Άνω... κάτω είναι η Φενέρμπαχτσε μετά τα τραγικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα με την Τράμπζονσπορ όπου παίκτες της ενεπλάκησαν σε ξύλο με οπαδούς των γηπεδούχων. Μέσω ανακοίνωσης της ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει οριστεί για την Τρίτη 2 Απριλίου, έκανε γνωστό πως εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Super Lig. Η Fanatik μέσω δημοσιεύματος της ανέφερε ότι η UEFA έχει το δικαίωμα να την τιμωρήσει από την Ευρώπη και κατ' επέκταση από το Europa Conference League που θα αναμετρηθεί από τον Ολυμπιακό σε περίπτωση που αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα.

Κινδυνεύει να αποκλειστεί από την Ευρώπη και το Europa Conference League η Φενέρμπαχτσε

Τα πάνω... κάτω έχουν έρθει στις τάξεις της Φενέρμπαχτσε μετά τα δραματικά επεισόδια στο ματς με την Τράμπζονσπορ. Παίκτες της που έπαιξαν ξύλομε οαπδούς των γηπεδούχων κινδυνεύουν με σοβαρές τιμωρίες ενώ ο πρόεδρος, Αλί Κοτς είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του ότι είναι έτοιμος να πάρει τη Φενέρ από το πρωτάθλημα αν χρειαστεί ακόμα κι αν αυτό φέρει τον υποβιβασμό της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Fatanik η οποία επικοινώνησε με τον δικηγόρο, Ανίλ Ντιντσέρ, που ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο, αν η Φενέρμπαχτσε τελικά αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα, τότε η UEFA θα έχει το δικαίωμα να την τιμωρήσει με αποκλεισμό από την Ευρώπη και κατ' επέκταση από το Europa Conference League όπου αντίπαλος της στους "8" είναι ο Ολυμπιακός.


Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος,  πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι ομάδες υπογράφουν μία δέσμευση από κοινού με την τουρκική ομοσπονδία. Αν κάποια ομάδα, παραβιάσει τις δεσμεύσεις αυτές είναι πιθανό να μην της επιτραπεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις, κάτι που αποφασίζει εξολοκλήρου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας. Μάλιστα, ανέφερε ότι το πιο ακραίο που μπορεί να συμβεί είναι ο υποβιβασμός σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε στις διοργανώσεις της UEFA, χρειάζεται ένα δίπλωμα που δίνεται στις ομάδες από την τουρκική ομοσπονδία κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να θέλει να την τιμωρήσει, να το πάρει πίσω. Αν αυτό γίνει πράξη, θα πρέπει να ενημερώσει την UEFA κι εκείνη να πάρει την οριστική απόφαση για την εκάστοτε ομάδα καθώς δεν θα έχει ένα από τα έγγραφα που απαιτούνται για να συμμετέχει ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Ευρώπη μιας και η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της χώρας είναι προαπαιτούμενο.