Πόσο εύκολο είναι, αλήθεια, να ξεχωρίσεις μεμονωμένα πρόσωπα σε μια βραδιά… ποδοσφαιρικών ηρώων; Η εθνική ραψωδία που συνέθεσαν τη νύχτα της Πέμπτης Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απέναντι σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τους “16” του Europa Conference League, όπως ήταν αναμενόμενο ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας.

Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με δύο εκπροσώπους στη σημερινή κλήρωση (15.00) των προημιτελικών του
Europa Conference League – σε μια σεζόν, μάλιστα, που φιλοξενεί ως οικοδέσποινα στη Νέα Φιλαδέλφεια το μεγάλο τελικό – αρκεί για να αναδείξει το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της στιγμής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztuhb2ay10p)

Οι δύο θρίαμβοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αποτελούν θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη με τους ξένους να αποθεώνουν ιδιαίτερα τρία πρόσωπα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztquafles01)

Έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό ο Ελ Κααμπί και άφησε άφωνη την Ευρώπη με την γκολάρα του

Πρώτος και καλύτερος ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Το αδιανόητο “ψαλίδι” με το οποίο έφτασε ο Ολυμπιακός στην ισοφάριση του 1-4 του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι διεκδικεί τον τίτλο του γκολ της χρονιάς του φετινού Europa Conference League.

Ο Μαροκινός είδε το όνομά του να συνοδεύεται με διθυραμβικά σχόλια στις περισσότερες αθλητικές εκπομπές ανά τη Γηραιά Ήπειρο, ενώ με τα δύο γκολ που σημείωσε στη Σερβία μπήκε στο πάνθεον των κορυφαίων επιθετικών που έχουν φορέσει τη φανέλα ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztss1wyc7n5)

Με βάσει τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Δημήτρης Τσακίρης και η ιστοσελίδα soccerbase.gr ο Ελ Κααμπί έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης ελληνικής ομάδας που πετυχαίνει σε μία σεζόν δέκα γκολ στα κύπελλα Ευρώπης. Στο παρελθόν μόνο ο Αντώνης Αντωνιάδης είχε ανάλογη επίδοση τη σεζόν 1970-71, όταν το “τριφύλλι” έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Λέτε τα γκολ του Μαροκινού να είναι… οιωνός τελικού και για τους “ερυθρόλευκους”;

Αποθέωση στην Ισπανία: “Ο Μεντιλίμπαρ θα πάει για ευρωπαϊκό και με τον Ολυμπιακό”

Στην Ισπανία, βέβαια, όλοι οι προβολείς του ενδιαφέροντος στράφηκαν στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο οποίος γνωρίζει την αποθέωση από τους συμπατριώτες του. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θαύμα της κατάκτησης του Europa League από τη Σεβίλλη στην πατρίδα του θεωρούν ικανό τον προπονητή του Ολυμπιακού να επαναλάβει το επίτευγμά του και με μια διαφορετική… ερυθρόλευκη φόρμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztv3bh98hxl)

“Επική ανατροπή του Μεντιλίμπαρ” είναι ο τίτλος στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας AS. “Φαινόταν αδύνατο. Το έκανε να φαίνεται έτσι το 1-4 του πρώτου αγώνα. Επίσης το 1-3 της περασμένης Κυριακής από τον Παναθηναϊκό. Τρεις εφιαλτικές ημέρες για την ελληνική ομάδα που μπορούσαν μόνο να αλλάξουν με μια επική ανατροπή στο Conference League. Και ο Ολυμπιακός έφτασε στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα έτοιμος για την πετύχει” συμπληρώνει.

Στο ίδιο κλίμα και η ανάρτηση της εφημερίδας Marca στην πλατφόρμα Χ. “Κέρδισε το Europa League με τη Σεβίλλη και τώρα θέλει το Conference League με τον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες είχαν χάσει με 1-4 στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και νίκησαν με 1-6 στην παράταση για να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μεντιλίμπαρ. Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ”.

Ύμνοι της UEFA για Κουλιεράκη και Ελ Κααμπί

Φυσικά δεν είχε μόνο ο Ολυμπιακός την τιμητική του στα… αποθεωτικά σχόλια των Ευρωπαίων, αλλά και ο ΠΑΟΚ. Η UEFA αφιέρωσε ύμνους στον απόλυτο πρωταγωνιστική της “μαγικής” πρόκρισης επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, τον οποίο μάλιστα συμπεριέλαβε στην τετράδα των υποψήφιων MVP των επαναληπτικών της φάσης των “16” του Europa Conference League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztqn10cena1)

Ποιοι είναι οι άλλοι τρεις διεκδικητές του άτυπου τίτλου του κορυφαίου της βραδιάς; Ο Γιεντλίσκα της Βικτόρια Πλζεν, ο Όλσεν της Κλαμπ Μπριζ και φυσικά… ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί!