Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πέρασε στα προημιτελικά του Champions League μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Λειψία στη ρεβάνς της Μαδρίτης, όμως ο αγώνας συζητιέται για... άλλους λόγους. Λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε η γνωστή εφημερίδα "Bild" να βάλει τίτλο "Σκάνδαλο-Βινίσιους, ο στραγγαλιστής" φωτογραφίζοντας την κίνηση του Βραζιλιάνου άσου να πιάσει από τον λαιμό τον Όρμπαν αλλά παρ' όλα αυτά να μην... αποβληθεί.

Champions League: Χαμός με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη μη αποβολή του "στραγγαλιστή" Βινίσιους 

Σάλος έχει προκληθεί με τη μη αποβολή του «στραγγαλιστή», όπως χαρακτηρίζει η «Bild», Βινίσιους. Στη ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λειψία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για τη φάση των «16» του Champions League , ο Βραζιλιάνος άσος έκανε φάουλ για κάρτα σε έναν αντίπαλό του, τον Όρμπαν, ενώ η φάση δεν τελείωσε εκεί, αφού στη συνέχεια γεμάτος ένταση τον έσπρωξε και τον έπιασε από τον λαιμό, σε μια φάση που αντί να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, είδε από τον διαιτητή Νταβίντε Μάσα την κίτρινη. Ενδεικτικό της αίσθησης που προκάλεσε η κίνηση αυτή του διαιτητή είναι ότι έμεινε... άφωνος και δεν πίστευε στα μάτια του μέχρι και ο sportscaster της COSMOTE TV που περιέγραφε το ματς, ο Σωτήρης Κωσταβάρας, ενώ ανάλογη αντίδραση είχε και ο sportscaster του Mega Αντώνης Κατσαρός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmzd3grb6b5)


Φυσικά, οι «μερένχες» θα μπορούσαν να είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο, ωστόσο ο ρέφερι είχε αντίθετη άποψη, αφού προτίμησε να τον τιμωρήσει δείχνοντάς του κίτρινη κάρτα σε μια φάση που ο πάγκος της γερμανικής ομάδας διαμαρτυρήθηκε έντονα για αποβολή του παίκτη. Μάλιστα, ο Βινίσιους ήταν και αυτός που πέτυχε και γκολ για τους Μαδριλένους, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Γερμανούς και «σφράγισαν» την παρουσία τους στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmz3nqxcl2h)


Φυσικά, έχει ξεσηκωθεί… θύελλα αντιδράσεων που δεν είναι και η πρώτη φορά για διαιτητική εύνοια υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν θα είχε στη διάθεσή της για τα προημιτελικά τον σούπερ σταρ της αν αντίκριζε κόκκινη κάρτα, ενώ θα μπορούσε να της στοιχίσει για ακόμα περισσότερο η απουσία του, καθώς θα ήταν αρκετά πιθανό να τιμωρηθεί με περισσότερες από μία αγωνιστικές λόγω της κίνησής του. Ερωτηματικό παραμένει πώς γίνεται στην εποχή του
VAR που όλα καταγράφονται, μια κίνηση σαν αυτή να περνά… απαρατήρητη. Είναι οριακά αδιανόητο. Μάλιστα, η «Bild» αποφάσισε να σχολιάσει το γεγονός χαρακτηρίζοντας το ως «Σκάνδαλο-Βινίσιους, ο στραγγαλιστής».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmznq8ebzf5)