Το NBA συνεχίζει να συναρπάζει με τα όσα συμβαίνουν στο "μαγικό" του κόσμο σ' ένα αρκετά κομβικό σημείο της αγωνιστικής σεζόν. Οι Σέλτικς με... μπροστάρη τον Τέιτουμ που "διέλυσε" τη ρακέτα των Τζαζ επικράτησαν με 123-107 ενώ οι Τίμπεργουλβς πραγματοποίησαν επική ανατροπή από το -22 κόντρα στους Κλίπερς και πήραν τη νίκη, αγωνία για τον Καουάι Λέοναρντ που αποχώρησε με τραυματισμό. Νίκες για Νικς, Πέισερς, Ρόκετς και Γκρίζλις.

Με... υπογραφή Τέιτουμ οι Σέλτικς "κατάπιαν" τους Τζαζ στο NBA

Με έναν Τζέισον Τέιτουμ να κάνει πράγματα και... θαύματα στο παρκέ, οι Μπόστον Σέλτικς έφυγαν με τοζ φύλλο αγώνα από το Σόλτο Λέικ Σίτι της Γιούτα επικρατώντας με 123-107 των Τζαζ ενώ παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τους Τζέιλεν Μπράουν, Κρίσταπς Πορζίνγκις και Αλ Χόρφορντ κατάφεραν να κυριαρχήσουν επιθετικά και να διαπρέψουν από την περιφέρεια αφού ολοκλήρωσαν το ματς με 20 εύστοχα τρίποντα.

Boston Celtics vs Utah Jazz Full Game Highlights | Mar 12 | 2024 NBA Season


Για τους νικητές, τον τίτλο του MVP παίρνει ξεκάθαρα ο Τείτουμ που πέτυχε 38 πόντους (4/10 τρίποντα) ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ντέρικ Γουάιτ που σημείωσενα 24 πόντους (7/11 τρίποντα). Από τους ηττημένους που δεν είχαν στη διάθεση τους τους Λάουρι Μάρκανεν και Τέιλορ Χέντρικς, ξεχώρισε ο Κεϊόντε Τζόρτζ με 26 πόντους (5/10 τρίποντα), ο Τζόρνταν Κλάρκσον με 21 και ο Κόλιν Σέξτον με 20.



Υπέταξαν τους Κλίπερς οι Τίμπεργουλβς με ανατροπή από το -22, τραυματίστηκε ο Λέοναρντ

Τι κι αν βρέθηκαν να χάνουν με 22 πόντους οι Τίμπεργουλβς έφεραν... τούμπα το ματς πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή με αποτέλεσμα να "λυγίσουν" με 118-100 τους Κλίπερς στο Λος Άντζελες έχοντας σε μεγάλα... κέφια τον Άντονι Έντουαρντς. Αξίζει να τονιστεί πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή των φιλοξενούμενων από τον Νοέμβριο του 2012.

LA Clippers vs Minnesota Timberwolves Full Game Highlights | Mar 12 | 2024 NBA Season


Οι Τίμπεργουλβς αν και ήταν πίσω με 57-35 στα 5'13'' πριν την ανάπαυλα, πέρασαν στην... αντεπίθεση με μπροστάρη τον Άντονι Έντουαρντς που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή αφού ήταν καταιγιστικός πετυχαίνοντας 37 πόντους (2/8 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Νίκεϊλ Αλεξάντερ-Γουόκερ που σημείωσε 28 πόντους (5/6 τρίποντα) όπως και αυτή του Μάικ Κόνλι που σταμάτησε στους 23 πόντους (5/8 τρίποντα). Ο Ρούντι Γκομπέρ (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ήταν κομβικός στο αμυντικό κομμάτι όμως αποκόμισε πρόβλημα στα πλευρά προς το φινάλε του ματς και έφερε αναταραχή στις τάξεις της ομάδας του.

-

Συναγερμός σήμανε και στο στρατίπεδο των Κλίπερς καθώς ο Καουάι Λέοναρντ που αγωνίστηκε σε όλη την πρώτη περίοδο αποχώρησε από την αναμέτρηση με σπασμούς στη μέση πριν ξεκινήσει το δεύτερο δωδεκάλεπτο και αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.


Νίκες για Νικς, Πέισερς, Ρόκετς, Γκρίζλις

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζος Χαρτ πο υπέτυχε ένα πληθωρικό triple-double με 20 πόντους (1/6 τρίποντα), 19 ριμπάουντ και 10 ασίστ, οι Νικς επικράτησαν των Σίξερς με 106-79. Οι Ιντιάνα Πέισερς έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα από την Οκλαχόμα "λυγίζοντας" τους Θάντερ με 121-111. Καθοριστικός στη νίκη ήταν ο Μάιλς Τέρνερ με 24 πόντους όπως και ο Πασκάλ Σιάκαμ που έκανε double-double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό παιχνίδι που... ράγισε καρδιές και ήταν... θρίλερ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών, οι Χιούστον Ρόκετς που αγωνίστηκαν με τη μεγάλη απουσία του Αλπερέν Σενγκούν πήραν τη νίκη με 103-101 κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο Τρέι Τζέμισον πέτυχε career-high με 24 πόντους και οδήγησε τους Μέμφις Γκρίζλις σε νίκη με 109-97 επί των Γουίζαρντς.

San Antonio Spurs vs Houston Rockets Full Game Highlights | Mar 12 | 2024 NBA Season