότι "...ξοδέψαμε 20 εκατομμύρια, αλλά δεν πρόκειται να τα χάσουμε, γιατί ήδη έχουμε κάνει απόσβεση σε μεγάλο βαθμό. Και επιπλέον, ο Ολυμπιακός, μας έχει ήδη πει ότι θέλει να πληρώσει τη ρήτρα των 17,5 εκατ. Δεν είναι μια καταστροφική επιχείρηση". Ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν πληρώσει 600 χιλιάδες ευρώ για το «ενοίκιο» του παίκτη.

Τι τον έπιασε τον έμπειρο παράγοντα και έδωσε μια τέτοια ακραία απάντηση; Η πίεση. Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια προεδρίας, βλέπει πιο πιθανή από ποτέ την ήττα. Την απώλεια του... θρόνου του! Αντίπαλος στις εκλογές της Πόρτο στις 17 Απριλίου, ο χειρότερος αντίπαλος που μπορούσε να του τύχει. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας. Πρώην προπονητής των "Δράκων". "Παιδί" της ομάδας. Πλούσιος, καταρτισμένος, φιλόδοξος, "φρέσκος" και επιθετικός στη διεκδίκηση της προεδρίας.

Ο Ολυμπιακός, ο Κάρμο και η... απειλή του Βίλας Μπόας

Η υπόθεση Κάρμο είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των μελών-ψηφοφόρων της Πόρτο: 1) Γιατί η διοίκηση της ομάδας πλήρωσε 20.000000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράγκα, 2) Γιατί τον διαχειρίστηκε τόσο λάθος, 3) Γιατί ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο «έκαψε» την πιο ακριβή αγορά στην ιστορία των "Δράκων". Ουσιαστικά γίνεται λόγος για κακοδιαχείριση. Και η νυν διοίκηση παλεύει με κάθε τρόπο να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Αυτό έφτασε στο σημείο να κάνει τον Ντα Κόστα να πει δημόσια ότι ο Ολυμπιακός έχει... δεσμευτεί ότι θα πληρώσει 17.5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Κάρμο το καλοκαίρι. Ποσό που δεν έχει δοθεί ποτέ, από καμία ελληνική ομάδα. Πόσο μάλλον για στόπερ. Μια δήλωση που προφανώς δεν επιβεβαιώνεται από τους Ερυθρόλευκους. Καθώς έχει πολύ ξεκάθαρη εσωτερική στόχευση για την πορτογαλική ομάδα.

Ναι, ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από μία νέα διαπραγμάτευση. Σε ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ή και χαμηλότερο, με τα ανάλογα ποσοστά.

Ο Κάρμο αισθάνεται σημαντικός στον Ολυμπιακό

Σύμμαχος σε αυτό και το γεγονός ότι ο Κάρμο είναι καλά στον Πειραιά. Αισθάνεται σημαντικός, παίζει πολύ και παίζει καλά, και κυρίως πήρε σεβασμό. Που δεν τον αισθάνθηκε ποτέ στην Πόρτο, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρά θέματα με τον Κονσεϊσάο. Που οδήγησαν ακόμη και στην αποπομπή του από την ομάδα.

Ποια είναι, λοιπόν, η πραγματική εικόνα της δήλωσης του Πίντο Ντα Κόστα; Ότι ο Ολυμπιακός "χρησιμοποιήθηκε" για ένα εσωτερικό θέμα της Πόρτο. Με δεδομένα που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Σε μια υπόθεση που μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά εάν νικήσει στις εκλογές ο Βίλας Μπόας. Διότι ατζέντης του Κάρμο είναι ο Κάρλος Γκονσάλβες. Ατζέντης και επί 20 χρόνια φίλος του Πορτογάλου τεχνικού και επίδοξου παράγοντα. Με τον υψηλόσωμο στόπερ, να μην κλείνει καμία πόρτα. Μάλιστα, ακόμη και το γεγονός ότι επέλεξε να παίξει στην Εθνική Αγκόλας, προς τιμήν του πατέρα του και όχι στην Εθνική Πορτογαλίας, είναι μια ενδιαφέρουσα «δήλωση» από την πλευρά του.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".