Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά το Βελιγράδι (2022) υπερασπίστηκε το "στέμμα" του και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Γλασκώβη όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8.22 μ. έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό που εξελίχθηκε σε... θρίλερ με τον τον 19χρονο Ιταλό, Ματία Φoυρλάνι.

Τα άλματα που έδωσαν το χρυσό μετάλλιο στον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Για να ανέβει για δεύτερη σερί φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε να "πετάξει" στα 8.22μ., κάτι που το έκανε με το... καλημέρα φού στο πρώτο του άλμα ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής που ήταν ο τέταρτος κατά σειρά άλτης, πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και ανέβηκε απευθείας στην κορυφή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj6na8u7s6h)
Ο Ματίας Φουρλάνι στη συνέχεια κατάφερε να κάνει και αυτός με τη σειρά του άλμα στα 8.22μ. και έτσι όλα κρίθηκαν για το ποιος από τους δυο θα έκανε το δεύτερο καλύτερο άλμα. Ο Ιταλός έκανε άλμα στα 8.10μ. στην τέταρτη προσπάθεια του όμως τα... χαμόγελα για τον ίδιο δεν κράτησαν πολύ αφού ο Τεντόγλου "απάντησε" με άλμα στα 8.15μ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj8a3tps3pt)
Κανένας δεν κατάφερε να "γκρεμίσει" τον σπουδαίο Τεντόγλου από την κορυφή στην οποία διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε για να κάνει repeat στο χρυσό και να στεφθεί για ακόμη μια φορά στην λαμπρή του καριέρα Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj7oghfl1vd)