Το φονικό δίδυμο της Μάντσεστερ Σίτι ξύπνησε! Με πέντε γκολ του αδιανόητου Χάαλαντ και μάλιστα από τέσσερις ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι "Πολίτες" πήραν μια ευρύτατη νίκη απέναντι στη Λούτον με 5-2 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Λούτον ήταν ιδιαίτερα απελευθερωμένη ειδικότερα από το 0-3 και έπειτα, φτάνοντας μάλιστα το σκορ και στο 2-3, όμως οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν την άφησαν ούτε καν να... σκεφτεί το κάτι παραπάνω. Ο Νορβηγός σκόρερ έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης που σκοράρει από 5 γκολ και άνω στο FA Cup μετά τον Τζορτζ Μπεστ το 1970!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg7ltht82p5)

Χατ-τρικ σε 40 λεπτά μετά από τρεις ασίστ του Ντε Μπρόινε ο Χάαλαντ, τελείωσε με πέντε γκολ

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο πρόσωπα, αυτά των Έρλινγκ Χάαλαντ και Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος ξεκουράστηκε το Σάββατο κόντρα στην Μπόρνμουθ και στο Λούτον σέρβιρε διαρκώς την μπάλα στο... θωρηκτό από τη Νορβηγία το οποίο ξύπνησε ενόψει της κρίσιμης συνέχειας της σεζόν τόσο στην Premier League και το FA Cup, όσο και το UEFA Champions League

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg5o7on7oep) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg5yzvkrc5t)

Με χατ-τρικ τελείωσε το ημίχρονο ο Χάαλαντ με τον Κλαρκ να μειώνει σε 1-3 πριν την ανάπαυλα με ένα φανταστικό γκολ. Ο ίδιος παίκτης μείωσε ακόμη περισσότερο το σκορ στο 52' όμως τότε οι "Πολίτες" αφυπνίστηκαν. Μία ακόμη ασίστ του Ντε Μπρόινε και μία από τον Μπερνάρντο Σίλβα έφεραν δύο ακόμη γκολ του Χάαλαντ μέσα σε ένα τρίλεπτο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg6kcj2z775)

Μετά το 2-5 οι ομάδες χαλάρωσαν ακόμη περισσότερο με την Λούτον να ανεβαίνει και να απειλεί μην έχοντας να χάσει και τίποτα. Ο Ορτέγκα όμως ήταν σε ετοιμότητα και κρατούσε το παθητικό του στα δύο γκολ. Αφού ο Ισπανός άντεξε το ξέσπασμα των γηπεδούχων, ήρθε ο Κόβασιτς στο 72' να κάνει το 2-6 που παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.