Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πληρώσει το γεγονός ότι για 35 λεπτά άφηνε τη Βιλερμπάν στο παιχνίδι, όμως στο τέλος βρήκε το ξέσπασμα που έψαχνε και έφτασε σε μια αγχωτικότερη του αναμενόμενου νίκη η οποία ασφαλώς τον κρατάει στο κόλπο της τετράδας της Euroleague. Φαλ και Πίτερς απόλυτοι πρωταγωνιστές της νίκης με τον Λαρεντζάκη να δίνει πολύτιμες βοήθειες από το τρίποντο όταν τον χρειάστηκαν οι συμπαίκτες του. Ο Μπαρτζώκας όμως δε λέει να ησυχάσει από τα θέματα τραυματισμών είδε τον (εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο) Πετρούσεφ να αποχωρεί τραυματίας και να πηγαίνει άμεσα για μαγνητική με πρόβλημα στο γόνατο.

Με ανίκητο Φαλ ο Ολυμπιακός βρήκε από νωρίς διψήφιο προβάδισμα

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός μπορεί να χρειάστηκε δύο λεπτά για να βρει το πρώτο του καλάθι με τρίποντο του Κάνααν, όμως ήταν φανερά συγκεντρωμένος στο στόχο του. Με τον Μουσταφά Φαλ να κερδίζει κατά κράτος τον συνονόματό του, Γιουσούφα, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν νωρίς ένα +9 (13-4). Κακά τα ψέμματα, όσο μπόι έχει ο ψηλός της Βιλερμπάν, άλλο τόσο μπάσκετ του λείπει. Και αυτό ο Μπαρτζώκας το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Το προβάδισμα δεν άργησε να γίνει διψήφιο καθώς οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύονταν ότι τους έδινε η άμυνα των Γάλλων με εξαίρεση κάποιες στιγμές που ο Κάνααν το έπαιρνε προσωπικά απέναντι στον Ντε Κολό. Στα μετόπισθεν ο Φαλ ήταν ανίκητος για ακόμη μια φορά κόβοντας όποιον πήγαινε προς το καλάθι της ομάδας του. Για περίπου ένα επτάλεπτο αγωνίστηκε ο Γουόκαπ προτού τον αντικαταστήσει ο Γουίλιαμς-Γκος ο οποίος για ένα ακόμη παιχνίδι έψαχνε τον εαυτό του. Χάρη στη μαχητικότητα του Ντε Κολό η Βιλερμπάν μείωσε τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο στο τέλος του δεκαλέπτου (20-12)

Καλή επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά... ίδιες απροσεξίες στην άμυνα

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ ήταν η μόνη σταθερή επιθετική απειλή της second unit των ερυθρόλευκων με τον Μόουζες Ράιτ να παλεύει με τον θηριώδη Φαλ. Ο Ντε Κολό συνέχισε να τροφοδοτεί είτε με σκορ είτε με δημιουργία τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων, μέχρις ότου οι γηπεδούχοι προσαρμοστούν ξανά πάνω του. 

Από τη στιγμή όμως που ζεστάθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ήρθε και η περιφερειακή απειλή που έλειπε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δύο τρίποντα του "Λάρι" και ένα του Γουόκαπ φρόντισαν να ανεβάσουν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τη Βιλερμπάν να καταφέρνει πάλι να μειώσει με συνεχόμενους πόντους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (43-35). 

Πρώτο (πολύ) κακό τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού μετά από καιρό

Βλέποντας τη ζημιά που έκανε ο Μουσταφά Φαλ στο πρώτο μέρος στον Γιουσούφα Φαλ, ο Πουπέ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Λοβέρν στο "5" στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο έμπειρος Γάλλος τα πήγε ασφαλώς καλύτερα με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν καλάθι μετά από τρία λεπτά (δημιουργία του Φαλ στον Πίτερς) και επιμέρους 5-0 των Γάλλων οι οποίοι δευτερόλεπτα αργότερα προσπέρασαν κιόλας (45-47) τιμωρώντας την χαλαρότητα των παικτών του Μπαρτζώκα. 

Για περίπου δυόμιση λεπτά κράτησαν χωρίς σκορ τους Γάλλους οι ερυθρόλευκοι όμως επιθετικά δεν είχαν το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου με τον Αϊζάια Κάνααν να συνεχίζει να "τα σπάει" από την περίμετρο φτάνοντας τα 1/8 εντός πεδιάς προτού ο Μπαρτζώκας τον αποσύρει για τις απαραίτητες (πνευματικές κυρίως) ανάσες. Οι Γάλλοι βρήκαν για τρίτη συνεχόμενη περίοδο συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο λεπτό και μπήκαν προηγούμενοι στο τέταρτο δεκάλεπτο (54-55).

Έστω και αργά, ο Ολυμπιακός βρήκε το ξέσπασμα που έψαχνε και έφτασε στη νίκη

Το ξέσπασμα που έψαχνε ο Ολυμπιακός δεν ήρθε ούτε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Ράιτ τα έβρισκε σκούρα απέναντι στον Φαλ, ο Πίτερς δεν σκόραρε με διάρκεια, ο Γκος ήταν ξανά διστακτικός και κάπως έτσι οι Γάλλοι έβρισκαν ψυχολογία ώστε να παραμένουν στο παιχνίδι.

Όταν όμως η άμυνα σοβαρεύτηκε, ήρθαν και οι επιθετικές ανάσες αρχικά με τρίποντο του ΜακΚίσικ και στη συνέχεια με κάρφωμα του Πίτερς στον αιφνιδιασμό για το 66-61. Ο Πίτερς έκανε και τάπα στον Λοβέρν με τον Λαρεντζάκη να βάζει άλλο ένα τρίποντο για το 69-61. Άλλο ένα τρίποντο του "Αλέκου" έβαλε για τα καλά "ταφόπλακα" στα όποια όνειρα της φιλότιμης Βιλερμπάν με τον Φαλ να επιστρέφει για να προστατέψει τη ρακέτα. 

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-35, 54-55, 80-64

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης