Ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι ελάχιστα απέναντι στην Βιλερμπάν αλλά η ποιότητά του ήταν επαρκής προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των Γάλλων (85-67). Οι "πράσινοι" έμοιαζαν ώρες ώρες να κάνουν... αγγαρεία στο πρώτο ημίχρονο όμως στο δεύτερο σοβαρεύτηκαν και βρήκαν το διψήφιο προβάδισμα που έψαχναν προκειμένου να... ησυχάσουν. Αθόρυβα ο Γκραντ έγινε ο δεύτερος πόλος της επίθεσης μαζί με τον Γκριγκόνις, πληθωρική εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως βέβαια και ο Ματίας Λεσόρ. Η ομάδα του Αταμάν έφτασε τις 18 νίκες στη φετινή Euroleague και ετοιμάζεται πλέον για το ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δεν ξεκίνησε καλά ο Παναθηναϊκός, τον έριξε στον ρυθμό της η Βιλερμπάν

Με τον Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι ξεκίνησε ξανά ο Αταμάν θέλοντας να ματσάρει τον όγκο του Πολωνού με τον Γιουσούφα Φαλ. Ο Πολωνός πήρε προσπάθειες στο πρώτο πεντάλεπτο που αγωνίστηκε αλλά δεν ευστοχούσε με τον Λεσόρ να παίρνει θέση. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά χαλαρός στα πρώτα λεπτά και απρόσεκτος από την περίμετρο, πέφτοντας στον ρυθμό της Βιλερμπάν.

Η είσοδος του Λεσόρ έδωσε μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι των γηπεδούχων με τον Κέντρικ Ναν να βρίσκει τους χώρους που δεν μπορούσε να του δώσει ο Μπαλτσερόφσκι και να βρίσκει συνεχόμενα καλάθια. Όμως οι Γάλλοι ισορρόπησαν εκ νέου το παιχνίδι με το τρίποντο του Λοβέρν για το 20-17 της πρώτης περιόδου να τιμωρεί τον απρόσεκτο Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε να κρατήσει το πρώτο +6 που βρήκε.

Γκριγκόνις και Σλούκας κράτησαν το προβάδισμα, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο δεκάλεπτο (το οποίο ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση λόγω προβλήματος στη γραμματεία) η Βιλερμπάν μπήκε με δικό της 6-0 χτυπώντας κυρίως με τον Λοβέρν και πήρε προβάδισμα (20-21). Οι Γάλλοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τη χαλαρότητα των πράσινων, ακόμη και μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν. 

Στα μέσα του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα σερί με alley-oop του Λεσόρ (πάσα Σλούκα) και ένα τρίποντο του Γκριγκόνις στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης (από τα σουτ... μαχαιριές). Και πάλι όμως το μομέντουμ δεν ήρθε με την επίθεση να παραμένει κολλημένη και κυρίως... ράθυμη και αργή. Μόνο ο Κώστας Σλούκας προσπαθούσε να δώσει το κάτι διαφορετικό παρέα με τον Λιθουανό φόργουορντ ο οποίος ήταν εύστοχος από την περίμετρο, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Το 38-36 του ημιχρόνου οφειλόταν περισσότερο στο έλλειμμα ποιότητας της Βιλερμπάν, παρά στην καλή εμφάνιση των γηπεδούχων.

Με βελτιωμένη άμυνα και game changer τον Χουάντσο, ο Παναθηναϊκός βρήκε διψήφιο προβάδισμα

Ο Αταμάν δεν δοκίμασε ξανά το τρικ με Μπαλτσερόφσκι ξεκινώντας με τον Λεσόρ. Ο Γάλλος στην άμυνα δεν τα βρήκε σκούρα καθώς ο Φαλ έχανε την μπάλα μέσα από τα χέρια του όμως στην επίθεση δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, όσο κι αν τον σημάδευαν διαρκώς οι συμπαίκτες του. Σε ρηχά νερά συνέχισαν να κινούνται τόσο ο Μήτογλου όσο και ο Ναν.

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα νοικοκύρεψε τα πράγματα για ακόμη μια φορά με τον αρχηγό του "τριφυλλιού" να δίνει ταχύτητα και ιδέες στην επίθεση. Όταν έφτιαξε και η άμυνα, το μομέντουμ ήρθε ευκολότερα. Καθοριστική φάση που άλλαξε το ρυθμό υπέρ των πράσινων ένα μεγαλοπρεπέστατο στοπ του Ερνανγκόμεθ στον Λοβέρν το οποίο έγινε μετά από τρία άστοχα σουτ του Σλούκα. Ο Ισπανός με τρίποντο στη συνέχεια και νέο στοπ, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο +11 (59-48) προτού ο Ντε Κολό σκοράρει εύκολα για το 59-50 με το οποίο οι δύο ομάδες έμπαιναν στην τέταρτη περίοδο.

Σλούκα και Γκραντ καθάρισαν οριστικά και αμετάκλητα τη νίκη του Παναθηναϊκού

Πάνω που η ζώνη της Βιλερμπάν έμοιαζε να μπερδεύει λίγο τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Τζέριαν Γκραντ ξεκόλλησε ξανά την ομάδα του με τρίποντο για το 64-55. Ένα τρίποντο του Σλούκα (με το οποίο έφτασε τους 3.500 πόντους στην Euroleague) ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +10 (67-55). 

Στη συνέχεια ο Κέντρικ Ναν επέστρεψε στο παρκέ για να πάρει και εκείνος αρκετές επιθέσεις στα χέρια του. Η άμυνα κρατούσε χαμηλά τους Γάλλους και κάπως έτσι οι επιθέσεις λύθηκαν ακόμη περισσότερο με το πάρτι στις κερκίδες του ΟΑΚΑ να ξεκινά, όπως και το "μπιζάρισμα" ενόψει του ντέρμπι των αιωνίων της ερχόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-36, 59-50, 85-67

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης

Panathinaikos-ASVEL | Round 28 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague