Φοβερό ήταν το φινάλε που επιφύλλασε η regular season της Super League 2. Η Καλαμάτα με... υπογραφή του Μπαράλες από την άσπρη βούλα νίκησε την πρωτοπόρο Athens Kallithea με 1-0 ενώ τα Χανιά πήραν άνετο τρίποντο επί της Ηλιούπολης και βρίσκονται σε απόσταση... βολής από την κορυφή. Ο Γιούχτας.... έστειλε στην Γ' Εθνική τον Τηλυκράτη του Φάνη Γκέκα. "Φωτιά" τα playoffs. Με 24 βαθμούς μπαίνει η Athens Kallithea, με 22 τα Χανιά, με 18 Καλαμάτα, Ιωνικός και Ηλιούπολη.


Η Καλαμάτα πήρε το τρίποντο κόντρα στην πρωτοπόρο Athens Kallithea

Σ' ένα ματς με αρκετή ένταση και "μονομαχίες", η Καλαμάτα υποχρέωσε στην τρίτη της ήττα στη σεζόν την πρωτοπόρο Αthens Kallithea την οποία "λύγισε" με 1-0 στο γήπεδο της χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες. Με την ήττα της αυτή η ομάδα του Βοσνιάδη που παραμένει στην κορυφή, παρέμεινε στους 47 βαθμούς ενώ καραδωκούν τα Χανιά που πλησίασαν στους 3 βαθμούς μετά τη νίκη τους. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η "Μαύρη Θύελλα" που έφτασε τους 36 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Ιωνικό. Me 24 βαθμούς μπαίνει στα playoffs η Athens Kallithea, με 18 η Καλαμάτα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ενώ είχαν τη μπάλα στα πόδια τους πρσπαθώντας να δημιουργήσουν από... νωρίς κινδύνους στα αντίπαλα καρέ. Μόλις στο 6ο λεπτό, απείλησαν με τον Κυνηγόπουλο ο οποίος βγηκε στην πλάτη της άμυνας της Καλαμάτας και σε τετ-α-τετ επιχείρησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με λόμπα όμως η προσπάθεια του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq1trgkr4t5)
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, το παιχνίδι αποκτούσε καλύτερο ρυθμό ενώ χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν από τις δυο ομάδες. Στο 13ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία με τον Πασά ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και εξαπέλυσε σουτ το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Δυο λεπτά αργότερα (14'), η Athens Kallithea... απάντησε με κεφαλιά του Καινούργιου έπειτα από εκτέλεση φάουλ η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Κοβάλ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq2br4jxiqx)
Στο 36ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν στον αγώνα καθώς ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών για μαρκάρισμα του Ματίγια στον Πασά. Ο Μπαράλες που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα  (1-0) στην Καλαμάτα ενώ σημείωσε το 6ο φετινό του γκολ στην Super League 2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq2r33i5tb5)
Η Athens Kallithea λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 42ο λεπτό και να φέρει στα ίσα το ματς λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ματίγια ο οποίος έπειτα από φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq2ww45p4zt)
Στο δεύτερο μέρος, οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις ενώ το ματς δεν είχε τον ανάλογο ρυθμό του πρώτου μέρους. Στο 64ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 64ο λεπτό να ισοφαρίσουν όμως δεν υπολόγισαν στον "κέρβερο" Κοβάλ ο οποίος με δυο σπουδαίες και σωτήριες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Αρχικά σε σουτ στην κίνηση του Ντεμέτριους και στη συνέχεια σε σουτ του Μουτίνιο μέσα από την περιοχή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq3cswczl7d)
Όσο και αν προσπάθησε η Athens Kallithea να βρει το γκολ της ισοφάρισης πιέζοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι τέλους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq4rxu2u4e9)

Τα Χανιά υπέταξαν την Ηλιούπολη και... πλησίασαν στην κορυφή της Super League 2

Σπουδαία νίκη πανηγυρίσαν τα Χανιά, με τους Κρητικούς να επικρατούν με 3-1 της Ηλιούπολης και να μειώνουν στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρo Athens Kallithea ενώ η ομάδα της Αθήνας μετά την ήττα και τη νίκη της Καλαμάτας υποχώρησε από την τρίτη στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με 22 βαθμούς μπαίνουν στα playoffs τα Χανιά, με 18 η Ηλιούπολη.

Αν και η Ηλιούπολη προηγήθηκε στο 29ο λεπτό με τον Παντελίδη και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είδε τα Χανιά να φτάνουν στην απόλυτη ανατροπή πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Στο 37ο λεπτό ο Κόλα ισοφάρισε σε 1-1 ενώ στο 41ο λεπτό ο Μάναλης έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς που πέρασαν μπροστά στο σκορ με 2-1. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πήραν... αέρα τριών τερμάτων μόλις επτά λεπτά (52') μετά την εκκίνηση του δεύτερου μέρους με τον Μιουλέρ ο οποίος έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1.

