Η αναμονή της Μαγιόρκα να βρεθεί ξανά σε τελικό Κυπέλλου Ισπανίας έλαβε τέλος. Μετά από 21 ολόκληρα χρόνια και το πρώτο της παρθενικό τρόπαιο το οποίο κατέκτησε το 2003, η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε πήρε την πρόκριση στον τελικό "λυγίζοντας" την Ρεάλ Σοσιεδάδ στην διαδικασία των πέναλτι (5-4). Οι δυο ομάδες μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην... ρώσικη ρουλέτα εκεί όπου "χαμογέλασε" η Μαγιόρκα που ζει το δικό της... παραμύθι και θέλει να έχει αίσιο τέλος στον τελικό όπου και θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τον νικητή του ζευγαριού Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με "ήρωα" Γκρέιφ "λύγισε" την Ρεάλ Σοσιεδάδ η Μαγιόρκα και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας

Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μαγιόρκα μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς και αν και οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με σέντρα-σουτ του Ντάνι Ροντρίγκεθ που κατέληξε ελάχιστα άουτ ενώ απείλησαν και με σουτ του Άμπντον Πρατς. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος, η Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ραΐγιο ωστόσο ο Μέντεθ που ανέλαβε την εκτέλεση στο 45+1' είδε τον Γκρέιφ με φοβερή απόκρουση να του λέει... όχι και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.


Στο δεύτερο μέρος, η ανωτερότητα και η πίεση της Μαγιόρκα απέδωσε καρπούς και στο 50ο λεπτό άνοιξε λογαριασμό στο ματς με δυνατή κεφαλιά του Γκονσάλες έπειτα από σέντρα του Κόστα από τα αριστερά. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ αφού ξεπέρασε το... σοκ, πέρασε στην αντεπίθεση και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο είδαν ξανά τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο δεύτερο γκολ όταν στο 64ο λεπτό ο Λάριν βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ρεμίρο όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Resumen | Copa del Rey | Real Sociedad 1(4)-1(5) RCD Mallorca | Semifinal (vuelta)

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και ενώ είχε προηγηθεί το... παραλίγο 0-2,οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ογιαρθάμπαλ ο οποίος αποδείχθηκε "χρυσή αλλαγή" και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με βραίο διαγώνιο σουτ φέρνοντας το ματς στα ίσα. Αν και οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, καμία από τις δυο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο αγώνας στην παράταση, εκεί όπου με μεγάλο... ήρωα τον Γκρέιφ που "έπιασε" το πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ, το πρώτο στη διαδικασία, με τα υπόλοιπα να είναι εύστοχα, έδωσε στην Μαγιόρκα την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας μετά από 21 χρόνια.

"Δεν κάναμε προπόνηση στα πέναλτι γιατί έβρεχε" δήλωσε ο Χαβιέρ Αγκίρε

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης και ενώ άπαντες στις τάξεις της Μαγιόρκα ήταν στα... ουράνια μετά την πρόκριση τους στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας, ο προπονητής της ομάδας, Χαβιέρ Αγκίρε προχώρησε σε μια απίστευτη αποκάλυψη αφού δήλωσε ότι με τους παίκτες του δεν είχε κάνει πρόβα στα πέναλτι εκεί που στην ουσία κρίθηκαν όλα, λόγω ότι έβρεχε και φυσούσε αρκετά στην προπόνηση τους. Κι όμως η η μοίρα τα έφερε έτσι και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στην "ρώσικη ρουλέτα".


«Δεν ξέρω αν θα με πιστέψετε ή όχι, αλλά δεν κάναμε πρόβα τα πέναλτι. Το γράψαμε στο πρόγραμμα προπόνησης αλλά έβρεχε, φυσούσε... και για οποιονδήποτε λόγο, στο τέλος δεν καταλήξαμε να κάνουμε προπόνηση πάνω σε αυτό. Δεν είχαμε σκεφτεί το σενάριο, αλλά όταν "κάνεις ερωτήσεις και όλοι θέλουν να σουτάρουν... ξέρεις ότι τα πράγματα πάνε καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαβιέρ Αγκίρε στη συνέντευξη Τύπου.

Το παρθενικό Κύπελλο της Μαγιόρκα το 2003

Η Μαγιόρκα είχε πανηγυρίσει το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της το 2003 το οποίο είχε κατακτήσει με εμφατικό τρόπο αφού είχε νικήσει εύκολα με 3-0 την Ουέλβα στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας που είχε διεξαχθεί στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο" του Ελτσε. Ο Βάλτερ Παντιάνι είχε ανοίξει λογαριασμό στο ματς στο 20ο λεπτό από την άσπρη βούλα ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Καμερουνέζος φορ, Σάμουελ Ετου ο οποίος είχε διπλασιάσει (2-0) τα τέρματα της ομάδας του στο 73ο λεπτό ενώ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 82' για το τελικό 3-0 αφιερώνοντας τα γκολ του στον αδικοχαμένο συμπατριώτη του Μαρκ Βιβιαν Φοέ.

🎥 FINAL COPA DEL REY 02/03 |  (Mallorca 3-0 Recreativo Huelva) La final de los EQUIPOS MODESTOS ⚽