ΑΕΚ και Μαρούσι χωρίζονταν από μία νίκη πριν την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης για την προτελευταία αγωνιστική της Basket League. Πλέον τις χωρίζουν δύο καθώς η "Ένωση" απέδρασε από το κλειστό του Αγίου Θωμά και ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, μετά και την ήττα του Κολοσσού στην Πάτρα από τον Προμηθέα. Κουζμίνσκας, Ραντλ και Κουζέλογλου οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ που είχε πολύ περισσότερες λύσεις απέναντι στο Μαρούσι των... 6+1 παικτών.

Βρήκε διψήφιο προβάδισμα η ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο

Με τον Τσέισον Ραντλ σε... τρελά κέφια ξεκίνησε η "Ένωση" όμως το Μαρούσι κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ. Τη διαφορά για την ομάδα του Ζούρου έκανε ο Ζώης Καράμπελας με τον Έλληνα γκαρντ να βάζει συνεχόμενους πόντους και παρέα με την καλή δουλειά κοντά στο καλάθι από Αγραβάνη και Κουζέλογλου, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +7 υπέρ των φιλοξενούμενων (17-24).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvbs8xretjt)

Ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν και εκείνος που πήρε τις περισσότερες επιθέσεις στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ενώ όταν στο πλάι του μπήκε ο Κουζμίνσκας, η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά της μέχρι και το +17 (26-43). Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της ΑΕΚ με το Μαρούσι να μειώνει πριν το ημίχρονο χάρη σε δικό του επιμέρους 11-4 στο τελευταίο τρίλεπτο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvcl0pgn835)

Το Μαρούσι είχε σφιγμό αλλά η ΑΕΚ προστάτεψε έστω και δύσκολα τη διαφορά της

Με το πόδι στο γκάζι και με μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα μπήκε η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο κρατώντας χωρίς σκορ το Μαρούσι για περίπου ένα τετράλεπτο, προτού ο Γιαννόπουλος ξεκολλήσει με δύο τρίποντα την ομάδα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvd99kpgfht)

Η αποβολή του Καράμπελα έκοψε το ρυθμό του "Δικεφάλου" με το Μαρούσι να εκμεταλλεύεται την περίσταση και μετά από αρκετή ώρα σε μονοψήφιο (59-68)  με γκολ-φάουλ του Ραντούλιτσα αλλά ο Νάιτ επανέφερε με buzzer beater το διψήφιο προβάδισμα της ΑΕΚ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czve2ezckudd)

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Μαρούσι προσπάθησε να βρει ρυθμό μέσω καλύτερης αμυντικής συμπεριφοράς και πόντων στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά μειωνόταν διαρκώς αλλά όποτε χρειαζόταν, η ΑΕΚ έβρισκε κάποιο μεγάλο σουτ για να προστατέψει το υπέρ της προβάδισμα.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-47, 59-70, 82-90

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης