Ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, θα είναι αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη, όπως τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ενώπιον του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, αλλά και των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης, δηλαδή των δρομέων Αναστασίας Μαρινάκου και Παναγιώτη Καραΐσκου. 

Ο Χάρης Δούκας φόρεσε και το μετάλλιο, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί σε μία από τις κατηγορίες της διοργάνωσης. Μάλιστα, μίλησε για όλους τους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι νικητές δεν θα είναι μόνο εκείνοι που θα επικρατήσουν. 

12ος Ημιμαραθώνιος: Τι είπε η Σοφία Σακοράφα 


Ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη. Συνδυάζει παροχές υψηλού επιπέδου, γίνεται σε μια υπέροχη περιοχή και συνδέει όλα τα ιστορικά σημεία της πόλης. Ελπίζουμε να την χαρούν όλοι οι δρομείς. Θα πάρουν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Ο ΣΕΓΑΣ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των καιρών.

Η ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Αθηναίων. Ζητήσαμε τη βοήθεια του και την προσέφερε απλόχερα. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αφιερώσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου. Ευχαριστώ όλους όσους εμπλέκονται στη διεξαγωγή αυτού του αγώνα, όπως επίσης και τους περίπου 1.200 εθελοντές που δίνουν την διαφορετική νότα σε αυτόν τον αγώνα. Καλή επιτυχία σε όλους και να το απολαύσουν γιατί τελικά σημασία έχει η συμμετοχή και όχι να βγούμε πρώτοι ή να κάνουμε ρεκόρ!

Δήμαρχε, θα είμαστε εκεί να σας χειροκροτήσουμε στο family run, όπου θα αγωνιστείτε ως πατέρας. 


imimarathonios_mikis_theodorakis_4
imimarathonios_mikis_theodorakis_3
imimarathonios_mikis_theodorakis_2
imimarathonios_mikis_theodorakis_1


12ος Ημιμαραθώνιος: Τι είπε ο Χάρης Δούκας 


Μπορεί ο Μαραθώνιος να έχει το όνομα, όμως ο Ημιμαραθώνιος έχει άλλη χάρη, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφού προσφέρει μια εξίσου σεβαστή, αλλά και πιο ελκυστική απόσταση. 

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι μία μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη διεθνή φιλία. Είναι σταθερό σημείο συνάντησης δρομέων από ολόκληρο τον κόσμο, που τρέχουν για μία μοναδική εμπειρία κάτω από το αττικό φως, στη σκιά του Παρθενώνα. Έχει ιδιαίτερη αξία, όμως, να γνωρίζουμε ότι δεν μετρά μόνο η νίκη και η επικράτηση επί του αντιπάλου. Νικητές είναι ακόμη κι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να τερματίσουν, αλλά προσπάθησαν και ξεπέρασαν τα όριά τους.


imimarathonios_mikis_theodorakis_8
imimarathonios_mikis_theodorakis_7
imimarathonios_mikis_theodorakis_6
imimarathonios_mikis_theodorakis_5


Οι υπόλοιπες ομιλίες

Η Ergo είναι ο χορηγός της διοργάνωσης, για αυτό και μίλησε η διευθύντρια Εταιρικές Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της εταιρείας, Μαρκέλλα Τσουρογιάννη: "Στην Ergo Ασφαλιστική είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά και θεατές από την Ελλάδα και τον κόσμο. Στην Ergo αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον κι έχουμε ως βασικό μέλημα αυτό να το αποδεικνύουμε συνεχώς με έργα. Γι΄αυτό και εκτός από την παροχή σε όλους τους δρομείς της τσάντας του αγώνα που είναι από ανακυκλώσιμο υλικό προχωράμε και σε μια ακόμη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, με τίτλο «Κάθε βήμα σου, Ανάσα Ζωής». Στο περιπτέρο μας έχουμε δημιουργήσει μια διαδραστική εμπειρία όπου μετατρέπουμε τα βήματα των συμμετεχόντων σε πράξεις”.

Επιπλέον, τοποθετήθηκε και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος: "Με αυτόν τον αγώνα η διοίκηση της Ομοσπονδίας εκπληρώνει το στόχο της, καθώς κάνει ένα αγώνα διεθνών προδιαγραφών, όχι μόνο για δρομείς υψηλού επιπέδου, αλλά και ερασιτέχνες. Η νέα διαδρομή σχεδιάστηκε για να αναδείξει όμορφα σημεία της πόλης. Την οποία θα απολαύσουν όσοι συμμετέχουν. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να προβάλουμε την Αθήνα ως ένα δυναμικό προορισμό σε όλο τον κόσμο. Να μπορέσουμε να καλέσουμε κόσμο από όλο τον πλανήτη και να διευρύνουμε τις ημέρες παραμονής τους στην πόλη.

Ο αγώνας της Κυριακής είναι μεγάλη αφορμή να βγει ο κόσμος στο δρόμο και να χειροκροτήσει"

Τι είπαν οι αθλητές 


Η πρωταθλήτρια των 5.000 μ. και 10.000 μ., Αναστασία Μαρινάκου, δήλωσε για την πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση: "Είναι μια πρόκληση ο Ημιμαραθώνιος. Δεν είναι το αγώνισμα μου και δεν έχω προετοιμαστεί. Ο αγώνας αυτός για εμένα είναι προπονητικού χαρακτήρα, θα με βοηθήσει για τη συνέχεια για τον ανοιχτό που θέλω την πρόκριση στο ευρωπαϊκό στα 5.000 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Ωστόσο θα κυνηγήσω τη νίκη και μια καλή επίδοση", είπε η αθλήτρια και συνέχισε: “Απολαμβάνω περισσότερο τους αγώνες του δρόμου, αποτελούν μεγαλύτερη γιορτή. Σίγουρα στο μέλλον θα κάνω στροφή στους αγώνες δρόμου”.

Από την πλευρά του ο τέσσερις φορές νικητής στη διοργάνωση, Παναγιώτης Καραΐσκος, τόνισε: "Ευχαριστώ για το κάλεσμα. Έχω κερδίσει πέντε φορές τον αγώνα, είναι ξεκάθαρα το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός μετά τον Μαραθώνιο. Πάντα μπαίνω με καλή διάθεση σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας που μας δίνει δείγμα για τον επόμενο μαραθωνίου, που για εμένα είναι αυτός του Παρισιού. Μου αρέσει πολύ να τρέχω στο κέντρο της Αθήνας, που το έχουμε συνηθίσει με αμάξια και καυσαέριο. Με κάνει να νιώθω πως είναι μια γιορτινή διαδρομή. Καλή επιτυχία σε όλους, εύχομαι η νέα διαδρομή να φέρει ρεκόρ σε όλους".