Μια παραλίγο... τραγωδία πήγε να σημειωθεί στα γήπεδα της Bundesliga και συγκεκριμένα στον αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με τη Μάιντς που οι Βαυροί επικράτησαν με το εμφατικό 8-1 στην "Allianz Arena". Ο παίκτης των φιλοξενούμενων Ζοσουά Γκιλαβογκί κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα, με τον διαιτητή του ματς, Πάτρικ Ίτριχ, να έχει άμεση αντίδραση και να του παρέχει βοήθεια σώζωντάς του επί της ουσίας τη ζωή.

Διαιτητής στην Bundesliga έσωσε τη ζωή παίκτη της Μάιντς που κατέρρευσε στο γήπεδο

Ως... ήρωα μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον διαιτητή του αγώνα της Μπάγερν με τη Μάιντς στην Bundesliga, Πάτρικ Ίτριχ, ο οποίος έσωσε τη ζωή του ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων Ζοσουά Γκιλαβογκί που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του ματς στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό όταν συγκρούστηκε με το γόνατο του συμπαίκτη του Άντονι Κάτσι ύστερα από μια αψιμαχία με τον Τόμας Μίλερ. Ο ρέφερι έσπευσε άμεσα πάνω από τον παίκτη και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, οι οποίες ήταν και... σωτήριες, αφού του είχε γυρίσει η γλώσσα.


"Αν κάποιος είναι έτσι, πρέπει να δράσεις γρήγορα. Έχω βιώσει πολλές τέτοιες καταστάσεις. Είχε τη γλώσσα του πίσω. Πρέπει να τη βγάλεις και μετά μπορείς να αναπνεύσεις ξανά", 
δήλωσε ο Ίτριχ μετά τη λήξη της αναμέτρησης σε γερμανικά Μέσα και πρόσθεσε πως "δεν συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης". Μάλιστα, για να αποφύγει ο διαιτητής την ασφυξία έβαλε στο πλευρό του τον Γκιλαβογκί, ο οποίος μπόρεσε να αποχωρήσει μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο για να περάσει στη θέση του ο Εντιμίλσον Φερνάντες.


"Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη παρέμβαση και τη βοήθεια που παρείχατε στον Πάτρικ Ίτριχ, στους συμπαίκτες μου και στους γιατρούς της Μάιντς", ανέφερε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γάλλος μέσος Γκιλαβογκί που θέλησε να ευχαριστήσει για τη βοήθεια που του παρείχαν μέσω ανάρτησής του στους επίησμους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter.