Το "μενού" των αθλητικών μεταδόσεων περιλαμβάνει τον αγώνα του Προμηθέα με τη Χάποελ Χολόν για τη φάση των "16" του Basketball Champions League όπου με νίκη οι Πατρινοί θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση τους στα προημιτελικά ενώ για το Περιστέρι που δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ η νίκη είναι... μονόδρομος προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες για πρόκριση στους "8". Στο Champions League στρέφεται το ενδιαφέρον για τις ρεβάνς της φάσης των  "16" στα ζευγάρια Ατλέτικο Μαδρίτης-Ίντερ και Ντόρτμουντ-Αϊντχόφεν.

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Προμηθέας κόντρα στην Χάποελ Χολόν στο BCL

Ο Προμηθέας που εντυπωσιάζει με την παρουσία του στο φετινό Basketball Champions League, υποδέχεται στις 19:00 στο "Τόφαλος" τη Χάποελ Χολόν για την 5η και προτελευταία αγωνιστική της φάσης των "16" και του αρκεί απλώς η νίκη προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία του στα προημιτελικά της διοργάνωσης αλλά και να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο η οποία στα νοκ άουτ ματς των "8" θα δώσει και το πλεονέκτημα έδρας για τα ημιτελικά που θα κριθούν σε δυο νίκες.

Οι Ισραηλινοί πάνε να τα δώσουν... όλα στην Πάτρα και "καίγονται" για τη νίκη έτσι ώστε να μείνουν "ζωντανοί" για πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Πατρινοί με... σύμμαχο τους τον κόσμο τους στοχεύουν να φτάσουν στην επικράτηση ενώ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ουγγαρια, η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει με 74-65. Τονίζεται ότι τα μέτρα της ασφαλείας θα είναι δρακόντια ενώ γνωστοποιήθηκε ότι απαγορεύονται τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο.

Ματς do or die για το Περιστέρι με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Το Περιστέρι θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας και την «Savaria Arena» για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basketball Champions League και για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη η νίκη είναι... μονόδρομος προκειμένου να μείνει "ζωντανή" για την διεκδίκηση της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης σ' ένα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως... τελικός.

"Αντιμετωπίζουμε την Χάποελ Ιερουσαλήμ σε ουδέτερο γήπεδο, για μας είναι ένας τελικός. Ξέρουμε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League ως την τελευταία αγωνιστική", δήλωσε ενόψει του παιχνιδιού ο αρχηγός του Περιστερίου, Λεωνίδας Κασελάκης δείχνοντας τη σημασία που έχει το ενδεχόμενο νίκης για την ομάδα του.


Ενδιαφέρουσες ρεβάνς στο Champions League

Η δράση του Champions League με τις ρεβάνς της φάσης των "16" συνεχίζεται. Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Ίντερ στο "Μετροπολιτάνο" και καλείται να κάνει την ανατροπή κόντρα στην πρωτοπόρο της Serie A προκειμένου να συνεχίσει στην Ευρώπη αφου΄στο πρώτο ματς στην Ιταλία είχε ηττηθεί με 1-0 χάρη στο γκολ του Αρναούτοβιτς στο 79ο λεπτό. Στο άλλο παιχνίδι της μέρας, επίσης το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, με την Ντόρτμουντ να κοντράρεται με την Αϊντχόφεν με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην Ολλανδία. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το συνολικό σκορ έπειτα από τα δύο 90λεπτα είναι ισόπαλο, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

19:00 COSMOTE SPORT 4 HD Προμηθέας – Χάποελ Χολόν FIBA Basketball Champions League

19:00 Novasports Prime Κλουζ Ναπόκα – Λόντον Λάιονς Eurocup

19:30 Novasports Start Χάποελ Τελ Αβίβ – Μπεσίκτας Eurocup

20:00 COSMOTE SPORT 8 HD Νεσατέλ – Κιέρι CEV Cup Γυναικών

20:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 Ίντιαν Γουέλς

21:00 COSMOTE SPORT 5 HD Χάποελ Ιερουσαλήμ – Περιστέρι bwin FIBA Basketball Champions League

21:30 COSMOTE SPORT 9 HD Τρεντίνο – Τσιβιτανόβα CEV Champions League Ανδρών

21:30 Novasports Premier League Μπόρνμουθ – Λούτον Premier League

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Πιτέρμπορο – Στίβενεϊτζ Sky Bet EFL League One

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Ντόρτμουντ – PSV Αϊντχόφεν UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD, MEGA Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ UEFA Champions League

22:10 Action 24 Παρί Σεν Ζερμέν – Νις Γαλλικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου