Το Νο4 του κόσμου απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη από τη συνέχεια του Miami Open (WTA 1000)! Η Ελληνίδα τενίστρια τα έδωσε... όλα, "πάλεψε" σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας σχεδόν τριών ωρών όμως εντέλει ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 σετ με 2 5-7, 7-6(4), 4-6 με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στα προημιτελικά του τουρνουά στο οποίο είχε μεγάλο στόχο να εξασφαλίσει για δεύτερη φορά στην καριέρα της την παρουσία της στην ημιτελική φάση.



Ηττήθηκε από την Έλενα Ριμπάνικα και αποχαιρέτησε το Miami Open η Μαρία Σάκκαρη

Σάκκαρη και Ριμπάκινα "μονομάχησαν" σ' ένα φοβερό παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών και 49 λεπτών προσφέροντας θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις. Η Ρωσίδα τενίστρια μπήκε καλύτερα στο ματς, κατέκτησε τα πρώτα δυο games με σχετική άνεση ενώ δεν έχασε πόντο στο σερβίς της. Η Μαρία έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 2-2 ωστόσο η Ριμπάκινα της έκανε break στο έκτο game και πήρε το προβάδισμα με 4-2. Η Ελληνίδα έβγαλε ξανά αντίδραση, πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 4-4 με εκπληκτικό love game. Η Ριμπάκινα πήρε τα επόμενα δυο games βρίσκοντας και δεύτερο break στο 12ο και καθοριστικό game και με 7-5 κατέκτησε το πρώτο σετ.


Φανταστικό τένις από τις δυο τενίστριες στο δεύτερο σετ το οποίο ξεκίνησε με τρία σερί breaks. Η Σάκκαρη έκανε το 1-0, η Ριμπάκινα απάντησε για το 1-1 ενώ η Ελληνίδα έσπασε ξανά το σερβίς της Ρωσίδας και πήρε το προβάδισμα με 2-1. Με εύκολο hold, η Μαρία κέρδισε και το τρίτο game (3-1) ενώ προηγήθηκε στη συνέχεια με 4-2.

Σ' εκείνο το σημείο είχε δυο break points για το 5-2 ωστόσο η Ριμπάκινα μ' ένα δικό της ξέσπασμα, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στη Μαρία κατακτώντας τα επόμενα τρία games που της έδωσαν το προβάδισμα (4-5).  Παρ' όλα αυτά η Σάκκαρη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Το δεύτερο σετ κρίθηκε στο tie break εκεί όπου η Ελληνίδα με απόλυτη ψυχραιμία και συγκέντρωση... χαμογέλασε με 7-4 ισοφαρίζοντας τα σετ σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Οι δυο τενίστριες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους και απαντούσαν η μία στην... άλλη για το 3-3 στα games. Η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 0-40 όμως η Σάκκαρη ήταν εξαιρετική και έσβησε τρία break points. Δεν τα κατάφερε και στο τέταρτο όμως με αποτέλεσμα η Ρωσίδα να περάσει μπροστά με 3-4 ενώ στη συνέχεια με... σύμμαχο το σερβίς της έκανε το 3-5. Η Σάκκαρη κατάφερε να μειώσει σε 4-5 σβήνοντας άλλα δυο match points ωστόσο "λύγισε" στο επόμενο game με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 4-6 στο τρίτο σετ και κατ' επέκταση με 2-1 στα συνολικά σετ και να γνωρίσει τον αποκλεισμό στα προημιτελικά.

Maria Sakkari vs. Elena Rybakina | 2024 Miami Quarterfinal | WTA Match Highlights