Η Παχαναϊκή πήρε πολύτιμη ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό Β'

Xωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση τoυ Ολυμπιακού Β' με την Παναχαϊκή. Αν και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το προβάδισμα, είδαν τους Πατρινούς να ισοφαρίζουν σε 2-2 και να φεύγουν με τον πολύτιμο βαθμός της ισοπαλίας από του Ρέντη. Στην 8η θέση με 23 βαθμούς οι Πειραιώτες, στην προτελευταία θέση με 18 πόντους η ομάδα της Πάτρας.

Ο Ολυμπιακός Β' προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Μπα ενώ στο 10ο λεπτό ο Πινακάς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του η οποία πήρε προβάδισμα με 2-0 και έβαλε γερές βάσεις νίκης από νωρίς στο ματς. Η Παναχαϊκή κατάφερε να μειώσει στο 80ο λεπτό με τον Πατρινό ενώ η πίεση της απέδωσε καρπούς στο 88ο λεπτό όταν και ο Γαϊτανίσης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Μεγάλο διπλό του Ιωνικού στο Αιγάλεω που ανέβηκε στην τρίτη θέση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάουντα, ο Ιωνικός έφυγε με νίκη-χρυσάφι με ανατρπή από το Αιγάλεω, με το νικητήριο γκολ να σημειώνεται στις καθυστερήσεις και να πανηγυρίζεται έντονα από τους Νικαιώτες που ανέβηκαν στην τρίτη θέση με 36 βαθμούς ισοβαθμώντας με την Καλαμάτα που ακολουθεί στην τέταρτη θέση.

Το Αιγάλεω άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 23ο λεπτό με τον Νταβιώτη και ενώ κρατούσε με... νύχια και με δόντια το υπέρ του προβάδισμα είδε τους φιοξενούμενους να φτάνουν σε μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Στο 72ο λεπτό ο Ντάουντα έφερε στα ίσα το ματς 1-1 ενώ ο ίδιος παίκτης στο 90+5' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Ιωνικό.

Έστειλε τον Τηλυκράτη στην Γ΄Εθνική ο Γιούχτας - Ισόπαλοι Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας Ρόδου

Τέλος εποχής για τον Τηλυκράτη στην Super League 2. Η ομάδα της Λευκάδας που ήθελε νίκη πάσα θυσία για να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία δεν τα κατάφερε κόντρα στον Γιούχτα ο οποίος νίκησε με 1-0 και... έστειλε τον Τηλυκράτη στην Γ' Εθνική, με τον Μπρους να πετυχαίνει το μοναδικό και νικητήριο γκολ της αναμέτρησης στο 15ο λεπτό. Στην ένατη θέση οι Κρητικοί που έφτασαν τους 22 βαθμούς, αποχαιρέτησε την κατηγορία η ομάδα του Φάνη Γκέκα.

Σ' ένα αρκετά χορταστικό ματς, Παναθηναϊκός Β' και Διαγόρας Ρόδου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Αν και το "τριφύλλι" ήταν... αγκαλιά με τη νίκη, είδε τους Νησιώτες να ισοφαρίζουν στο φινάλε και να φεύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι "πράσινοι" έλυσαν τον γόρδιο δεσμό στο ματς στο 54ο λεπτό με τον Μαχάρ ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 61ο λεπτό με πέναλτι του Φουρτάντο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 77ο λεπτό με τον Βολάκη ενώ στο 89ο λεπτό ο Δερμιτζάκης σαν από... μηχανής θεός διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

  • Χανιά - Ηλιούπολη 3-1
  • Καλαμάτα - Athens Kallithea 1-0
  • Ολυμπιακός Β' - Παναχαϊκή 2-2
  • Αιγάλεω - Ιωνικός 1-2
  • Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας 2-2
  • Γιούχτας - Τηλυκράτης 1-0

Η βαθμολογία των playoffs

  1. Athens Kallithea 24
  2. Χανιά 22
  3. Ιωνικός 18
  4. Καλαμάτα 18
  5. Ηλιούπολη 18

*Ο πρώτος ανεβαίνει στη Stoiximan Super League

Η βαθμολογία των playouts

  1. Διαγόρας 14
  2. Αιγάλεω 13
  3. Ολυμπιακός Β' 12
  4. Γιούχτας 11
  5. Παναθηναϊκός Β' 11
  6. Παναχαϊκή 11

*Οι τρεις τελευταίοι των playouts υποβιβάζονται στη Γ' Εθνική