Το τένις σιγά σιγά αποκτά νέο "Βασιλιά". Ασφαλώς όσο υπάρχει ακόμα ο Νόβακ Τζόκοβιτς η σκυτάλη δεν αλλάζει, όμως ο Κάρλος Αλκαράθ έχει θέσει τις βάσεις για να είναι το πρόσωπο του τένις για την επόμενη τουλάχιστον 15ετία. Τελευταίο θύμα του Ισπανού ήταν ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του τουρνουά ATP 1000 στο Indian Wells τον οποίο κέρδισε με 7-6(5), 6-1

Αυτός είναι ο 13ος τίτλος καριέρας για τον Αλκαράθ του οποίου τελευταίος τίτλος ήταν το περσινό Wimbledon, και ο 5ος τίτλος σε τουρνουά ATP 1000. Με αυτή την επίδοση μάλιστα έγινε ο δεύτερος Ισπανός που κατακτά πέντε ή περισσότερους τίτλους ATP 1000 πριν τα 21 του χρόνια. Κορυφαίος, φυσικά, ο Ράφα Ναδάλ με 9 κατακτήσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czweglhyu7y9)

Καλύτερος στο ξεκίνημα ο Μεντβέντεφ, επέστρεψε και πήρε το πρώτο set στο tie-break ο Αλκαράθ

Στα της αναμέτρησης, ο τελικός ξεκίνησε με τον Μεντβέντεφ να είναι πιο ουσιαστικός και με ξεκάθαρο πλάνο. Άρχισε το παιχνίδι με love-game (1-0), στη συνέχεια βρήκε το πρώτο και μοναδικό του break στο ματς (2-0), το οποίο και εξαργύρωσε στο επόμενο game σβήνοντας 3 break-points του Αλκαράθ, ο οποίος είχε λίγο καλύτερη εικόνα από το εναρκτήριο set του ημιτελικού κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ. 

Ο Ισπανός ωστόσο κατάφερε να απαντήσει άμεσα και με τον ίδιο τρόπο κερδίζοντας τα επόμενα 3 games φέρνοντας το set στα ίσια (3-3). Μάλιστα στο 9ο game απείκησε εκ νέου τον Μεντβέντεφ, ο οποίο έσβησε ακομα ένα break-point. Το set κρίθηκε στο tie-break, εκεί όπου ο Ρώσος κατάφερε να επιστρέψει από το 2/5 σε 5/5, όμως ο Αλκαράθ κέρδισε τους επόμενους δύο πόντους και παράλληλα το set κάνοντας το 1-0. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czwd6nhzhk15)

Παράσταση για ένα ρόλο το δεύτερο σετ και... τροπαιούχος ο Αλκαράθ

Το 2ο σκέλος του τελικού ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τον Ισπανό να διατηρεί τα υψηλά ποσοστά πίσω από το service του, την ίδια ώρα που το ποσοστό των κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο service του Μεντβέντεφ από το 71% στο 1ο set υποχωρούσε στο μόλις 38% (5/13). 

Κάπως έτσι, ο Αλκαράθ ξεκίνησε με ένα 3-0, βρίσκοντας νωρίς break (2-0), ενώ στη συνέχεια με ένα ακόμα break (5-1) ουσιαστικά τελείωσε το ματς, σφραγίζοντας τον τίτλο στο service του διαμορφώνοντας το 6-1. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czweglhoxlzl)