Η Σαουδική Αραβία θέλει να φέρει τον αθλητισμό πιο κοντά της και δεν διστάζει να δαπανά τεράστια ποσά. Έχει ήδη κατακτήσει το ποδόσφαιρο, τη Fornula 1, το γκολφ κι άλλα αθλήματα, ωστόσο τώρα στοχεύει στο τένις. Επιθυμία της βασιλικής οικογένειας της αραβικής χώρας είναι να γίνει ένα μεγάλο τουρνουά στη χώρα, αντάξιο ενός Grand Slam.

Για να το πετύχει αυτό η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να δώσει έως και 2 δισ. δολαρια στην ATP (την ένωση που διαχειρίζεται τα επαγγελματικά τουρνουά των ανδρών) και στην WTA (την αντίστοιχη Ένωση που διαχειρίζεται τα επαγγελματικά τουρνουά των γυναικών) για ένα Premium Tour στο τένις.

Αυτό έφερε στο φως της δημοσιότητας το βρετανικό ταμπλόιντ Telegraph, όπου στο δημοσίευμα αναφέρει ότι την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντζι, στο περιθώριο του Indian Wells.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως το PIF (το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας) κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να δημιουργήσει το Premium Tour.

Στο Premier Tour προβλέπονται ίσες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες. Ένα πάγιο αίτημα των γυναικών που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στα οικονομικά ανταλλάγματα που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Πριν από λίγες εβδομάδες φιλοξενήθηκε στo Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ένα τουρνουά επίδειξης με τη συμμετοχή των Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Σαμπαλένκα, Ζαμπέρ, για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια.