Η μονομαχία του προπονητή της εθνικής ομάδας με τον βοηθό του κατέληξε στα χέρια του... πρώτου. Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πήρε τη νίκη κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ του Ηλία Καντζούρη (61-76) και παρέμεινε ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Basketball Champions League. Με όπλο την άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και επιθετικό ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι "πρίγκιπες" έφυγαν με ένα πολύ σημαντικό διπλό από το γήπεδο που φέτος πανηγύρισαν την πρώτη τους ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη (απέναντι στη Φάλκο).

Πλέον το Περιστέρι εκτός από δική του νίκη απέναντι στην Τενερίφη την τελευταία αγωνιστική, χρειάζεται νίκη της αποκλεισμένης Καρσίγιακα επί της Χάποελ στην Τουρκία για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση από την ομάδα του Καντζούρη με την οποία υπερτερει στην ισοβαθμία!

Με ένταση στην άμυνα στο πρώτο και απελευθερωμένη επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο το Περιστέρι πήρε προβάδισμα

Οι παίκτες του Σπανούλη θέλησαν να μπουν με ένταση στην άμυνα αλλά αυτό τους κόστισε τέσσερα φάουλ σε μόλις ένα λεπτό. Με εξαίρεση όμως αυτό το "κακό" πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σερί 11-0.

Έκτοτε οι παίκτες του Καντζούρη ανέβασαν την απόδοσή τους τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση απαντώντας με δικό τους 8-2. Στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου τα καλάθια έμπαιναν... με το σταγονόμετρο με τις δύο ομάδες να έχουν κακές επιλογές στην επίθεσή τους ενώ οι Ισραηλινοί είχαν 2/7 ελεύθερες βολές, κάτι που επέτρεψε στο Περιστέρι να κλείσει προηγούμενο το δεκάλεπτο.

Tο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αρκετά πιο παραγωγικό με την Χάποελ να έχει πετύχει σε ένα πεντάλεπτο όσους πόντους είχε βάλει σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο (32-28). Το Περιστέρι όμως έμεινε κοντά στο σκορ με τον Λεωνίδα Κασελάκη να συνεχίζει "καυτός" από τα 6,75. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsw2c7tnkht)

Η επιστροφή του Μήτρου-Λονγκ στο πλάι του πάντα σταθερού Ράγκλαντ έδωσε άλλη ταχύτητα στο παιχνίδι των "πριγκίπων" οι οποίοι πάτησαν γκάζι και επανέφεραν το προβάδισμα στα δικά τους χέρια με εντυπωσιακό επιμέρους 16-5. Αν δεν υπήρχαν και κάποιες αμυντικές απροσεξίες που έφεραν... άλλο ένα ξέσπασμα του Σπανούλη στο πινακάκι του, η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsvzf7o3x7l)

Ένα σερί της Χάποελ ξύπνησε το Περιστέρι το οποίο πάτησε ξανά γκάζι και έφτασε στη νίκη και με μεγάλη διαφορά!

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι αμύνθηκε ακόμα καλύτερα με τον Σπανούλη να επιλέγει αλλαγές στα σκριν. Το μόνο θέμα που αντιμετώπισαν οι φιλοξενούμενοι ήταν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ όμως οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι με τον Καντζούρη να καλεί τάιμ-άουτ με τη διαφορά στο +9 υπέρ των Ελλήνων.

Από τη στιγμή που το προβάδισμα έγινε διψήφιο, η Χάποελ επέστρεψε στο παιχνίδι (48-51) με όπλο τα επιθετικά της ριμπάουντ. Όμως ξανά οι παίκτες του Σπανούλη έβγαλαν αντίδραση και κράτησαν το προβάδισμά τους στο +5 ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsx8fvdcxgp)

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Σπανούλη μπήκαν ιδανικά και ανέβασαν μάλιστα τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (55-67) με πέντε λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Το πέμπτο φάουλ του θετικότατου Τόμπσον ήταν μια παγίδα που θα έπρεπε να διαχειριστεί ο Σπανούλης. Στην αμέσως επόμενη φάση έκανε και ο Ρένφρο το πέμπτο του φάουλ και ο Βαγγέλης Ζούγρης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παρκέ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsxbk4gqim1)

Ο Έλληνας ψηλός έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ, στοιχεία που χρειάζονταν στο έπακρο ώστε να μην επιστρέψουν οι (τυπικά) γηπεδούχοι. Λοβ και Μήτρου-Λονγκ έδωσαν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις και κάπως έτσι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με την τελική διαφορά να φτάνει στο +15!

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-44, 54-59, 61-76

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης